Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 17, 00:53)
oi, ne taip parasiau vaje, kokia tragedija, taip padariau klaida vietoj Baltijos parasau Baltoji , nors ka rodot pas mane prie ko prikibti. lotuliukas.gif cia buvo tik klaida, ne samoningas sugalvojimas tusciu svenciu sumazinti Lietuvos verte...

Nors tiek gerai, kad prisipažinot: ne taip parašėt. O tikrai tikrai žinojot...

Taip, Lietuvos vardo paminėjimas ir Lietuvos valstybės įkūrimas - skirtingos datos. Vėl naujiena?

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2018 11 17, 00:58)
Nors tiek gerai, kad prisipažinot: ne taip parašėt. O tikrai tikrai žinojot...

Taip, Lietuvos vardo paminėjimas ir Lietuvos valstybės įkūrimas - skirtingos datos.  Vėl naujiena?

O jus pamanet, kad nezinau, kad vaziuodavau atostogauti prie Baltijos juros? lotuliukas.gif

Taip, skirtingos, aisku, neina ikurti valstybes ta pacia diena, kai ja pamini jau kazkoks metrastininkas kaip egzistuojancia ar ne? Nu gerai, istorikai del tu datu dar nelabai sutaria ar tada galima Lietuva vadinti valstybe ar ne, bet Mindaugo valdymo metu Lietuva JAU BUVO TIKRAI VALSTYBE,Tai kuriu galu svesti kazkoki simtmeti taip trankiai per vsa pasauli ir tai irezti i atminti uzsienieciam, kai valstybe tokia sena? Pamineti aisku galima, kaip ir kitas datas, bet kam visa ta pompastika?
Atsakysit pagaliau ar vel snekesit nesamones? Aaip taip buvo ten mazuliukas zodis dazniausiai - atkurtai valstybei, tik va daugelis ji praleido, ir tebepraleidzia, o uz uzsieniaciam daznai ir neisvercia.... mirksiukas.gif
kaip supratau jus irgi nelabai gaudotes, kada ta musu valstybe ikurta ar ne? biggrin.gif

zinot ka man sako daznai uzsienieciai, ai, tai jus dar labai jauna valstybe ir reikis ilgai aiskinti, kad ne, mes labai sena, valstybe, turinti gilias tradicijas, savasti, mes nesnekam rusiskai, mes ne Rusijos dalis ir t.t... taip ir norisi papurtyti visus tuos, kas organizavo ta svente, nu debiliskumas, ne kitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 17 lapkričio 2018 - 01:11
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 17, 01:05)
O ju spamanet, kad nezinau, kad vaziuodavau atostogauti prie Baltijos juros? lotuliukas.gif

Taip skirtingos, aisku, neina ikurti valstybes at pacia diena, kai ja pamini jau kazkoks metrastininkas kaip ezistuojancia ar ne? Nu gerai istorikai del tu datu dar nelabai sutaria ar tada galima Lietuva vadinti valstybe ar ne, bet MIndaugo valdymo metu Lietuva JAU BUVO TIKRAI VALSTYBE,Tai kuriu galu svesti kazkoki simtmeti taip trankiai pe rvsia pasauli ir tai iresti i atminti uzsienieciam, kai valstybe tokia sena? pamineti aisku galima, kaip ir kitas datas, bet kam visa ta pompastika?
atsakysit pagaliau ar vel snekesit nesamones? taip taip buvo ten mazuliukas zodis dazniausiai - atkurtai valstybei, tik va daugelis ji praleido, ir tebepraleidzia, o uz uzsieniaciam daznai ir neisvercia.... mirksiukas.gif
kaip supratau jus irgi nelabai gaudotes, kada ta musu valstybe ikurta ar ne? biggrin.gif

Jūs man imat patikt, rimtai biggrin.gif

Lietuvos vardas paminėtas kronikose (analuose) 1009 metais. Mindaugas kūrė valstybę, kurią norėjo paversti karalyste taip apytiksliai (nes dienų datos abejotinos iki dabar) 1253-1063. Na, taip apytiksliai 250 metų tarp Lietuvos vardo paminėjimo ir valstybės įkūrimo... Na, bet ką ten tie 250 metų, kai dabar tarkuojat dėl 27-ių...


