QUOTE(Terezza @ 2020 09 08, 21:01)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="72703607" data-time="1599576737">
<div>
<p>Kita vertus, kertami miskai, uzimamos teritorijos vel gi, kad ismaitinti kuo daugiau zmoniu. Va vegetarizmas, veganizmas skatina nauju teritoriju isisavinima. Tarkim, kinai kerta Rusijos tolimuju rytu miskus, ir ten iskirstu misku vietose-plynese augina darzoves

</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>O vegetarai ir veganai įsitikinę, kad jie gelbėja pasaulį

</p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72703660" data-time="1599581223">
<div>
<p>Kas dėl mitybos, tai kad išauginti gyvulį ir patiekti ant tavo stalo, jam reikia dešimtimis kartų daugiau žemės, pasėlių ir vandens negu panašiam kiekiui daržovių. Gamta niekada nebus mėsėdžių pusėje.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Kad žemė būtų derlinga, joje turi ganytis galvijai ir tręšti savo mėšlu. Dabar gi sėjamuose laukuose niekas nieko negano, dirva purškiama chemikalais išnaikinančiais visa, kas gyva, paskui prifarširuojama sintetinėmis trąšomis, ir ten auginamos genetiškai modifikuotos kultūros. Kadango viskas viena chemija, nėra jokių sliekiukų ir vabaliukų, kuriais minta paukščiai. Todėl jie ima nykti. Po to ima nykti ir paukščiais mintantys smulkieji plėšrūnai. Kai nebelieka jų, nebelieka ir stambesnių. Per keletą metų dirva tiek nualinama, kad virsta tiesiog dulkėmis, kurios vėjo ir lietaus yra nunešamos į artimiausius vandens telkinius, nuo ko serga ir dvesia žuvys.</p>
<p>O nuo tokimis sąlygomis išaugintų augalų žmonija irgi tuoj nusibaigs. </p>
<p>P.s. jei žmonijos istoriją sudėtume į metus laiko, tai grūdinius mes valgom vieną dieną, o cukrų iš viso tik valandą. Šitie dalykai mūsų organizmui visiškai nereikalingi. </p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72703671" data-time="1599582654">
<div>
<p>Nors kiek žinau tai Amerikoj dar baisiau, jie ten siaubingai daug mėsos valgo, ypač jautienos, kuri reikalauja daugiausia gamtos resursų.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Netiesa. Daugiausia jautienos suvartojama Argentinoje ir Naujojoje Zelandijoje. O USA 60+proc. mitybos sudaro būtent iš angliavandenių pagamintas šūdmaistis. Tuo pačiu ten pats didžiausias sergamumas su mityba susijusiomis ligomis.</p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72703731" data-time="1599586993">
<div>
<p>Aš dabar valgau tris normalius ir du tarpinius. Su trim tiktai numirčiau.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Nejuokink voveraičių.

Kiekvienas normalaus svorio žmogus riebalų atsargų turi minimum mėnesiui laiko. </p>
Nu tu čia suplakei viską į vieną katilą

Dėl žemės, tai netiesa. Kažkaip praleidi ta faktą, kad gyvuliai maitinasi tom pačiom kultūrom, kuriom lygiai taip pat reikia žemės, purškiamos chemijom ir visų tų gmo, alinimo ir tt.. Ir gyvuliui reikia daug daugiau plotų/produkto negu kad zmogus tiesiai valgytų grūdus/daržoves/vaisius. Sakykim, jeigu vienas galvijas gali pamaitinti 100 žmonių, tai kultūros, kurias jis pats suvalgo užaugdamas, galėtų pamaitinti 1000 žmonių. Tad taip, veganai šiuo aspektu gelbėja pasaulį nuo Žemės pereikvojimo.
Bet aš ir nekalbėjau apie chemines trąšas ir gmo (beje gmo sudaro ne tokią didelę dalį tarkim sojos), o apie sveiką žemdirbystę. Nes jei kalbam apie chemiją, tai ji vienodai paliečia ir augalinį, ir gyvulinį maistą. Ar esi tikra, kad tavo valgoma šoninė būdama gyva ėdė TIK be chemijos žalią žolytę? O sveika žemdirbystė nieko nealina, nes išsaugo smulkiąją fauną, žaliosios atliekos grįžta į žemę pūdamos, dorojamos sliekų ir pamaitina ją iš naujo, taip pat sukeičiamos kultūrų sodinimo vietos, kad neišeikvoti to pačio mineralo. Tarp derlių dar sėjami sideratai, kurie apsaugo ir praturtina dirvą, bet naudojami kaip žaliosios trąšos. Nu čia idealiu atveju, bet būna ir kaip tu sakai, tačiau gyvuliai toli gražu nėra tobulai maitinami.
Dėl Amerikos, tai aš gi nerašiau, kad jie daugiausia pasauly valgo, rašiau, kad daug. Apie kitas valstybes nežinau.
Aš dabar apsistojus ties 4 valgymais. Vėlyvi pusryčiai, pietūs, užkandis, vakarienė.

Čia po paskutinės diskusijos apmažinau angliavandenių gerokai, bet tikrai ne iki 20 proc. Juk daržovės vieni angliavandeniai, neįsivaizduoju savęs kertant šoninę su kokiu kiaušu vietoj daržovių. Ir uogų atsisakyt reiktų.