Įkraunama...
Įkraunama...

Gailiuosi, kad ištekėjau...

As tikrai nuosirdziai stengiausi, kad jos gyvenimas butu laimingas. Mes irgi keliavom, jai nereikejo dirbti, galejo kazkuo uzsiimti kas jai miela. Mes artimai bendravom. Na nesu standartinis vyras, svelniai sakant... Aisku, as daug ko nesugebejau. Bet po isdavystes man gaila ne to ka dariau blogai, bet kad ja tikejau ir del jos gyvenau. Tai tapo beprasmiska. As tiesiog istryniau kiek galejau ta laikotarpi. Liko neapykanta ir jai ir dukrai, kuri turi jos genus.

Labai Jus užjaučiu. Čia ne mano reikalas ir ne visai ta tema, bet ar lankėtės pas psichoterapeuta po to? Jaučiu jumyse didelę neapykantą ne tik ex-žmonai, bet ir dukrai, gal netgi visoms moterims... Tokius stiprius neigiamus jausmus negerai puoselėti vien dėl paties savęs, savo vidinės ramybės. Mano gyvenime yra buvę skaudžių išdavyščių (ne iš mano vyro pusės, tad nesilyginu su Jūsų situacija) ir jas pergyvenau tik tada, kai sugebėjau atleisti ir netgi tam žmogui NUOŠIRDŽIAI gero linkėti. Būdavo naktį neužmiegu ir geras mintis siunčiu - kad darbe sektųsi, kad šeimoje būtų gera, kad palankiai gyvenimas klostytųsi, pinigų nestigtų, kad širdy pilnatvę jaustų. Ir man prašviesėjo. 

 

Ir dabar tiek laiko esu vyrui ištikima tik todėl, kad tikiu, jog viskas, ką siunti pasauliui, grįžta atgal. Jei būdama su juo pradėsiu vaikščioti į kairę, o namie vaidinsiu gerą žmonelę, tada tikrai būsiu neteisi. Bet jei būdama su juo galutinai suvoksiu, kad nesu savo rogėse ir santuoką užbaigsiu atviru pokalbiu, be jokių meilužių pašonėje, tada turiu vilties, kad būsiu teisesnė - vien dėl atvirumo. Nors širdį skaudėtų turbūt ne mažiau - tiek jam, tiek man... Bet kol kas nesinori taip paprastai pakrypti link skyrybų. Kaip tik užsirašiau pas psichoterapeutą, gal jis padės mintis išrūšiuoti, aiškiau susivokti, kame bėda - apėmusiame nuobodulyje, mano prigimtyje ar charakterių nesuderinamume.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 05 02, 13:31)
nu jei zmogus kitaip nesupranta, kas belieka, tik sava patirtim patirti...
nesavarbu ,kad kakzo nepadarai fiziskai, tai nuo degradacijos neapsaugo...


Tai jei kazkas soks nuo tilto, irgi patark nusokti, tegu igauna patirties leidziant burbulus nuo dugno.

As patariu autorei apie skirybas negalvoti, bet pagalvot apie kitus dalykus. Sakysim gyvenime kazko truksta, vyrui tai isaiskinti pakankamai sunku. Reikia pamastyti ar pasiieskoti budu, kaip kitam perteikti naujus dalykus.

Sakysim man irgi neuztenka formalaus bendravimo. Gerai, su dabartine zmona del to nera jokiu problemu. Bet su ex budavo, tai as kazkaip po truputi perteikiau ko man reikia.
Atsakyti
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 13:06)
Nežinau, ko tikiuosi. Gal kad išgirsiu kitus/-as sakant, kad taip ir mes jaučiamės, kad visi taip santuokoje jaučiasi ir čia normalu. Arba kad kitiems mano jausmai visiškai nepažįstami, kad jie yra santykiuose ir nesiilgo kažko, ko nėra, patenkinti sutuoktiniu ir negaišta laiko apmąstymams, kas būtų, jeigu būtų, ir jiems net nesuprantama, kad galima taip galvoti.


Aš taip nesijaučiu. Savo vyrą be galo myliu, o jis myli mane. Ir net minties nėra, kad su kitu galėtų būti geriau. Mes abu bendraminčiai, todėl, manau, labai svarbu, kad pomėgiai ir interesai sutaptų.

