Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Hmmm... @ 2020 09 08, 10:50)
Nepikta ta žinutė. Ir kailinių neturiu nė vienų ir pirkti neplanuoju. Tiesiog nemanau, kad teisėtai ir maksimaliai tvarkingai verslą darantys žmonės turėtų būti diskriminuojami vien todėl, kad kažkam nepatinka kailiniai. Taip pat nemanau, kad yra daug žmonių, kurie kasmet po keletą vienetų kailinių perka. Dauguma mano pažįstamų, kurie turi kailinius, juos įsigyja vienus, kokybiškus ir tikrai ilgam laikui. Skirtingai nei sintetines striukes ar visus kitus greitai suvartojamus rūbus. Gyvybiškai būtinų dalykų nėra tiek daug. Galim kokius 90 proc. verslų tokiu argumentu uždaryti ir gyventi bakužėse renkant uogas, grybus bei auginant kokią bulvę kitą savo reikmėms. Nereikia žmogui gyvybiškai nei kelionių, nei kelių porų batų, nei interneto, nei TV, nei auto, nei dar n dalykų, kuriuos dauguma turim. Kiekviename bemaž versle galim rasti kažką, kas kam nors nepatinka ar netinka, kas kažkam atrodo baisu ir netoleruotina. Klausimas tik ar daug norinčių grįžti į pirmykštę santvarką ir kur dėti tuos žmones, kurių yra per daug tokiam gyvenimui.

Nebūtina šitiek išsiplėsti, aš kalbėjau apie tiesioginį poveikį gyvūnams. Įdomu, kokią įtaką daro teliko turėjimas ar čia tik šiaip spalvų sutirštinimui paminėjot kaip gero gyvenimo simbolį?
Atsakyti

Šiuo metu vykdau prievartinį katės maitinimą.
Gal kitų akyse atrodau monstras, bet aš paprasčiausiai nenoriu pasiduoti.

Gali būti ir taip, kad virškinimui dabar ji sunaudoja tas jėgas, kurias naudotį gyvenimui. Juk ne veltui ir mes sirgdami valgyt nenorim... O jei jau atėjo laikas, tai gal geriau leisti jai nuspręsti, ko ji pačioj pabaigoj nori?

Turbūt visur turi būti saikas.
Iš vaikystės pamenu, kad kailinukai eidavo iš rankų į rankas, vieni vaikai panešiodavo, tada kiti. Ir suaugusių panašiai. Matyt, jie laiko labai ilgai. Aišku, tada nebuvo kaip gauti, bet dabar kai prisiperkama po 5 ir ne viska net spėji apsirengt, tai man toks vartotojiškumas nesuprantamas.

Po 5-erius kailinius turi tie, kas juos perka sintetinius.

Sutinku, reiktų naudoti tai, kas ilgesnėj perspektyvoj gamtai mažiau pakenkia.

Ir tai yra natūralūs produktai. Kailinių atveju tai gyvūnų oda ir kailis. Kurie, skirtingai nei sintetiniai, suyra, kurie gaminant neteršia aplinkos ir yra nešiojami ir dešimtmečiais. O ir šildo geriau.

Iš viso, milijonus metų pasaulis puikiai gyveno vartojant vient tik natūralius produktus, o dabar, dėl visos tos chemijos ir sintetikos baigia susinaikinti. 

Etiškas elgesys su gyvūnais iki juos suvartojant - jau kitas klausimas, ir aš esu visom keturiom už jų gyvenimo sąlygų gerinimą ir kontroliavimą. Bet motulės gamtos taip surėdyta, kad būtent mes esam visos grandinės viršūnėje ir, kaip ir visos žemiau esančios grandys, savo reikmėms naudojame/vartojame grandis, esančias žemiau. Esu tikra, kad gamta žino, ką daro. 

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 09 08, 11:14)
Esu tikra, kad gamta žino, ką daro.

Dėl šito ginčyčiausi smile.gif mes juk irgi gamta, bet toli gražu nežinom, ką darom, dažnai.
Atsakyti

Dėl šito ginčyčiausi smile.gifmes juk irgi gamta, bet toli gražu nežinom, ką darom, dažnai.

Mes tik maža mažutėlė gamtos dalis. Ne mums keisti visatos dėsnius.

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 11:25)
Dėl šito ginčyčiausi smile.gif mes juk irgi gamta, bet toli gražu nežinom, ką darom, dažnai.

Siuo atveju apsiribok tuo kuom apsiribojo Terezza, mitybos grandine. Viskas, kas daroma perteklinai, nesveika. Skirtumas tarp zmogaus ir gyvuno, kad zmogus sugebejo savo maitinimosi buda palengvinti, taip sutaupydamas laiko kitkam. Bet mitybos piramide isliko ta pati.

