QUOTE(Leksa @ 2019 12 21, 19:17)
Vyrui BUVO tada santuoka svarbi. Man tai tebuvo formalumas. Abu turejom sukaupe turta, neatrode, kad turesim kokiu bendru finansiniu isipareigojimu ar pan. TADA man atrode, kad santuoka tik popierius stalciuj, o dabar vyrui tas popierius nieko nereiskia, kaip ir pati santuoka. Jam nuotykiu reikia! Antra jaunyste pajaute..... Liudna, bet pasirode, kad buvau teisi. Santuokos liudijimas nieko negarantavo, nei meiles iki grabo lentos, nei istikimybes, o su tuo ir pagarbos. Gerai bent, kad pavardes nepasikeiciau. Santuoka jam pasirode tik formalumas, o greit gal lauks kitas formalumas - skyrybos. Suprasciau, kad jam kazko truke butu : demesio, sekso, maisto namuose ar as buciau kokia baidykle patapus. Pasirodo, esu kam jau sena, nors jaunesne 12 metu.... Bet ma ji velniai. Ir be vyro isgyvensiu, jei jis toliau sieks savo nauju "tikslu". Ir zinau, kad daugiau tikrai netekesiu. Gal pasimatymai, savaitgaliais kartu, bet ne daugiau. Nera reikalo save kazkam atiduot. Neivertins. Sutryps ir iseis.
O atsakant i temos klausima: taip, galima atgaivinti jausmus, bet tik jei abi puses to nori. O jei tik viena, tai nors ir ant blakstienu stok- nieko gero nebus. O del pasitikejimo? Cia jau individualiai. As tikiu, kad jei karta isdave, tai ir toliau taip darys.
Papildyta:
Vat butent, dabar isitikinau, kad vyrai ateina ir iseina. O tevai, broliai, seses yra vieni.
Gaila, kad taip, bet gal ir i gera?
Del jausmu gaivinimo, tai manau arba yra tie jausmai arba nera, ju gaivinti nieko nereikia. Jei yra, zmones susipyks, susitaikys, nores buti kartu, o kai nera, kai surisa tik aistra, ji anksciau ar veliau isbelsta max 15 m dar is inercijos zmones prasistumia,o tada reikia nauju kunu, nauju emociju, nauju patirciu.
Bet jus lyg vaiku neturejot bendru, o vyras turi vaiku? gal tie instinktai saukia ir norisi bent pasamoneje apvaisinti kokia moteri . O ir tau gal su kitu vyru bus paparsciau vaiku susilaukti, sako buna nesuderinanumas tarp zmoniu, nu negali pastoti ir viskas, o su kitu be problemu, gamta daugiau kartais zino, nei mes protu galim ismastyti.
O del santuokos, niekad nekeliau tokiu reikalavimu jai, man tai ir buvo naturalus toks formalumas, dar tada siek tiek tikejau ir baznycios mokymu, siaip zinojom abu, kad norim buti visada kartu ir naturaliai ejo sprendimas susituokti, nesitikejau, kad santuoka kazka pakeis ir kodel turetu?