Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2019 m. Kartu planuoti smagiau.

Pikų dama, tikiu, kad sulauksim 2 juostelių pagaliau, o tai seniai buvo... 😍

Goodmorning, viskas bus gerai. Pasistenk su vyru but švelni ir pagamink ko nors mesiško(maniškis lydosi nuo siu dviejų ingridientu) :D

Atsakyti

Goodmorning, pabandyk švelniai sugundyt

😍

Atsakyti

Goodmorning, pabandyk švelniai sugundyt

😍

Jau vakar sugundžiau, nors sakė pavargęs, tai šiandien dar jei ir krepšinis nepaeis, tai reiks nelyst :D 

Atsakyti

Šitas labai prajuokino, nes pas mus namuose krepšinis irgi aktualus nuotaikoms  :D​ 

Jau vakar sugundžiau, nors sakė pavargęs, tai šiandien dar jei ir krepšinis nepaeis, tai reiks nelyst :D

Atsakyti

Labukas.

Hal, džiaugiuosi, kad reikalai gerėja! ❤

Aš prieš metus atsisakiau gyvūlinės kilmės produktų. Mėsos ir žuvies nevalgau, nes niekada jų nemėgau, tai ir nepasigendu savo patiekaluose visai. Na o pieno produktams esu alergiška, todėl stengiuosi ir jų nevartoti, bet ne visada pavyksta, nes tie pieno produktai visur, ypač pieno miltelių yra visur pridėta. 

Na, o dėl cukraus kas atsisakė, tai medaus kaip jo pakaitalo negalima vartoti, nes meduje yra pagrinde fruktozė, kuri yra blogiau už gliukozę, esančią cukruje. Geriau vartoti agavų arba klevų sirupą kaip saldiklį. 

Atsakyti

Oj nežinau, nežinau merginos... Iš pradžių nevalgai miltinių, paskui saldumynų. Svoris pradeda kristi, tada nebevalgai ir pieno, nes Ale pučia pilvą, tada nusprendi pabūt vegane, o jei koks gerumas, svoris krenta, jaučiuosi puikiai nors hemoglobinas ant kritinės ribos. 

Neprisižaiskit su tokiom nesąmonėm.

Norint sumažinti arba visai išbraukti tam tikrus produktus iš raciono reikia konsultuotis su dietologai ir t.t, daryti maisto netoleravimo testus. Dar suprantu, kad nevalgo tik vienos rūšies maisto, bet kai prieina prie vegetarizmo ar veganizmo tai jau yra kažkas nenormalaus. Liūdna paskui stebėti to pasekmės... 

Turiu pazystama kuri yra vegetarė. Zinokit galvos skausmas visiems aplinkui, skundžiasi kad pastoviai silpna(aišku ir valgant mėsa taip būna, bet nedažnai pasitaiko), dirbt nebegali dėl kasdien blogejancios sveikatos, kaulai skauda, traška, visada isblyskusi, veido oda tiesiog papilkejusi, plaukai issauseję... Mintys pesimistiškos, visur mato tik negatyvą. 

O kažkada buvo pirmūnė ir gyvybinga, tėvų dziaugsmas. Bet pastudijavus kažkoks sudas atsiprašant jaunai panelei igrudo, kad mėsa, zuvis tai netinkamas maistas. Na va. Tai mergaitės prašom, jums labai išsamus pavyzdžiai... O ji vegetarė, dar tik 8metus, jau dabar gaila ziureti. O kas bus dar po kokiu 10 metu man jau baisu ir pagalvoti.

Mielosios, cia tikrai neišgąsdinti jus noriu, nenoriu sakyti, kad neteisingai maitinatės, kas aš tokia, kad aiškinti. Bet prašau, prieš isbraukdami kažką iš raciono pasikonsultuokite su medicininį išsilavinimą turinčiais specialistais, o ne su internetu. Tik tiek. Linkiu valgyti viską po truputi, klausyti labiau organizmo, nesivaikyti madų.

Atsakyti

O aš kaip tik taip išsigydžiau nepaaiškinamus galvos skausmus, kurie nuo paauglystės mane kankino. Emocinė būsena taip pat pagerėjo. O pradėjau veganiauti kai sužinojau, kad draugė išsigydė nevaisingumą pradėjusi veganišką mitybą.