Dabar švenčiamas Lietuvos atkurtos Nepriklausomos valstybės šimtmetis. Paskaičiuokit, kiek metų praėjo, na, net ne nuo Mindaugo, kas elementaru, bet, sakykim, nuo Mažvydo, Daukšos? Skaitėt jų tekstus? Prisiminkit bent XIX amžiaus Lietuvos istoriją, tada suprasit (jei rimtai norėsit) dėl ko GARSIAI švenčiamas 1918-ųjų metų Lietuvos atkūrimo šimtmetis. Taip, garsiai: girdisi iki šiol visame pasaulyje wub.gif

Jums dėl to liūdna?
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2018 11 17, 01:28)
Jūs man imat patikt, rimtai biggrin.gif

Lietuvos vardas paminėtas kronikose (analuose) 1009 metais. Mindaugas kūrė valstybę, kurią norėjo paversti karalyste taip apytiksliai (nes dienų datos abejotinos iki dabar) 1253-1063. Na, taip apytiksliai 250 metų tarp Lietuvos vardo paminėjimo ir valstybės įkūrimo... Na, bet ką ten tie 250 metų, kai dabar tarkuojat

Jums dėl to liūdna?

Jus su logika draugaujat, tai kas buvo vadinama Lietuva tais 1009?
kaip ir sakiau del tu 250 m tikrai labai nesigincyciau, tarkim MIndaugas ikure valstybe, nors as su tuo nesutinku kaip ri dalis istoriku, bet tai kiek metu nuo Lietuvos vastybes IKURIMO? sugebesit suskaiciuoti? panasus skaicius i simta gaunas? tiek ir tenorejau pasakyti.

Man taip labai liudna, kai mano labai labai sena sali, pajaunina iki 100 m , su visokiom atkurimo svente, siaip reiktu svesti atkurimo, atkurimo ir pasku vel perkurimo ir atkurimo svente.... unsure.gif
Papildyta:
kadangi cia dauguma sako, kad labai gerai gyvena, negalejau nepasidalinti, gal padesit moteriai?:


Persiunčiu gyd. Editos Juodž. FB laišką. Atsiliepkime, mielieji..LiETUVIŠKOS PUIKIOS ŠEIMOS REALYBĖS.

Klausant šiandieninių su vaikais susijusių istorijų, niekaip nesuprantu vieno- globėjams mokama vos ne tūkstantis per mėnesį, o kelis vaikus auginančios šeimos vos suduria galus ir valstybė to nemato.
Aš matau, kas vyksta, jei suserga vėžiu vienas iš tėvų. Tokių ligų paženklintų šeimų Lietuvoje tūkstančiai. Ligonis , ypač jei liga plinta, ne tik negali dirbti, bet reikalauja pagalbos, lėšų, jis jau negali aktyviai dalyvauti šeimos gyvenime, pasirūpinti vaikais. Antrasis , aptarnaudamas sergantįjį, beveik negali dirbti, šeimos pajamos minimalizuojasi. Vaikai ne mažiau mylimi, bet jiems jau stresas dėl brangiausio žmogaus ligos, našlaičio dalios, visų vaikiškų norų atsisakymo.
Noriu papasakoti vieną realią istoriją.
Mama, jauna moteris, serga išplitusiu krūties vėžiu. Nuo pat pradžių ji buvo tikra kovotoja. Liga ypač agresyvi, gydymas bjauriausiomis schemomis, bet nei karto negirdėjau jokio verkšlenimo. Ji sakydavo, kad “dėl vaikų viską iškęsiu”. Šiuo metu toje šeimoje padėtis nepavydėtina- skyščiai punktuojami kas kelios dienos, kas kelios dienos pusdienis ar visa diena ligoninėje, pati vos paeina, vyras nuolat lydi. Tikrai puiki, vieni kitus mylinti , nors ir nelaiminga šeima. Akivaizdžiai suvargusi per tuos kelis metus. Suprantama, kad vyras negali nei dirbti, o dar vyrui visa šeimos buitimi rūpintis . Neiškenčiau ir paklausiau, kaip jie gyvena, iš ko gyvena, kaip mergaitės.
Nepavyks atpasakoti lietuviškų įstatymų vingrybių, bet šiandien 4 asmenų šeima gyvena iš 190 eurų (o dar laukia šildymas). Vyras visur atsimuša kaip į sieną. Turi paveldėję žemės gabaliuką, darbo birža nepriima ir t.t. Kadangi iki tualeto ligonė dar nueina, Bartelio indeksas virš 30, invalidumo pinigai menki, tampa “beveik sveika”.