Mano buvęs ex buvo visiška priešingybė mano dabartiniam vyrui. Pradraugavau 9 metus (susipažinom kai man buvo 20) ir labai džiaugiuosi, kad priėjom išsiskyrimo tašką (nebuvom susituokę), nors tai nebuvo lengva abiems. Bet tuose santykiuose mes abu nebuvom laimingi...

Aš manau, jūs dvejojat, kad gal visgi jūsų vyras geras ir jei išsiskirsit, suprasit, kad būna blogiau. Bet gal verta kurį laiką jei išsiskirsit negalvoti apie naujus santykius, o pabūti vienai, pagyventi savarankiškai, kad ir metus... Žinokit, visada būna geriau. O nauja meilė užgydo visas žaizdas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 05 02, 14:41)
Tai jei kazkas soks nuo tilto, irgi patark nusokti, tegu igauna patirties leidziant burbulus nuo dugno.

As patariu autorei apie skirybas negalvoti, bet pagalvot apie kitus dalykus. Sakysim gyvenime kazko truksta, vyrui tai isaiskinti pakankamai sunku. Reikia pamastyti ar pasiieskoti budu, kaip kitam perteikti naujus dalykus.

Sakysim man irgi neuztenka formalaus bendravimo. Gerai, su dabartine zmona del to nera jokiu problemu. Bet su ex budavo, tai as kazkaip po truputi perteikiau ko man reikia.

Cia ne tas pats, bet jei zmogus nuolat galvos apie savizudybe ir kitais budais save zudys ar bus kas geriau?

Sioje istorijoje nematau perspektyvu.
Atsakyti
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 13:39)
bet ar lankėtės pas psichoterapeuta po to?


Netikiu tais psichoterapeutais, jie ne kokie burtininkai ir stebuklu padaryt negali. Be to mano situacija yra taip skirtinga nuo daugumos zmoniu, kad jie net nelabai suvoktu patys.

Man reikejo pas juos nueiti del kitos problemos (gauti ivertinima). Vokietijoje tai aplamai terapeutui rupejo tik kiek is ligoniu kasu jam pavyks islupti. Kai suzinojo, kad su manimi bus problemu (turiu LT pilietybe) tai grazioje formoje atsipurte...

Lietuvoje, kai rupinausi popieriuku, tai bendravau. (cia del transeksualumo). Kai pasakiau, kad skirybos man yra 10 kart didesne problema uz TS, tai specialistei atkrito stalcius. Ka gali padeti tokie zmones?

Jums jie gal ir pades. Tikrai gera ideja. Tik jie irgi linke poras skirti. Mano pazistama isskyre visai be reikalo.

QUOTE
O nauja meilė užgydo visas žaizdas.


Tokios ten ir zaizdos tada buvo..
Atsakyti

Aš vis dėlto norėčiau iškelti abstraktesnį klausimą.

 

O jums nėra buvę, kad išaugate iš santykių? Net ne santuokoje. Pvz, draugaujate su žmogumi ir ilgainiui matote, kad jau visiškai skirtingose planetose esate ir nei vienas nenorite kraustytis vienas pas kitą, nes nepatinka tos planetos klimatas.

 

