Apsidraudžiau automobili kasko. Paimkim 2011 m. sausio 01 d., įmoka už draudimą sumokėjau 2011 m. sausio 03 d.(per tris dienas nuo gauto poliso) ir tą pačią 03 dieną įvyko auto įvykis(ir pasitaiko gi taip...). Kreipiausi į draudimą, o jie man po savaitės vilkinimo ir klaidingos informacijos pateikimo, pasakė, kad draudimo polisas įsigalioja, tik po 3 dienų nuo tada kai sumokama įmoka t.y. 2011 m. sausio 06d. Nors polise nurodyta, kad draudimo galiojimo pradžia yra 2011 m. sausio 01d. apie jokias 3 dienas ten nėra užsiminta. Manau būtų sąžininga, jei ir pabaigos data persitemptu tomis keliomis dienomis į priekį? Ar nemanote taip?
Draudimas kai pranešiau apie įvyki, paprašė automobilį nuvežti į servisą su kuriuo turi sutartį ir informavo, kad servisas, draudimą informuos apie sąmata, bei visas kitas detales. Automobilis servise prastovėjo savaitę laiko, po to draudimas iš niekur nieko informavo apie apie tai, kad įmoka buvo pavėluota sumokėt. Ir galiausiai pasakė, tiek už sąmatą servise, tiek už tai kad jis ten prabuvo savaitę laiko susimokėti pačiam.
P.S. už draudimą kurį apmokėjau kasko man paskaičiavo keturženklę sumą prasidedančia netgi ne ketvertu (kadangi automobilis nėra pigus). Suma yra pakankamai nemaža atsižvelgiant kaip ERGO reaguoja į situaciją.
Jie man nesutiko dengti žalos. Numojau ranka ir tvarkiausi automobilį savo lėšomis. Bet pagalvojau, kad būtų naudinga žinoti žmonėms, patekusiems į panašią situaciją, net jei aš teisiškai esu neteisus(to nesiaiškinau, nes nei laiko, nei noro turėjau fokusuotis į tokius dalykus). Nes apie šituos dalykus ERGO bendrovė garsiai nekalba ir polise apie 3 dienų įsigaliojimo laikotarpį taip pat nieko nėra.
Mano supratimu tai yra neteisinga, nes juk draudimas ir yra tam, kad padėtu, kai jo labiausiai reikia.
atsitiko toks dalykas.aikstelej i dzipo kuro baka pripyle cukraus 'kazkas'.varikliui galas.sakykit, jei auto apdraustas kasko, ar yra kokia tikimybe, kad tai bus kompensuota?

QUOTE(gamtos stebuklas @ 2011 12 16, 09:21)
atsitiko toks dalykas.aikstelej i dzipo kuro baka pripyle cukraus 'kazkas'.varikliui galas.sakykit, jei auto apdraustas kasko, ar yra kokia tikimybe, kad tai bus kompensuota? 