Karina, gal tavo draugė matinasi vien nemaistingais produktais ir jai trūksta vitaminų organizme. 

Aš esu susidėliojus savo racioną taip, kad kasdien gaučiau organizmui reikalingų medžiagų - baltymų, riebalų, angliavandenių, skaidulų, vitaminų ir mineralų. Visa tai galima rasti daugelyje produktų be mėsos. Tu, kaip būsima gydytoja, tikrai turėtum viską geriau žinoti ir neteigti aklai, kad mėsa - gyvybės šaltinis.

Aš tiriuosi kraują kas pusę metų ir jis kaskart vis geresnis. Net nėštumo metu feritinas ir hemoglobinas yra normose, kai tuo tarpu pirmo nėštumo metu valgiau mėsą ir dar turėjau papildomai geležį vartoti.

Kiekvieno istorija yra individuali, todėl negalima vieną pavyzdį turint teigti, kad visi veganai nesveiki. Visada sakiau, kad jeigu pasijusiu blogai, tai grįšiu prie mėsos, bet kol kas tik geriau jaučiuosi nei prieš tai.

Atsakyti

Aš irgi, manau, kad kiekvieno pavyzdys yra skirtingas ir svarbiausia klausyti organizmo, dėl medaus, tai jis nuo seno yra labai plačiai naudojamas Lietuvos virtuvėje ir kaip vaistas, ir kaip maistas, tai kartą į porą savaičių kepant duoną, kad dedu jį, o ne cukrų, nemanau, kad pakenks sveikatai, manau, kad viskas su saiku turi būti ir bus gerai :)

Dėl mėsos pas mane toks įdomus patyrimas, kažkada buvau vegetarė, dar mokykloje, tikriausiai mada buvo, paskui grįžau prie jautienos, nes gydytoja liepė, o paskui jau pradėjau šiaip galvoti ką valgau. Tai kiaulienos nevalgau dar nuo mokyklos, man ji visada smirdėdavo, o visa kita mėsa, gaminu MB, bet nu nesinori man jos ir nežinau kodėl... Norvegijoj gyvenam, tai lyg lašišą turėtumėm valgyt, va ji man tai skani, bet MB prisiklausė, kad ją pripumpuoja antibiotikų, kad nepultų erkutės, tai irgi nebevalgom :D žodžiu... Net nežinau kas šiais laikais sveika   :hmm:​ 

Atsakyti

Sveikos merginos  :) 

Pirmiausia hal, be galo smagu kad AMH kyla  :bigsmile: Po mažu ir pasieksi norimo rezultato pamatysi  :ax: 

Aš kažkokia išsitaškius  :oh:  Atvežėm dukrytę į žaidimų kambarį, tai bus trys valandos vaikui džiaugsmo, nes kaži ar ilgiau išbūsim. Tai ir mums teks palaipioti ir nučiuožti nuo kokio kalnelio  :D​ 

Atsakyti

Tai va, ką pats užsiaugini, tas jau tikrai žinai kad sveika. 

Atsakyti

Mimoza, kaip smagiai !

Kaip čia tylu šį savaitgalį, tai atėjau aš pasibėdavoti :D jau sakiau, kad MB nėr nuotaikos, kai mano OV artėja, tai žodžiu nuotykiai nesibaigia.. pirmadienį man OV, o trečiadienį kelionė į ten kur šilta, o šiandien skambina, kad MB tėtis reanimacijoj ir nieko gero nežada, tai liks ir mūsų atostogos ir tikrai ne OV bus galvoj, skrisim į LT jei ryt nepagerės... 

Atsakyti

Sveikos merginos,

 

As kolkas nieko neatsisakau, kaiptik siuo momentu leidziu sau viska ko noriu  :D bet manau ir as pradesiu siek tiek daugiau prisiziureti ir vel gristi i sporto sale, nes gan ilga pertrauka jau turiu  :4u:

 

Hal, super naujienos, laikau kumscius kad ir toliau sektusi.

 

Goodmorning, uzuojauta jums. Tikiuosi reikalai pageres. 

 

Man pagaliau mmm pasibaigusios, pradejau naudoti ovusense. Tai dabar jau laukiu rezultatu  :ax:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucija_: 12 spalio 2019 - 21:19