QUOTE(stuleju @ 2022 05 11, 15:43)
as sutikciau, nieko blogo cia nematau

bet jau esu ne karta susidurusi su poziuriu :
nu kaip cia vaika tiek versti mokintis, stojamieji - o siaubas. koks skirtumas gerai mokinasi, ar blogai, is tu labai gerai besimokinanciu po to gyvenime nieko gero neiseina. nesutinku, priestarauju, vaiko mokintis neverciu, korepetitoriu nesamdau. plaukimas palei srove, darau ka noriu - manes asmeniskai visiskai nezavi, ypac siais laikais
O ka daryt vidutiniokam? Murkdytis tarp žemų gebėjimų klasės draugų ir ridentis dar žemiau? Kaip taip gali būti, kad vienose mokyklose "profesoriai" sukomplektuoti, o kitose visi kas liko arba kitaip tariant - antrarūšiai? Nu nieko, nuo 2024m sukiš į bendro ugdymo mokyklas spec.poreikių vaikus, tada bus įdomiau stebėt situaciją...
Studijavau universitete, ten deja nebuvo jokio skirtumo kokią tu mokyklą baigęs, atvažiavo pusę grupės mergų iš kaimo glūdumos mokyklų, apie kurias ničniekas net girdėjęs nebuvo, įstojo su mano miestietėm, baigusiom a la prestižines miesto mokyklas ir ką? Kaip dėjo su pažymiais ir gabumais per šonus miestietėm, gėda lygiuotis buvo

Aš manau kad nėra skirtumo kokią mokyklą esi baigęs, jei žmogus gabus, pasieksi gyvenime savo...
O iš to didelio rašto, kad matytumėt koks jaunimėlis ateina į darbo rinką, plaukai piestų pasistotų. Dirbt nieko nenori, žinių nulis, tik telefone nosis sukišę sėdi, turi vis varyt dirbt, pareigų atlikt, rūkyt bėgioja kas dešimt min, o algų kokių reikalauja, ohoho!!!! Iškart svajonės į vadovo vietas sėst... Ir giriasi baigę geriausias vidurines, geriausius univierus, bet iš daugumos deja tik šlapia vieta