Artėja šv.Kalėdos. Žinau, kad dabar pas jaunimą mada padėti sunkiai besiverčiančioms šeimoms, išpildyti vaikų norus. Šiai mamai tai jau paskutinė kova. Tikrai prašau padėti šiems geriems, maloniems , inteligentiškiems žmonėms palengvinti gyvenimą šiuo sunkiu laikotarpiu. Paprašiau parašyti, ko labiausiai jiems reiktų. Šeima gyvena kaune butelyje. Neturi jokių jiems padedančių artimųjų. Įdedu jų kuklaus sąrašo foto. Nuo savęs pasakysiu, kad tiks viskas:
-Gražesni (gb ir naudoti) rūbeliai mergaitėms pasipuošti .
-Mokyklinės priemonės (mergaitės 15 ir 10 metų), gal kas neturi kur dėti planšetės ar kompiuterio.
-Galima atiduoti padorius rūbus ir tėvui (koks 170 cm, plonas)
-Daržovių konservai , mišrainės ( virėjas tai vyras).
-Buitinė virtuvės technika (gb naudota, bet veikianti).
-Gali būti ir žalios daržovės, sultys….
- Gal kokių natūralių vitaminų mamai.
-Bet kiek (kad ir po kelis eurus ) pinigėliai (šildymui padengti).
Jei ankščiau būčiau davusi vardus, telefonus, tai dabar , manau, geriau bus paslėpti šią šeimą po septyniais užraktais. Susisiekite artimiausiomis dienomis su manimi per až.


Ps Jei kas gali, parama palikite chemoterapijos dienos stacionaro rubineje. kadangi isejau atostogu, tai sutariau su vyru, kad pirmadieni po pietu ateis pats pasiimti.

https://www.facebook...100004133239358
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 17, 01:43)
Jus su logika draugaujat, tai kas buvo vadinama Lietuva tais 1009?

gal eikit tos istorijos Lietuvos paskaityt, ką? Na, ten su visais pirmaisiais Lietuvos vardo paminėjimais analuose - ten apie formas, aplinkybes, viskas bus. Labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2018 11 17, 01:28)

Dabar švenčiamas Lietuvos atkurtos Nepriklausomos valstybės šimtmetis. Paskaičiuokit, kiek metų praėjo, na, net ne nuo Mindaugo, kas elementaru, bet, sakykim, nuo Mažvydo, Daukšos? Skaitėt jų tekstus? Prisiminkit bent XIX amžiaus Lietuvos istoriją, tada suprasit (jei rimtai norėsit) dėl ko GARSIAI švenčiamas 1918-ųjų metų Lietuvos atkūrimo šimtmetis. Taip, garsiai: girdisi iki šiol visame pasaulyje wub.gif

Jums dėl to liūdna?

Verta pamąstyti, kokių išpuolių sulaukdavo paskelbę 1918 02 16. Koks likimas laukė pasirašiusiųjų 1949 02 16. Kokios neapykantos pasireiškimų dabar, jau sulaukę 2018 02 16 vis dar matome.
Tai data, kuri daugelyje šeimų yra šventa.