 Kai aš susipažinau su vyru, man buvo 17 metų. Ar 17 metų tik išmintingus sprendimus priėmėt? Ar visi tuometiniai jūsų pasirinkimai dabar jums atrodo priimtini? Lankiau rajono mokyklą, kur visi pakampėse sidrus maukė ir cizas traukė. Aplinkiniai bernai net mokyklų nebaigę į anglijas patraukė. Tad tame kontekste, kai susipažinau su savo vyru, buvau apstulbinta jo nuostabumo - jis ne tik mokėsi universitete, bet netgi norėjo dirbti pagal specialybę, girtas nesišlaistė, nerūkė. Man tiek pakako, kad įsimylėčiau. Bet po to, kai baigusi mokyklą pradėjau studijuoti menus, atradau kitą pasaulį - savo pasaulį, kur viskas buvo matuojama ne tai, kad geria ar negeria, rūko ar nerūko, bet idėjomis, diskusijomis apie tuomet mums aktualius egzistencinius dalykus, bendrais pomėgiais, skaitoma literatūra, filosofija. Jaučiausi, kaip sugrįžusi į rojų - man pirmą kartą gyvenime BUVO ĮDOMU bendrauti su žmonėmis, o ne šiaip linksėti kažkokioms aplinkinių nesąmonėms. Aš pirmą kartą gyvenime supratau, kad aš ne kokia keistuolė, kad yra žmonių, kurie yra to paties kraujo ir jie gali burtis drauge. Ir čia jau pradėjo vertis plyšys tarp manęs ir vyro. Jis nieko neskaitė (išskyrus delfi), nesidomėjo dalykais, kurių negali pačiupinėti, paliesti, savianalize neužsiėmė, rimtų temų nemėgo. Bet abu gerai sutarėme, nesipykome, jis manęs nekontroliavo, nepyko, kad su draugais po renginius vaikštom, bet pats ir nesiveržė eiti kartu. Prieš jam pasiperšant viduje jau buvo pradėję kirbėti, kad kažkaip kitaip matyčiau savo vyrą, kad jis tikrai labai geras, puikus žmogus, bet tiesiog mes skirtingomis kryptimis žiūris... Tik šast, kaip žaibas iš giedro dangaus - su žiedu prieš mane stovi. Nebuvau pasiruošusi nesutikti... ir sutikau. O po to, kai praėjo šokas, kritau į visą tą vestuvinių suknelių ir pyragaičių paradą (tas mergaičių noras pabūti princese). 

 

 Tik po to, kai vestuvių maskaradas pasibaigė, prabudau ir prasidėjo gyvenimas. Jam reikėjo namo, vaikų, stabilaus aiškaus gyvenimo. Man nieko panašaus. Aš mėčiausi nuo vieno kūrybinio projekto iki kito, buityje iš viso nesigaudžiau (ir nesigaudau iki šiol), suvokiau, kad vaikų irgi nenoriu, kaip ir nenoriu to namo su ta pievele, ir tų nuobodžių kaimynų su savo kalbomis apie blogą valdžią ir žurnalų žvaigžių gyvenimais. Nenorėjau ir nenoriu visko, kas man neatrodo autentiška, kas daroma tik vardan to, kad daryti, neklausiant savęs nei kam tau to reikia, nei kas iš to bus. Taip pat ir nenoriu santuokos, kuri tik tam, kad būti santuokoje, nes juk VISI taip gyvena - biški laimingi, biški ne. 

 

Ir taip, šie mūsų santykiai mums labai daug duoda. Jam ypač. Gal dėl to, nepaisant to, kad nesu saldus kąsnelis, jis taip prie manęs laikosi. Jam tiesiog įdomu su manimi gyventi, viduje jaučia savotišką pasididžiavimą, kad neturime nei standartinių namų, nei standartinio gyvenimo būda (atseit va, mano žmona tai tokia ekscentrikė). Bet jaučiu, kad širdy jam negera. Klausiau jo kažkada, ar mane vestų dabar, jei žinotų, kokia aš esu iš tikrųjų. Jis kažką numykė. Pats prisipažino, kad tada neturėjo nuovokos apie santuoką. Kaip ir aš neturėjau jokios nuovokos. Tuokėmės, nes atrodė graži idėja.

 

Kai aš jam sakau, kad vargas tau su manimi, reikia tau normalesnės moters, jis sako: toks jau tas mano kryžius. Jis, matyt, kaip ir kai kurie šios temos komentatoriai, galvoja, kad būti nelaimingu yra gyvenimo dalis, reik kažkokį kryžių nešti. Kartasi tikrai verta, jei matai, kad po to kažkas gero bus, tai irgi gyvenimo dalis. Bet nešti vardan nešti? 

 

Taip, aš esu egoistė. Net nevaidinsiu, kad tokia nesu. Bet mano egoizme yra ir lašelis meilės savo vyrui. Jam reikia normalaus gyvenimo, jis tokiame užauges, jam ten ramu, saugu, gera. Ir nežinau, ar galiu jam tai suteikti, nelaužydama savęs. Tada gaunasi toks pasirinkimas - arba vienas atmeta savo poreikius, arba kitas. Ir kur tas vidurys? 

