Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 08 26, 19:47)
Oi, tai man nelabai tokia mityba biggrin.gif , mėsos beveik nevalgau, bet keičiu pupelėm, avinžirniais, tofu, kad baltymų gauti, kiaušai kažko nevilioja, riešutus mėgstu (bet ten ir riebalas), o kokius gyvulinius, tipo ant taukų kepi?
Vat uogas  visa vasarą kemšu saujom, daržoves iš savų daržų.
Greitmaisčio jau visą amžinybę nepirkau ir nesiruošiu.
Dar labai chia sėklas atradau, daug baltymų yra ir visokių gėrių, tai pusryčiam su uogom iš vakaro užmerktas.
Nu bet matau, kad reikia keisti, va 3 sav iš įdomumo žymėjausi ką ėdu, tai kalorijų norma, bet medžiagų proporcijos ne kažką. mastau.gif


Tinka, tinka... Pabandyk ir pamatysi mirksiukas.gif
As irgi pradzioje galvojau riebalai ne man, skrandis sustreikuos. O kai pradejau, ziuriu puikiai sekasi. O ir riebalu, juk daug nesuvalgysi. Mesos gali ir nevalgyti, cia jau kaip paciai patinka, tiesiog reikalingas baltymai, valgyk zuvi. Terezza isvardino, mano galva, geriausius riebalus, kokoso alieju-sviesta. Man tai atradimas, geriu su kava, idomus skonis.

Mano racione pagrinde, lapines darzoves, visi kopusai, sparagines pupeles, zali zirneliai, grybai (baltimu saltinis). Vartoju morkas, burokelius tik labai saikingai, turi daug cukraus. Vasara, kertu agurkus, pomidorus, laiskinius svogunus nors ir juos reiketu vartoti saikingai turi angliavandeniu. Angliavandeniu gali suvartoti apie 20-40 gr. per diena.

Terezza visiskai teisi, akcentuotdama, kad produktai kiek imanoma turetu buti ekologiski.

Tarp kitko, as irgi pradzioje skeptiskai ziurejau i tuos kiausinius. Bet kai pasidarai bliuda "siloso" issikepi kiausinuka su bekoniuku, ar be jo visai gerai susivalgo. As dar, pazaidziu, pasidarau omleta su darzovemis, pradzioje apkepinu spinatus, jie susileidzia ir is didelio kiekio iseina mizeris, imetu pomidoriuka, svoguniuka... Trumpai apkepu ir uzpilu kiausinio plakiniu, siek pakepinu nejudindama, kai matai kad plakinys jau beveik iskepe, negailint uzberi tarkuoto fermentinio surio ir perlenki omleta per puse, kad suris liktu viduje, sumazini kaitra, uzdengus dangciu, dar leidi pasust iki suris issilydis. Man skanu. Ir baisiai sotu.

Siaip KETO mityba praktikuoja ir vegetarai, tiesiog jiem privalu papildomai gerti B gupes vitaminus, neuzmirsti cinko (Zn), gelezies (Fe).

As ir duona, sau kepu ir semenu mirksiukas.gif
Atsakyti

Oi, tai man nelabai tokia mityba biggrin.gif, mėsos beveik nevalgau, bet keičiu pupelėm, avinžirniais, tofu, kad baltymų gauti, kiaušai kažko nevilioja, riešutus mėgstu (bet ten ir riebalas), o kokius gyvulinius, tipo ant taukų kepi?
Vat uogas visa vasarą kemšu saujom, daržoves iš savų daržų.
Greitmaisčio jau visą amžinybę nepirkau ir nesiruošiu.
Dar labai chia sėklas atradau, daug baltymų yra ir visokių gėrių, tai pusryčiam su uogom iš vakaro užmerktas.
Nu bet matau, kad reikia keisti, va 3 sav iš įdomumo žymėjausi ką ėdu, tai kalorijų norma, bet medžiagų proporcijos ne kažką. mastau.gif

Ankštinių baltymai beveik neįsisavinami, jei su maistu negaunama pakankamai cholesterolio, t.y. sočiųjų riebalų, soja ir viskas, kas iš jos yra siaubas siaubiausias.

Taip, viską kepu ant kiaulienos ir jautienos taukų arba sviesto. Dar gėris yra palmių riešutų aliejus. Tik jo sunku gauti per isteriją dėl kertamų atogrąžų miškų. Nors gaminant palmių riešutų aliejų palmės nekertamos, vis tiek žmonės ima alpti vos pavadinimą paminėjus. 