Jei ne liūdna. Ji staugia iš pykčio. Ir toliau varys litanijas senąja patikrinta linija, bandys įrodyti kad juoda yra balta, o gal kas ir užkibs. Montevertė juk kaip užhipnotizuota, jokio kritinio mąstymo neturi. Juk tam ir skirtos šios litanijos. Va tokioms montevertėms.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 11 17, 08:12)
Verta pamąstyti, kokių išpuolių sulaukdavo paskelbę  1918 02 16. Koks likimas laukė pasirašiusiųjų 1949 02 16. Kokios neapykantos pasireiškimų dabar, jau sulaukę  2018 02 16 vis dar matome. 
Tai data, kuri daugelyje šeimų yra šventa.

Jei ne liūdna. Ji staugia iš pykčio.  Ir toliau varys litanijas senąja patikrinta linija, bandys įrodyti kad juoda yra balta, o gal kas ir užkibs. Montevertė juk kaip užhipnotizuota, jokio kritinio mąstymo neturi. Juk tam ir skirtos šios litanijos.  Va tokioms montevertėms.


Pati neturi jokio kritinioo mastymo, kaip ir daugelis cia URA patriociu. Atrodo, kad jus panasios i isplautomis smegenimis komunistinius patriotus, kuriems viskas buvo OK ir kapoti zmones kastuveliais, ir grrusti i darbo koncentracijos stovyklas. Partija jiems "paaiskindavo" ir jie aklai tikejo ir kartojo, kaip tai "TEISINGA".
Tada atrode neisivaizduojama, kaip net tuometiniais laikais galejo tokie zmones egzistuoti, juk buvo galimybes pasiklausyti ir radio stociu ar siaip pamastyti.

Bet ne... Uzsideje pjautuvus ir kujus, raudonas veliavas ir SLAVA, SLAVA sukius jie siautejo...
Lietuvoje zmones buvo kritiski ir tokiu komunistiniu fanatiku buvo gal tik vienetai, bet Rusijos gilumoje, tai buvo kas kita.

Dabar, kai matau panasias nemastancias jau tautines "partijos linijos" propagandistes, su kisamais Baltijos kelio simboliais, tai suprantu, kad idejos keiciasi, o nesugenatys kritiskai mastyti fanatikai - lieka.

Koll kas lyg spauda ne taip cenzuruojama, yra pakankamai idomiu straipsniu sakysim, apie nauja situacija kuria galima pavadinti vakaru civilizacijos krize. Apie panasumus 2018 i 1938 metus, kai Lietuva pateko tarp dvieju grobiku. Bet juk tokie sudetingi dalykai netelpa fanatiku mastyme.
Jiems atrodo, kad iseitis yra tik dar didesniame fanatizme ir neapykantoje kitokioms nuomonems.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 11 17, 10:28)
Pati neturi jokio kritinioo mastymo, kaip ir daugelis cia URA patriociu. Atrodo, kad jus panasios i isplautomis smegenimis komunistinius patriotus, kuriems viskas buvo OK ir kapoti zmones kastuveliais, ir grrusti i darbo koncentracijos stovyklas. Partija jiems "paaiskindavo" ir jie aklai tikejo ir kartojo, kaip tai "TEISINGA".
Tada atrode neisivaizduojama, kaip net tuometiniais laikais galejo tokie zmones egzistuoti, juk buvo galimybes pasiklausyti ir radio stociu ar siaip pamastyti.

Bet ne... Uzsideje pjautuvus ir kujus, raudonas veliavas ir SLAVA, SLAVA sukius jie siautejo...
Lietuvoje zmones buvo kritiski ir tokiu komunistiniu fanatiku buvo gal tik vienetai, bet Rusijos gilumoje, tai buvo kas kita.

Dabar, kai matau panasias nemastancias jau tautines "partijos linijos" propagandistes, su kisamais Baltijos kelio simboliais, tai suprantu, kad idejos keiciasi, o nesugenatys kritiskai mastyti fanatikai - lieka.

Koll kas lyg spauda ne taip cenzuruojama, yra pakankamai idomiu straipsniu sakysim, apie nauja situacija kuria galima pavadinti vakaru civilizacijos krize. Apie panasumus 2018 i 1938 metus, kai Lietuva pateko tarp dvieju grobiku. Bet juk tokie sudetingi dalykai netelpa fanatiku mastyme.
Jiems atrodo, kad iseitis yra tik dar didesniame fanatizme ir neapykantoje kitokioms nuomonems.