 

Dabar žiūriu į save ir žiūriu į jį. Sėdime skirtinguose kampuose, jis manęs nejudina, aš jo nejudinu. Na, kai jau labai užspaudžia širdį, pakalbinu, sakau, davai darom ką nors, kad būtų mums gera. Jis sako, kad ir taip normalu, nes juk toks tas tikras gyvenimas ir yra - sofkutė, delfis, buitis, na dar koks filmas, darbas, vėl sofkutė... Bet aš jam rodau į kitas poras - kartu šoka, kartu medituoja, kartu kuria, kartu diskutuoja... O jis man sako, tai tu turi tų draugų bohemčikų, su jais ir diskutuok, su manimi gyvent ir mylėkis. Štai tau ir sandoris! Širdį atiduoti kitiems, o kūna palikti jam...

 

Nežinau, gal čia ir normalu. Tik aš nenormali.

Atsakyti
MB irgi visokiu dalyku norejo. Nenorejo sabloniskumo, formaliu santykiu. Gavo ko nori. Stabilumo nenorejo tai jo ir negavo - dabar ilgisi.
Ja jau nervuoja, kad as galiu kita diena kokia nesamone sugalvot: "Davai vaziuojam gyvent i kokia Svedija ar i Ispanija"
Ji sako, kad nusizudys atsibodo jai. Mnau vaziuotu, tik reiktu tam ja paruosti kiek...
O anksciau budavo taip, kad sugalvojam ir kur vaziuojam kita diena.

Netikiu isaugimu is santykiu. Nes santykiai kai zmones kartu gyvena, KURIA, PUOSELEJA, santykiai visuomet artina. Jei zmogus isauga is santykiu tai jis nera patikimas, nes isaugs ir is kitu.

Man kategoriskai nepriimtina viskas kas netikra, bet as neieskau to gatavo ir nemanau, kad galiu isreikalauti.
Sakysim man jausmai turi buti tokie kokie buvo pradzioje, bet kad jie tokie isliktu ar atgimtu, reikia tuo rupintis. Pasiedam iki asaru ir nenorejimo gyventi, bet vis tiek kasdiena apsikabine pasidziaugiam kad turime viens kita.
Bet tai nesigauna savaime, reikia to noreti ir taip gyvent.

Jus nepanasi i kureja seimoje. Seima jusu pagrindinis kurybinis projektas, tai cia bus keistai jei kaltinsit muzikos instrumenta kaip nevykes muzikantas ar drobe ir teptuka... ar dar ka.
mane sakysim gasdina jusu reikalavimai. Kaip kazkas turi ta ivykdyti.
Papildyta:
QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 14:34)
Jam reikia normalaus gyvenimo, jis tokiame užauges, jam ten ramu, saugu, gera. Ir nežinau, ar galiu jam tai suteikti, nelaužydama savęs. Tada gaunasi toks pasirinkimas - arba vienas atmeta savo poreikius, arba kitas. Ir kur tas vidurys?


Man kompromisai tai blogas sprendimas. Yra gudresniu sprendimu, kai zmones suranda galimybe prarasti kuo galima maziau ir gautii tai ko nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 02 gegužės 2018 - 14:51
Pirmiausia jums reikėtų suprasti savyje, kad bet koks pasirinkimas yra kitų galimybių mirtis. Ir kuo aiškiau tą pajusite visa savimi, tuo aiškiau jums bus kaip elgtis. Kol kas man panašu, kad jūs norite būti gera mergaitė ir turėti viską, nieko neįskaudindama ir nieko nekeisdama.
Kai jūs samprotaujate, kad vyras jums geras ir žiūrėdama į jį miegantį lovoje kartais jaučiatės puikiai, tai galiu užtikrinti, kad tokį jausmą galėtumėte patirti dar su gana dideliu procentu pasaulio vyrų. Ar tai yra jūsų gyvenimo pasirinkimas, kurį norite ir pasirenkate gyventi? Tai nėra lengvi klausimai šie kertiniai mūsų gyvenimo pasirinkimai. Gerai, kad užsirašėte pas psichoterapeutą-gali prireikti ne vieno mėnesio, kad suprastumėte geriau save, o ir tai niekaip neapsaugos nuo žingsnio, dėl kurio paskui gailėsitės ar jausmo, kad vėl kažkas ne taip. Niekas nuo to neapsaugos ir niekas neatsakys. Bet kokie pasirinkimai atneša ir skausmą. O jums, kaip meno žmogui, emocijų visuomet bus daug, žymiai daugiau negu techninio sukirpimo žmogui. Ir bangavimų, kurie nuneša viską aplink.
Man atrodo, kad jūs jaučiate kas jums būtų geriausia, bet labai bijote pasitikėti pati savimi, nes bijote patirti skausmą ir norite garantijų, kad kažkoks jūsų pasirinkimas atneš vien gėrį. Bet negali žinoti kaip bus, jei bijai rizikuoti 4u.gif O gal aš klystu.

