Viska ismete, nuotrauku nuorodas irgi paliko
Nu bet kazkas panasaus turetu buti pirmam psl.
Tik nerandu kur redaguoti tema? Gal kuri zinot ar teks skyrelio moderatorei rasyti?
Parašyk manau moderatorei ir patvarkys
Sveikos,
noriu prisijungti į liepinukų grupę. Pirmas vaikas, Terminas liepos 22d., Šveicarija
Pergyvenu dėl tūkstančio dalykų ir aš, bet bandau save apramint, kad dažniausiai vis dėl to viskas būna gerai Tai gal aš irgi tai grupei priklausau. Mane mažiau gąsdina vaikučio priežiūra ir nemigos metai, negu pats nėštumo ir gimdymo procesas su visom komplikacijomis. Jaučiu paskutinį mėnesį tos baimės pasikeis, kai vaikučio atėjimas jau ranka pasiekiamas bus. Aš irgi galiu rinktis ar CP ar natūraliai, bet rinksiuosi natūraliai, nors ir kaip baisu, nes iš esmės yra geriau be randų gimdoje likti.
Man sakė, kad placenta šiuo metu dengia gimdos kaklelį, jei taip liktų, tai tektų CP vis tiek daryti, bet aš tik 11sav., tai dauguma placentų po to pakyla augant gimdai, tai jaučiu pakils ir maniškė. Lyties dar nežinau, kitas ultragarsas sausio 11d.
Gražios dienelės.
Aha, mano placenta per paskutinę apžiūrą irgi gulėjo ant kaklelio, bet aš taip įtariu, kad pakilo prieš pora dienų nes prabudau ir toks jausmas kad kažkas pasikeitė ir pilvas atrodo per naktį padvigubėjo
Na yra dar laiko apmąstyti visus už ir prieš naturalų ir cp. Dieve aš tai tiesiog noriu kad ks nors stipriai argumentuotai mane įtikintų nes pačiai spręst žiauriai baisu
Dar mane atrodo guodžia ta mintis "visos pagimdė kažkaip ir aš pagimdysiu" bet tada pagalvoji, kad šiaip tai ne visos pagimdo.. Kd ir kokia ta statistika maža bet visko būna ir tada nei kiek ne ramiau
Natūralus gimdymas mediciniškai pažiūrėjus yra tikrai geresnis pasirinkimas, gydytojai čia pas mus jei sakai, kad šiaip nori Cezario, bando atkalbėti, nes operacija tau visam gyvenimui randą gimdoje palieka, kuris ne tik gali plyšti kitų nėštumų metu, tačiau ir padažninti persileidimų bei suvėžėti. Jei natūralus gimdymas praeina be didelių komplikacijų (plyšimai nesiskaito kaip didelė komplikacija), o dažniausiai taip ir būna, tai praktiškai esi iškart sveika, gali vaikštinėti pora valandų po gimdymo ir vaikiuką laikyti. Po operacijos visaip būna, ir gulinėti ilgiau tenka, ir būna dar siūlių nelaikymai, infekcijos papildomos ir panašiai. Aš tai visada sakau, kad jei operacija nebūtina (čia apskritai, pvz. plastinė operacija), tai geriau ir nesidaryti, nes kiekviena operacija labai daug visokių rizikų duoda. O gimdymas iš savęs natūralus procesas. Šiais laikais juk yra visokeriopa pagalba ligoninėse, jei visgi kažkas ne taip, galima daryti CP staiga, bet tai tikrai nėra taip jau dažnai.
Visa tai parašiau, tačiau pati vis tiek bijau natūralaus gimdymo Nors ir žinau, kad iš tikro tai geriau.
Man šiandien jau truputį geriau po vaistų ir inhaliacijų-atlaisvėjo biškutį nosis bet nauji metai bus namie prie tv, bent iš pižamos išlipt reiks
Pastarosiom dienom krūtinė nejautri pasidarė, nebeliko ir to stangrumo/pilnumo.. Tai biškį panikuoju, nors žinau, kad po 12sav lyg ir normalu, jad kad simptomai dingsta. Liko savaitė iki scano, reikia išlaukt
Sveikos,
Sveika prisijungusi! šveicarijoj ir gimdysi?
Man šiandien jau truputį geriau po vaistų ir inhaliacijų-atlaisvėjo biškutį nosis
bet nauji metai bus namie prie tv, bent iš pižamos išlipt reiks
Pastarosiom dienom krūtinė nejautri pasidarė, nebeliko ir to stangrumo/pilnumo.. Tai biškį panikuoju, nors žinau, kad po 12sav lyg ir normalu, jad kad simptomai dingsta. Liko savaitė iki scano, reikia išlaukt
Sveika prisijungusi!
šveicarijoj ir gimdysi?
Smagu girdeti, kad jautiesi geriau
Kas del krutines, pas mane ji irgi "subliusko" ir nebeskauda, tai manau normalu.
P.S. del sarasiuko parasiau moderatorei, bet pokolkas jokio atsakymo.
LyjaAntLedo, sveika prisijungus
Kas del cp ir naturalaus gimdymo. Tai as tik uz gimdyma paciai. Nors plysau, kirpo ir siuvo, pora sav atsisest normaliai negalejau, bet tas neisgazdino. O ir gimdymas truko 12val, su baltais arkliais snekejau ir epiduro atsisakiau, su ta mintim, kad tai nesites amzinai. Kad anksciau nebuvo tokio dalyko ir visos gimde. Ir neesu as senamadisku paziuru, tik nekisu y save visokio slamsto, kuris nebutinas. Gali kentet - pakentek. Kitas atvejis kai moterys alpsta ir vemia is skausmo, tada tik uz nuskausminima.
Epiduro salutiniai poveikiai kudykiui ir mamai irgi nesuzavejo, tai kam rizikuoti abieju sveikata, jei galima apseiti ir be to.
Gimdymas naturalus gamtos duotas procesas, tai kam isidirbinet kai nera reikalo.
Dėl gimdymo, tai ir aš už natūralų rimtų argumentų neturiu, tiesiog noriu pati gimdyti
turiu didžiuuulę trumparegystę, tai reiks tik pas okulistą nueiti akių dugną ir tinklainę pasitikrins, tikiuos leis gimdyt pačiai
Kokie naujų metų vakaro planai?
Smagu girdeti, kad jautiesi geriau
![]()
Kas del krutines, pas mane ji irgi "subliusko"
ir nebeskauda, tai manau normalu.
Yesss, iškart ramiau, kai ne viena tokia
Dėl gimdymo, tai ir aš už natūralų
rimtų argumentų neturiu, tiesiog noriu pati gimdyti
turiu didžiuuulę trumparegystę, tai reiks tik pas okulistą nueiti akių dugną ir tinklainę pasitikrins, tikiuos leis gimdyt pačiai
Kokie naujų metų vakaro planai?
Yesss, iškart ramiau, kai ne viena tokia
![]()
Vakaro planai tokie, kad vos parsivilkau namo po darbo. Issimaudyt, pasiimti didely bliuda spragesiu ir sedet prie filmu su vyru ir sunum Siais metais as visai lieva, nenoriu niekur bastytis, o ir namie bardako nenoriu