Man gi siuo metu atrodo, kad del mitybos, gyvenimo budo ir t.t. kelia sarsala farmacininkai ir sintetines pramones atstovai. Jie manipuliuoja zmoniu atjauta. Is esmes, keisti mitybos piramides principus, del etiniu priezasciu, sau gali leisti tik pasisotinusi, neturinti problemu visuomene. Jei tektu, kaip tie gyvunai, kiekviena diena rupintis ka pavalgyti, jei pagrindinis egzistencijos klausimas butu, kaip prasimaitinti, tuomet socios visuomenes dilemos savaime isnyktu. Analogiskai ir apie devimus drabuzius, avima apava ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 rugsėjo 2020 - 11:38
QUOTE(Moonte @ 2020 09 08, 12:37)
Siuo atveju apsiribok tuo kuom apsiribojo Terezza, mitybos grandine. Viskas, kas daroma perteklinai, nesveika. Skirtumas tarp zmogaus ir gyvuno, kad zmogus sugebejo savo maitinimosi buda palengvinti, taip sutaupydamas laiko kitkam. Bet mitybos piramide isliko ta pati.

Man gi siuo metu atrodo, kad del mitybos, gyvenimo budo ir t.t. kelia sarsala farmacininkai ir sintetines pramones atstovai. Jie manipuliuoja zmoniu atjauta. Is esmes, keisti mitybos piramides principus, del etiniu priezasciu, sau gali leisti tik pasisotinusi, neturinti problemu visuomene. Jei tektu, kaip tie gyvunai, kiekviena diena rupintis ka pavalgyti, jei pagrindinis egzistencijos klausimas butu, kaip prasimaitinti, tuomet socios visuomenes dilemos savaime isnyktu. Analogiskai ir apie devimus drabuzius, avima apava ir t.t.

Gamtoje gyvūnai žudo ir minta, kad išgyventų, jeigu žmonės elgtųsi taip pat, turbūt neprieitume tokių diskusijų smile.gif
Atsakyti
As irgi elgciaus kaip Nakvisa su kate. Ji juk neserga, senatve atejo, tai jei dabar yra suteiktos visos galimybes kelias dienas pratest, tai ko je.
Va jei gyvunui skaudetu, kankintusi, tai cia kitas klausimas.

Mylimuke, tu keistai halvoji, kad jei kas paplysaus del kailiniu ar odos, kiti neims ir nepirks. Asmeniskai man patinka naturalus kailiai ir oda, dermantininiu batu negaliu nesiot, nes man iskart dregsta kojos.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 09 08, 11:14)

Kates =/= žmones. Ilgai negaunant maistinių medžiagų, pažeidžiama kepenų veikla. Nepamenu ligos pavadinimo.
Plius išsivysto pasėkoje ir inkstų infarktas.
Bet taip, tai yra senatviniai požymiai.
Kol kas namie irgi protesto akcijos, veža bernai vėl lašiukams.

Blyn, gerai, kad kabinete viena.
Atsakyti

Gamtoje gyvūnai žudo ir minta, kad išgyventų, jeigu žmonės elgtųsi taip pat, turbūt neprieitume tokių diskusijų smile.gif

Perteklių sukuria būtent pramonės gigantai ir priedo manipuliuoja mūsų jausmais idant pirkėją patrauktš į savo pusę. Klesti šūdmaisčio gamintojai, užkandukų gaminpojai, papildų gamintojai, o po to ir medicinos pramonė, nes šūdmaisčio privalgę sergam ir saujom ryjam brangias tabletes ir dar išlaikom gydytojus, kurie mus ne gydo, o palaiko nenumirusius.

Nebūtų šito dirbtinai sukurto pertekliaus, nebūtų užterštumo ir nebūtų daugybės ligų. 

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 08, 12:51)

Taip ir ne taip. Kakzur skaiciau, kad zmogu padare zmogumi sugebejimas isauginti ir issaugoti maisto produktus. Taip uztikrinant populiacijos sauguma ir galimybe, atsiradus daugiau laisvo laiko, tobuleti kitose srityse. Todel mes ir esame zmones, ne gyvunai. Gyvunai kokie jie ten harmoningi nebutu, etininiu dilemu nesprendzia, valgo ramia sazine, tai kas numatyta gamtos.

Va nesenai, i kaimyno vistyde, nakti, isliukino lape. Suzalojo, nenuzude, apie 60 proc. visciuku. Tik kelias vistas isvilko, kiti like nukraujavo, dar likusius gyvus, reike pribaigti.

O kiek dabar aprasomu ivykiu apie vilku antpuolius. Vilku gauja apdrasko, suzaloja galvijus, bet minta tik vienu gaujos papjautu.