Labas diena,
Butinai kvieskite policija, ir KASKO privalo apmoketi. Gali tekti tik daugiau padirbeti, kad irodyti, kad varikliui kazkas atsitiko ir, kad tai del cukraus... Zinoma jiems itarimas kils, kad variklis jau buvo sugadintas ir norima susiremontuoti draudimo saskaita
QUOTE(nickso @ 2011 12 15, 18:23)
Briedas. Draudimo polise aiškiai nurodyta draudimo įsigaliojimo data, ir polisas įsigalioja iškart po apmokėjimo. Apie kokias 3 dienas jūs kalbat? Nėra nei Ergo, nei jokioj kitoj kompanijoj tokių įsigaliojimo "fintų". Ir jei jau draudimas atsisakė jums mokėti ir pats (!!!!) susitikote susiremontuoti automobilį, tai kažką nutylite... kitu atveju, būčiau kreipusis į teismą, bet abejoju, ar čia tik Ergo kaltė.
QUOTE(solo @ 2011 12 21, 17:50)
Briedas. Draudimo polise aiškiai nurodyta draudimo įsigaliojimo data, ir polisas įsigalioja iškart po apmokėjimo. Apie kokias 3 dienas jūs kalbat? Nėra nei Ergo, nei jokioj kitoj kompanijoj tokių įsigaliojimo "fintų". Ir jei jau draudimas atsisakė jums mokėti ir pats (!!!!) susitikote susiremontuoti automobilį, tai kažką nutylite... kitu atveju, būčiau kreipusis į teismą, bet abejoju, ar čia tik Ergo kaltė.
Pilnai pritariu Solo. Išduokite paslapty ką nutylite. Kitas dalykas jeigu draudėtės gal draudžiant Jums įrašė sąlygą sumokėti tą pačią dieną arba sekančią. Jeigu Jūs pavėlavote keletą dienų dažniausiai būna taip, kad draudimas įsigalioja kitą dieną po apmokėjimo, bet tikrai ne 3 dienos. Jeigu Jūs jaučiatės teisus Jūs turite rašyti pretenziją dėl kokių priežasčių jie atsisako mokėti ir su gautu atsakymu kreiptis raštiškai į Draudimo priežiūros komisiją ir jie spręs kur šuo pakastas...
QUOTE(Kestukaz @ 2011 12 21, 17:01)
Pilnai pritariu Solo. Išduokite paslapty ką nutylite. Kitas dalykas jeigu draudėtės gal draudžiant Jums įrašė sąlygą sumokėti tą pačią dieną arba sekančią. Jeigu Jūs pavėlavote keletą dienų dažniausiai būna taip, kad draudimas įsigalioja kitą dieną po apmokėjimo, bet tikrai ne 3 dienos. Jeigu Jūs jaučiatės teisus Jūs turite rašyti pretenziją dėl kokių priežasčių jie atsisako mokėti ir su gautu atsakymu kreiptis raštiškai į Draudimo priežiūros komisiją ir jie spręs kur šuo pakastas...
Skamba keistai tos trys dienos, bet jos aiškiai nurodytos ERGO KASKO draudimo taisyklėse, įsigaliojusiose nuo 2011 09 01, cituojam:
7.5.1.3. Jei draudėjas sumoka visą ar pirmą draudimo įmoką, praleidęs
draudimo sutartyje numatytą įmokos sumokėjimo terminą, tai neatsižvelgiant
į tai, ar draudimo įmoka privalėjo būti sumokėta sutarties sudarymo dieną,
ar sutartyje buvo numatytas vėlesnis jos sumokėjimo terminas, draudimo
sutartis įsigalioja tik nuo 3 kalendorinės dienos, einančios po draudimo įmokos
sumokėjimo, 00 valandų, o draudimo apsauga yra taikoma tik po draudimo
sutarties įsigaliojimo įvykusiems draudžiamiesiems įvykiams.
QUOTE(Vikitiki @ 2011 12 22, 10:26)
Skamba keistai tos trys dienos, bet jos aiškiai nurodytos ERGO KASKO draudimo taisyklėse, įsigaliojusiose nuo 2011 09 01, cituojam:
Tai jeigu gilintis i Jusu pamineta taisykles punkta, tai pries tai esantis punktas aiskiai pasako:
7.5.1 Visais atvejais draudimo sutarties įsigaliojimas yra siejamas su visos ar
pirmos draudimo įmokos sumokėjimu, t.y. draudimo sutartis įsigalioja tik po to, kai
draudėjas sumoka visą ar pirmą draudimo įmoką, neatsižvelgiant į tai, ar draudimo sutartyje numatyta, kad visa ar pirma draudimo įmoka privalo būti sumokė-
ta sutarties sudarymo dieną, ar sutartyje yra numatytas vėlesnis visos ar pirmos
draudimo įmokos sumokėjimo terminas:
Nesumokejai pirmos imokos gauni raga

Nickso atveju manau draudimas yra teisus.
sveiki
noriu paklausti ismananciu zmoniu ... automobilis draustas kasko , ir ivykus vagystei ( apdailos ir ir t.t) draudimas man sako jog zala tiesiogiai man, jie neturi teises pervest i mano saskaita
atseit i klijento saskaita niekada nedaro pavedimu.. tipo vaziuokit i musu servizus ir viska sutvarkysime su servizu tiesiogiai...bet jei as nenoriu ju servize remontuotis uz ju ikainius, gal mano vyras auksines rankas turi ir pats viska sutvarkys? ar istikruju yra koks tai istatymas ar kaip cia pavadinti , kad negalima pervesti pinigu i zala patyrusio zmogaus saskaita??

QUOTE(Bonama @ 2012 03 04, 14:57)
sveiki
noriu paklausti ismananciu zmoniu ... automobilis draustas kasko , ir ivykus vagystei ( apdailos ir ir t.t) draudimas man sako jog zala tiesiogiai man, jie neturi teises pervest i mano saskaita
atseit i klijento saskaita niekada nedaro pavedimu.. tipo vaziuokit i musu servizus ir viska sutvarkysime su servizu tiesiogiai...bet jei as nenoriu ju servize remontuotis uz ju ikainius, gal mano vyras auksines rankas turi ir pats viska sutvarkys? ar istikruju yra koks tai istatymas ar kaip cia pavadinti , kad negalima pervesti pinigu i zala patyrusio zmogaus saskaita?? 

Cia turbut Seesam?
Gal yra apsidraudusių IF, kokie atsiliepimai?

QUOTE(Kestukaz @ 2012 03 05, 16:49)
Cia turbut Seesam?
tai kaip su mano klausimu