Zinai kuo tu apgailetinas, rimtai, kad manaisi, kad prilebudisi etikete protingesnis ir logiskesnis busi? Ne velnio, nes tavo akiratis apsiriboja ven parduotuviu lentinu turiniu, ka pastoviai akcentuoji, vertindamas kitas salis, ne vien tevyne. TAu gi niekur nera gerai, net su savimi paciu.

As jau paciam rasiau, "Gimes sliauzioti skraidyti negali". Net jei ir pabandysi skirtsi, kaip tas zaltis teskesis ant pilvo apsiputojes irodinesi, kad skraidymo grozis kritime. Tavo laime apsiriboja vien fiziologija, paest, pasikt ir pamiegoti. Kur jau tau iki kliedesiu, apie meile tevynei, jos istorija, tautini identiteta ir t.t. cia kaip tu sakai tik urapatriotams svarbu. Bet cia veikia tie patys principai, kaip su tuo tavo viduriniuoju pisrstu, tu ji rodai sau. Bet ir tai tu nesuprasi.

O siaip, man patinka, kad SM jus garsiai deklaruojantis savo prota ir logikos sugebejimus esate tik tris. Sunku jums, oi kaip sunku kai aplinkui tiek daug urapatriotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 17 lapkričio 2018 - 09:51
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 17, 00:49)
ir is tu, kuriem gerai ir ukrainieciai sioje teritorijoje vietoj lietuviu arba kokia afrikieciai?

Nu jau tikrai geriau ukrainiečiai negu lutukės blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 11 17, 09:41)
Zinai kuo tu apgailetinas, kad manaisi, kad prilebudisi etikete protingesnis ir logiskesnis busi? Ne velnio, nes tavo akiratis apsiriboja ven parduotuviu lentinu turiniu, ka pastoviai akcentuoji.

As jau tau asiau, "Gimes sliauzioti skraidyti negali". Tu net jei ir pabandysi skirtsi, kaip tas zaltis teskesis ant pilvo "Kad skraidymo grozis kritime". Tavo laime pasiriboja vien fiziologija, paest, pasikt ir pamiegoti. Kur jau tau iki kliedesiu, apie meile tevynei, jos istorija, tautini identiteta ir t.t. cia kaip tu sakai tik urapatriotams svarbu. Be cia veikia, kaip su tuo tavo viduriniuoju pisrstu, tu ji rodai sau. Bet ir tai tu nesuprsi

O siaip, man patinka, kad SM jus garsiai deklaruojantis savo prota ir logikos sugebejimus esate tik tris.


Nieko neparasei, tiesiog apsiputojusi pykcio tirada, kazkokie kvaili kaltinimai, (prie ko cia parduotuves? dabar ne SSSR laikai visur tu parduotuviu yra) toliau as nedeklaruoju jokio savo proto, cia jau ne apie prota diskusija o apie fanatiku lygio beprotyste.

Pasiulymas - baikit tas savo patriotines isterijas, Ubuntienes kai kurie nusipaistymai tikrai ne priezastis daryti is saves pajuoka.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 11 17, 10:52)
Nieko neparasei, tiesiog apsiputojusi pykcio tirada, kazkokie kvaili kaltinimai, (prie ko cia parduotuves? dabar ne SSSR laikai visur tu parduotuviu yra) toliau as nedeklaruoju jokio savo proto, cia jau ne apie prota diskusija o apie fanatiku lygio beprotyste.

Pasiulymas - baikit tas savo patriotines isterijas, Ubuntienes kai kurie nusipaistymai tikrai ne priezastis daryti is saves pajuoka.


Ko ir reikejo tiketis. NIeko nesupratai ir nesuprasi.

Tau reiketu zinoti,nepradek pirmas, paziurek i savo teksto turini ir forma, o tik tada aiksink kitam kaip rasyti. As tau atsakiau tau tavo paties stiliuku, tai ne tau apie tridas kalbeti. Kai patsai fontanuoji ja.