Beje, jei jau bendraujate su Įdomučia, tai turėtumėte žinoti, kad jam/jai skyrybos yra visiškas dugnas ir išsiskyręs žmogus nevertas žmogaus vardo. Turbūt taip mano nedaug žmonių.


QUOTE(m.s. @ 2018 05 02, 09:11)
<p>Bėda tame, kad net tuomet, kai horizonte nėra jokio vyro, vis tiek svarstau, kaip mano gyvenimas atrodytų, jei nebūčiau ištekėjusi. Pvz, kuičiau jo telefoną tuomet, kai neturėjau širdį jokios simpatijos kitam.</p><p></p><p>Tiesą sakant, tiesiog jaučiu didelį emocinio ryšio alkį, atrodo, širdy skylė. Turbūt todėl pasąmoningai vis ieškau, kur tuos jausmus padėt...</p><p></p><p>Ir kalbu su vyru apie tai. O jis sako, kad negaliu tikėtis, kad po dešimt metų jis bus meilus, nes normalu, kad žmonės nugesta. Jam gal ir normalu - jo tėvai visą gyvenimą miega atskirai, nematė jų nė susikibusių už rankų, visa jų santuoka apie buitį ir rūpesčius. Ir vyras dabar šita linkme veda ir mus. Aš kaip vaidilutė vis ugnį pakurstau, tad porai dienų jį užvežu, o po to ir vėl tas pats. Nė apkabinimo, nė bučinio...</p><p></p><p>Bet tai kodėl tik aš turiu būti ta kurstytoja? Aš patraukli jauna moteris, o turiu vis PRAŠYTI savo  vyro, kad mane apkabintų!!! </p><p></p><p>Svarbiausia, kaip rasti jėgų gimdyti dar ir vaiką, kai esu pilna abejonių? Jau mačiau tokių variantų, kai pora gimdė, kad sustiprintų santykius, o ant vaiko antro gimtadienio skyrybų dokumentus pasirašinėjo.</p>

Atsakyti

Dabar žiūriu į save ir žiūriu į jį. Sėdime skirtinguose kampuose, jis manęs nejudina, aš jo nejudinu. Na, kai jau labai užspaudžia širdį, pakalbinu, sakau, davai darom ką nors, kad būtų mums gera. Jis sako, kad ir taip normalu, nes juk toks tas tikras gyvenimas ir yra - sofkutė, delfis, buitis, na dar koks filmas, darbas, vėl sofkutė... Bet aš jam rodau į kitas poras - kartu šoka, kartu medituoja, kartu kuria, kartu diskutuoja... O jis man sako, tai tu turi tų draugų bohemčikų, su jais ir diskutuok, su manimi gyvent ir mylėkis. Štai tau ir sandoris! Širdį atiduoti kitiems, o kūna palikti jam...

viena, kaip žmonės atrodo viešumoje, antra, kaip jie atrodo namuose. Ne visi žmonės yra tokie gilūs ir prigeneruoja tiek nuostabių idėjų, kad galėtų kasdien po dvi valandas jas aptarinėti su tuo pačiu žmogumi. Tačiau gerų idėjų turi, kompanijoje yra įvairių žmonių, jie tas idėjas pasuka kiek kitais kampais gaunasi įdomi diskusija. O namuose gal tas žmogus, pervargęs nuo aukštų materijų, įsmeigia akis į TV ar delfį ir atsijungia nuo šeimos ir viso aplinkinio pasaulio. 

