QUOTE(JMD @ 2020 11 24, 15:14)
O daug vargo tie breketai? Mano vaikui dėl sąkandžio dėt reiktų už poros mėn. Liepė pagalvot. Bet aš galvoju kodėl turim galvot. Tai arba blogas sąkandis jų reikia tikrai arba su tuo gyvent galima ir tų breketų nereikia. Kiek jie kainuoja?
Aš tikėjausi daugiau vargo, nes tą patį esu praėjus pati, bet tai buvo pati breketų pradžia, gūdūs laikai
Mano vaikiui 11,5 m, leidžiasi iltys ir vietos joms nėra. Pripasakojau jam, kaip labai skaudės pirmas paras, gal net reikės nuskausminamų. Bet jam skaudėjo gal tik tą patį vakarą, jokių vaistų nereikėjo, net vaško nenaudoja, nes jam niekur nieko nebraižo. Bet maniškis jau du metus su treineriu miegodavo, tai kažkiek namų darbų buvo padaryta. Valytis užtrunka kokią minutę-kitą ilgiau, nes paprastas šepetėlis+vieno danties šepetėlis+tarpdančių šepetėlis. Kol kas užklijuotas viršutinis žandikaulis, vėliau klijuos ir apatinį.
Jei metaliniai breketai, vieno žandikaulio kaina - apie 400, jei keramika (balti ir tikrai iš toliau sunku suprasti, kad su breketais, nes matos tik vielutė) - apie 700. Plius vizitai, bet aš paskaičiavau, kad nieko keramika brangiau nesigauna: su metaliniais reikia kas mėnesį lankytis, su keramika - kas 2. Tai jei vienas vizitas apie 50 eurų, finale, po 1,5-2 metų gaunasi ta pati kaina, o gal net pigeu
Mano vaikis labai motyvuotas, labai pats norėjo ir labai didžiuojasi, kad pirmas klasėj su kabėm