Na nera tos harmnonijos ir gyvunu pasaulyje, kaip kartais norime manyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 rugsėjo 2020 - 14:45
QUOTE(Nakviša @ 2020 09 08, 12:11)
Kates =/= žmones. Ilgai negaunant maistinių medžiagų, pažeidžiama kepenų veikla. Nepamenu ligos pavadinimo.
Plius išsivysto pasėkoje ir inkstų infarktas.
Bet taip, tai yra senatviniai požymiai.
Kol kas namie irgi protesto akcijos, veža bernai vėl lašiukams.

Blyn, gerai, kad kabinete viena.

console.gif console.gif console.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 09 08, 13:00)
Mylimuke, tu keistai halvoji, kad jei kas paplysaus del kailiniu ar odos, kiti neims ir nepirks. Asmeniskai man patinka naturalus kailiai ir oda, dermantininiu batu negaliu nesiot, nes man iskart dregsta kojos.

Kodėl tu manai, kad aš taip galvoju?
Žmonių mastyseną, elgesį, įpročius, teisinę sistemą pakeisti be galo sunku ir ilgai užtrunka.
Kažkada ir moters žmogum nelaikė, užtruko, kol pradėjom gyventi kaip šiandien smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2020 09 08, 13:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72703291" data-time="1599558703"><div><p>Gamtoje gyvūnai žudo ir minta, kad išgyventų, jeigu žmonės elgtųsi taip pat, turbūt neprieitume tokių diskusijų vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p></p><p>Perteklių sukuria būtent pramonės gigantai ir priedo manipuliuoja mūsų jausmais idant pirkėją patrauktš į savo pusę. Klesti šūdmaisčio gamintojai, užkandukų gaminpojai, papildų gamintojai, o po to ir medicinos pramonė, nes šūdmaisčio privalgę sergam ir saujom ryjam brangias tabletes ir dar išlaikom gydytojus, kurie mus ne gydo, o palaiko nenumirusius.
</p><p>Nebūtų šito dirbtinai sukurto pertekliaus, nebūtų užterštumo ir nebūtų daugybės ligų. </p>

Taip. Bet ir gigantai žmonės, ir jų viliojami daiktų vergai irgi žmonės.
Vakar įdomų faktą MB pasakė, iš ko kilo teorija, kad valgyti per dieną 5-6k yra sveika. Nes kažkas labai norėjo prastumti visus skaniukus, batonėlius, ir tt. Tai paskleidė, kad taip sveikiausia.
Nors šiaip yra tyrimų, patvirtinančių naudą tiek dažno, tiek protarpinio badavimo, tai čia tiesiog požiūrio klausimas vos ne.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 09 08, 15:30)
Taip ir ne taip. Kakzur skaiciau, kad zmogu padare zmogumi sugebejimas isauginti ir issaugoti maisto produktus. Taip uztikrinant populiacijos sauguma ir galimybe, atsiradus daugiau laisvo laiko, tobuleti kitose srityse. Todel mes ir esame zmones, ne gyvunai. Gyvunai kokie jie ten harmoningi nebutu, etininiu dilemu nesprendzia, valgo ramia sazine, tai kas numatyta gamtos.

Va nesenai, i kaimyno vistyde, nakti, isliukino lape. Suzalojo, nenuzude, apie 60 proc. visciuku. Tik kelias vistas isvilko, kiti like nukraujavo, dar likusius gyvus, reike pribaigti.

O kiek dabar aprasomu ivykiu apie vilku antpuolius. Vilku gauja apdrasko, suzaloja galvijus, bet minta tik vienu gaujos papjautu.

Na nera tos harmnonijos ir gyvunu pasaulyje, kaip kartais norime manyti.

Maisto saugojimas įtariu su žemdirbyste atėjo? ir su klajoklių gyvenimo pabaiga. Tada prasidėjo karai dėl derlingesnių žemių, kovos dėl derliaus, lytinė nelygybė ir visi seksualiniai stereotipai. Kai iki to laiko žmonės gyveno laisvai, pasklidę po dideles teritorijas, nereikėjo kovoti dėl žemių, nereikėjo kovoti dėl maisto su kitais, visi laisvai santykiavo ir buvo laimingi.

O gyvūnų pasaulyje tai taip yra, kad laukinė gyvūnija nebeturi kur trauktis, kai kertami miškai. Kaip pati elgtumeisi, kai vieną dieną ateitų koks svetimas ir pirmiausia apsigyventų tyliai balkone, paskui įsidrasintų įeit į kambarį, pradžioj kamputyje, tada užimtų vis daugiau vietos, o pasisavinęs kambarį imtų teigti, kad isvia čia gi jo namai, o jūsų šeimos populiaciją reikia mažinti, nes kažkodėl juos puldinėjate. mirksiukas.gif
Atsakyti