Kalorijų iš viso skaičiuoti nėra reikalo. Valgant neperdirbtą, chemijos neprikištą, nemodifikuotą, natūralų maistą sotumas susireguliuoja pats. O va sotumo hormono reaguojančio į angliavandenius mes neturim. Todėl galim juos kimšti tol, kol tikrąja to žodžio prasme daugiau niekas į skrandį nebetelpa. Ir kadangi ang;liavandeniai  suvirškinami labai greit, po 2h apsirijimą galim pakartoti. 

Į ką reikia kreipti dėmesį, tai į insulino atsaką į produktus. 

Atsakyti

Ai, va, ko dar nepaminėjau, ir kas yra gėrių gėris kubu, tai kepenėlės. Gaminuosi paštetus ir kapoju, net ausys linksta. Darausi a la sumuštinukus ant agurko riekelių, dar kokią alyvuogę ant viršaus užtupdau.

Atsakyti
Vienu žodžiu, kuo daugiau rašot, tuo labiau viaukt atrodo biggrin.gif kepenėlės, kiaušai su beikonais, nu ne neee.

Tere
Tai ankštinius su riebalu reik valgyt? Aš dažniausiai su daržoviniais troškiniais darau, įmetu riešutų, sėklų dar, ant kokoso aliejaus.
Atsakyti

Vienu žodžiu, kuo daugiau rašot, tuo labiau viaukt atrodo biggrin.gifkepenėlės, kiaušai su beikonais, nu ne neee.

Tere
Tai ankštinius su riebalu reik valgyt? Aš dažniausiai su daržoviniais troškiniais darau, įmetu riešutų, sėklų dar, ant kokoso aliejaus.

 

Ne tik ankštinius. Riebalų (natūralių, žinoma) iš viso nereikia vengti. Jie būtini. Mūsų smegenys sudarytos iš riebalų ir cholesterolio.

 

O troškinys tavo skamba puikiai, kokoso aliejus yra gėris.

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 08 26, 20:40)
Vienu žodžiu, kuo daugiau rašot, tuo labiau viaukt atrodo  biggrin.gif  kepenėlės, kiaušai su beikonais, nu ne neee.

Tere
Tai ankštinius su riebalu reik valgyt? Aš dažniausiai su daržoviniais troškiniais darau, įmetu riešutų, sėklų dar, ant kokoso aliejaus.


Tau tiesog reikia suspiazinti su KETO, suvokti, kas vyksta su organizmu, kodel valgoma butent taip o ne kitaip. Suvokus, pasirinksi tai, kas tau tinka ir patinka. Labai placios galimybes rinktis.

KIekviena musu tau raso mums tinkancius ir patinkancius receptus. Tu gi gali pasirinkti kitokius, tau priimtinesnius.

P.S. Pastebejau, kad mano skonis kardinaliai pasikeite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 26 rugpjūčio 2020 - 20:31

P.S. Pastebejau, kad mano skonis kardinaliai pasikeite.

Ooooo taip. Kas anksčiau buvo skanu, tas dabar šleikščiai saldu. Ir lygiai taip pat dabar jaučiu skonį to, kas anksčiau skonio neturėjo.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 08 26, 20:45)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72698255" data-time="1598463655">
<div>
<p>Vienu žodžiu, kuo daugiau rašot, tuo labiau viaukt atrodo vartotojo įkelta nuotraukakepenėlės, kiaušai su beikonais, nu ne neee.
Tere

Tai ankštinius su riebalu reik valgyt? Aš dažniausiai su daržoviniais troškiniais darau, įmetu riešutų, sėklų dar, ant kokoso aliejaus.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Ne tik ankštinius. Riebalų (natūralių, žinoma) iš viso nereikia vengti. Jie būtini. Mūsų smegenys sudarytos iš riebalų ir cholesterolio.</p>
<p> </p>
<p>O troškinys tavo skamba puikiai, kokoso aliejus yra gėris.</p>

Jo, dėl smegenų žinau, po šitos naujienos nustojau pirkt liesas nesąmones biggrin.gif
Bet riebalai man rods iš augalinio ir žuvies tik gerą cholesterolį turi, o gyvuliniai daugiausia blogąjį. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 08 26, 22:25)
Jo, dėl smegenų žinau, po šitos naujienos nustojau pirkt liesas nesąmones biggrin.gif
Bet riebalai man rods iš augalinio ir žuvies tik gerą cholesterolį turi, o gyvuliniai daugiausia blogąjį. g.gif


Nauji tyrimai gyvulines kilmes ir aplamai riebalus reabilitavo. Svarbiausia, kad riebalai nebutu rafinuoti.
Atsakyti

Jo, dėl smegenų žinau, po šitos naujienos nustojau pirkt liesas nesąmones biggrin.gif
Bet riebalai man rods iš augalinio ir žuvies tik gerą cholesterolį turi, o gyvuliniai daugiausia blogąjį. g.gif

