QUOTE(ciobreliss @ 2020 12 18, 12:21)
Duokit skanu recepta Kalediniu sausainiu
Imbieriniai sausainiai
Reikės:
125 g sviesto
5 v. š. grietinėlės
3 v. š. medaus
150 g rudo cukraus
375 g miltų
0.5 a. š. nugesintos sodos
1 kupino a. š. malto imbiero
1 kupino a. š. cinamono
1 a. š. malto muskato
0.5 a. š. maltų juodųjų pipirų
Puodelyje ant ugnies pakaitinti sviestą, medų, cukrų, grietinėlę, prieskonius. Kai cukrus ištirps, nuimti puodą nuo ugnies. Miltus išsijoti ir suberti į sviesto medaus mišinį, supilti gesintą sodą ( sodą gesinu su lašeliu acto ). Išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 3 val. Iš tešlos kočioti ploną lakštą ir formele spausti sausainius.
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 6 8 min. Jei vienu metu kepu po dvi skardas, tai nustatau orkaitėje funkciją su ventiliatoriumi, tai man iškepa per 5 6 min. Sausainiai labai ploni, todėl reikia atidžiai sekti, kad nesudegtų.
Ploni švediški imbieriniai sausainiai (Šaltinis: Sonatinos receptai)
Beprotiškai fantastiškai skanu. Tik gal kiek per saldu, bet vis tiek beprotiškai fantastiškai skanu. man primena mano mėgstamiausius Skonio ir kvapo imbierinius sausainius. Man netikėtai smarkiai išsiplėtė, taigi tarpelius daryti riekėtų didesnius nei pusė centimetro, kaip kad aš padariau. Pradėjau aš juos doroti dar neataušusius nuo skardos. Tikrai pasakiškai skanu, gailiuosi, kad šitas receptas savo eilės laukė net pusę metų.
Taigi mums reikės:
470 g miltų
1,5 AŠ sodos
1,5 AŠ gvazdikėlių
1,5 AŠ cinamono
1,5 AŠ imbiero
120 ml gerai atšaldytos 35 proc. grietinėlės
110 g minkšto sviesto
225 g cukraus
120 ml skysto medaus
Procesas:
1. Į dubenį per sietelį persijojame miltus, sodą, visus prieskonius. Išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
2. Išplakame iki standumo grietinėlę.
3. Sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės.
4. Į išplaktą sviestą įmaišome (tik kad susimaišytų visi ingredientai, neplakame) medų, grietinėlę.
5. Beriame miltus ir gerai išmaišome, išminkome.
6. Tešlą padalijame į 4 dalis, suplojame į blyną, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą ne mažiau 2 valandoms (gali būti šaldytuve iki 2 parų).
7. Išimtą iš šaldytuvo tešlą plonai (kuo ploniau tuo skaniau iki 1-3 mm) iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo. Formelėmis išspaudžiame norimus sausainius ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, nepamirškite palikti tarpelius tarp sausainių.
8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3 minutes, tada apsukame skardas (kad vienodai keptų) ir kepame dar 3 minutes. Stebėkite, kad nesudegtų, nes sausainiai apkars.
9. Iškepusius sausainius 1 minutę aušiname ant skardos, vėliau perkeliame ant grotelių atvėsti galutinai.
10. Kad sausainiai išlaikytų trapumą, laikyti sandariai uždarytus.
Šaltinis: Sonatinos receptai