Analogiskas pasiulymas tau ir tavo chebrytei. Bet tame ir yra zavumas, kad chebryte linkusi kleti reikalavimus kitiem bet ne sau.

Kad ir ta istorija, pries aiskinti ja zinantiems, ismanantiems zmonems, bent jau elmentariai susipazinkite su ja patys.

Argumentai, va uzsenieciai sako... Nera rodiklis.

**********************

Kai mano sunus, buvo 16 metu, jau tuomet buvo labai aukstas, isvaizdus berniokas. Lankesi UK. Lankantis pazintinese vietose, jis krito i aki vienam modeliu agenturos agentui. Viska kas ten vyko nera esme. Toje kelioneje mes susibiciuliavome su Lietuvos rusakalbe, ir ji daznai su mumis praleisdavo laika. Agentas klausia sunaus: - is kokios salies esi... Ta moteriske, vietoj sunaus atsako: - is Rusijos. -Kai mes anuo met daugiau kaip desimt metu buvome atgave nepriklausomybe. I ka sunus atsake:- "galimai si ponia ir is Rusijos, as is LIetuvos". Veliau ta moteriske purkstavo "O ko tu cia apie ta Lietuva, juk niekas nezino kas tai per salis". I ka sunus ramiai atsake "Uztat dabar tures proga pasidoemti ir suzinoti".

Taip ir su musu Lietuvos istorija, tikrai uzsenieciui nebutina zinoti, kur ta Lietuva yra, dometis musu istorija. Tai musu lietuviu pareiga zinoti ja, ir reikalui esant papasakoti, papildyti uzsenieciu zinias. Bet tai gali padaryti tik tie kurie ZINO SAVO SALIES ISTORIJA.

Bet kaip as supratau, anot taves t.y. Idomucios savo salies istorija zino vien ura patriotai. Va tikriem patriotam kaip tu istorijo zinios nebutinos, svarbu parduotuvese, ar benzino kolonelese kainu svyravima zinoti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 11 17, 09:41)
TAu gi niekur nera gerai, net su savimi paciu.

Būtent. Jei pacituotume jam jį patį, parodytų pats sau vidurinį pirštą.

Patriotizmas yra jėga. Ir patriotizmą galima išugdyti, tai žinoma ir išnaudojama jau nuo seniausių laikų. Bet vieni išaugindavo tokias asmenybes kaip Vanagas, o kiti mankurtus. Dar yra abejingųjų, nesiorientuojančių laike ir erdvėje.
Idomucia vis bando įrodyti seniausiai žinomas tiesas, lyg Ameriką būtų atradęs. Propaganda yra galinga jėga, meilė savam kraštui savaime neatsiranda. Noras duoti į dantis įsibrovėliui, grasinančiam tavo vaikams, savaime neatsiranda. Kaip savaime neatsiranda jausmas, jog gali ateiti į svetimus namus ir sunaikinęs jos gyventojus paskelbti, kad tai tavo. Bet Idomucia dėl jam vienam žinomų priežasčių mala šūdinom girnom grūdus. Raudoną vėliavą Lietuvoje nešantis mankurtas nėra tas pats, kas Lietuvos trispalvę ginantis nuo ubunciu pilamo mėšlo asmuo. Gerti iš šaltinio ir gerti iš kanalizacijos nieko bendro neturi, nors raktinis žodis gerti yra abiejose situacijose. Kad ir kiek vadintumėte tai kitokia nuomone. Idomucia, rodyk tą savo mėšliną pirštą kiek širdis geidžia, mano Baltijos kelias yra aukščiau to.

QUOTE(Maja Di @ 2018 11 17, 09:51)
Nu jau tikrai geriau ukrainiečiai negu lutukės blink.gif

Bet kas įdomiausia. Tokie ubunčiai ir ubuntes vis propaguoja toleranciją, didžią meilę visiems. Bet duok valią, tai uždusintų ne tik ukrainiečius, lietuvius, bet ir viens kitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 17 lapkričio 2018 - 10:36