 

Nėra tokio dalyko, kaip blogas cholesterolis. Tai, kas vadinama bloguoju, galima prilyginti pleistrui, užklijuojančiam žaizdą. Taip, jei pleistrai ištisai klijuojami ant kraujagyslių sienelių ir vienas ant kito, kraujagyslės neišvengiamai užsikemša. Bet blogis yra ne pleistras, o žaizda. Todėl ir koncentruotis reikia ne į pleistrų plėšimą nuo žaizdų (t.y. "blogojo" cholesterolio mažinimą), o į faktorių, lemiančių žaizdų atsiradimą, eliminavimą. O tuos pažeidimus mūsų kraujagyslėse daro būtent cukrus, angliavandeniai ir šlamštmaistis. Pažalini juos iš raciono, ir įvyksta stebuklas - blogasis cholesterolis išnyksta kaip dūmas.

 

Čia iš viso yra šiuolaikinės medicinos bėda - koncentruojamasi į simptomų naikinimą visiškai nekreipiant dėmesio į tai, kas tuos simptomus sukelia. Kažkas panašaus į "ligoninėse miršta žmonės, todėl jas reikia nugriauti". O dėl ko tie žmonės į ligoninę patenka, ir ką daryti, kad tai nevyktų - jau kažkodėl nereikšminga.

 

Galiu įmesti video (angliškai), kur labai aiškiai išdėstyta, kaip buvo sukurtas gyvulinių riebalų - žudikų mitas.

 

P.s. visada valgiau riebiai, o trigliceridai pas mane ant žemiausios ribos.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 08 26, 22:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72698309" data-time="1598469936">
<div>
<p>Jo, dėl smegenų žinau, po šitos naujienos nustojau pirkt liesas nesąmones vartotojo įkelta nuotrauka

Bet riebalai man rods iš augalinio ir žuvies tik gerą cholesterolį turi, o gyvuliniai daugiausia blogąjį. vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Nėra tokio dalyko, kaip blogas cholesterolis. Tai, kas vadinama bloguoju, galima prilyginti pleistrui, užklijuojančiam žaizdą. Taip, jei pleistrai ištisai klijuojami ant kraujagyslių sienelių ir vienas ant kito, kraujagyslės neišvengiamai užsikemša. Bet blogis yra ne pleistras, o žaizda. Todėl ir koncentruotis reikia ne į pleistrų plėšimą nuo žaizdų (t.y. "blogojo" cholesterolio mažinimą), o į faktorių, lemiančių žaizdų atsiradimą, eliminavimą. O tuos pažeidimus mūsų kraujagyslėse daro būtent cukrus, angliavandeniai ir šlamštmaistis. Pažalini juos iš raciono, ir įvyksta stebuklas - blogasis cholesterolis išnyksta kaip dūmas.</p>
<p> </p>
<p>Čia iš viso yra šiuolaikinės medicinos bėda - koncentruojamasi į simptomų naikinimą visiškai nekreipiant dėmesio į tai, kas tuos simptomus sukelia. Kažkas panašaus į "ligoninėse miršta žmonės, todėl jas reikia nugriauti". O dėl ko tie žmonės į ligoninę patenka, ir ką daryti, kad tai nevyktų - jau kažkodėl nereikšminga.</p>
<p> </p>
<p>Galiu įmesti video (angliškai), kur labai aiškiai išdėstyta, kaip buvo sukurtas gyvulinių riebalų - žudikų mitas.</p>
<p> </p>
<p>P.s. visada valgiau riebiai, o trigliceridai pas mane ant žemiausios ribos.</p>

Pasidalink video, įdomu.
Dažnai daraisi tyrimus?
Čia mums kartą diskusijoj aiškino, kad tik lietuviai durneliai profilaktiškai tikrinasi ir sveikata rūpinasi.
Aš ruden{ dariausi, chol irgi, tai irgi viskas ok.
Atsakyti

Pasidalink video, įdomu.
Dažnai daraisi tyrimus?
Čia mums kartą diskusijoj aiškino, kad tik lietuviai durneliai profilaktiškai tikrinasi ir sveikata rūpinasi.
Aš ruden{ dariausi, chol irgi, tai irgi viskas ok.

 

Kas pora metų pasitikrinu. (Jei kaip ne durnelė nebūčiau tikrinusis, tai manęs jau seniai gyvos nebūtų. Mano tėtis irgi būtų išėjęs 25-iais metais anksčiau).

 

Čia apie blogųjų reibalų mitą: https://www.youtube....QAHITIUhg&t=60s

 

O šitą irgi verta pažiūrėti: https://www.youtube....index=79&t=215s

Atsakyti