Kitas dalykas yra buitis. Jūs dabar iš esmės turite tokią buitį, kokios norite. O bohemiškoje šeimoje tikėtina, kad gyvensite, kaip gausis. Kai ant stalo trūks duonos, ne galvoje bus aukštos materijos ir galbūt norėsite, jog vietoje to, kad vyras nueitų kompanijoje pakalbėti apie gilius būtovės slėpinius, namuose varvantį kraną sutaisytų ar susirastų pastovų darbą. Ir jums pačiai galbūt reikės susirasti neįdomų darbą, kad išgyventumėte; tuomet grįžus mano galbūt norėsis ne bohemos vakarėlio, o kad visi atstotų ir leistų išsimiegoti, nes rytoj 6 ryto į darbą.

Neseniai gerasis delfi rašė apie Džeki Chano nesantuokinę dukterį, kuriai suėjo 18 metų, ir ji protestuodama prieš visą pasaulį išėjo gyventi su širdies drauge. Kadangi jos idėjos jos motina nepalaikė, nustojo duoti pinigų. Tėvo ji pati nepripažino, bet po mėnesio gyvenimo po tiltais ir po to, kai paaiškėjo, kad niekas nieko jai nesiruošia duoti, nepaisant fakto, kokia ji nuostabi ir unikali, prisiminė, kad turi žymų tėtuką :) kol gyveno pas motiną, buitis nerūpėjo, nes viskas buvo paduota ir atrodė savaime suprantama, bet pabandžius gyventi be tėvų, greitai paaiškėjo, kad niekam ji neįdomi ir kad meile sotus nebūsi.

Kur lenkiu. Galbūt jūs esate kūrybinga ir įdomi dėl to, kad gyvenate būtent su savo nuobodžiuoju vyru ir jums yra sudarytos visos sąlygos kurti, bendrauti su norimais žmonėmis, turėti daug laisvo laiko, turėti daugiau mažiau normalų dienos režimą. Ir galbūt jūs jaučiatės išskirtinė, nes esate kitokia, nei jūsų racionalus vyras. O tarp meninikų galbūt būsite vidutinybė. Dabar gal to nematote, nes jums finansai neaktualu ir po vakarėlio grįžtate į kitokią aplinką, bet galbūt ten irgi yra trintis, intrigėlės, gabesni, mažiau gabūs, bet gudresni. Jeigu gyvensite vien tik tuo, galbūt visa ta bohema atrodys nebe tokia patraukli. Visada norisi to, ko neturi.

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2018 05 02, 15:03)
kad jam/jai skyrybos yra visiškas dugnas ir išsiskyręs žmogus nevertas žmogaus vardo.


Jus iskreipiate mano mintis.
Nera taip jau kategoriskai.
Antra ne skyrybos problema, o zmones kurie tai gali daryt.

Man jie panasus i gyvunus kurie jau isalke paragavo zmogienos. Isalke jie vel kazka sudraskys
Atsakyti
Visiškai pritariu Kristi_na.
Atsakyti
Na, jūs ten esat pasisakęs gana kategoriškai apie skyrybas, va, žmogiena dabar bigsmile.gif
Esmė tai, kad skyrybos kaip pasirinkimas jums yra absoliučiai nepriimtinas ir jūs neigiate, kad gali būti, jog tai abiems atneš laimę.
Čia rašau abstrakčiai, neagituoju nei už, nei prieš. Konkrečioje situacijoje svarbu, kad žmonės suvoktų ko patys nori ir gebėtų būti atsakingi už savo pasirinkimus.




QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 05 02, 16:11)
Jus iskreipiate mano mintis.
Nera taip jau kategoriskai.
Antra ne skyrybos problema, o zmones kurie tai gali daryt.

Man jie panasus i gyvunus kurie jau isalke paragavo zmogienos. Isalke jie vel kazka sudraskys

Atsakyti