Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 03, 15:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Žu žu" data-cid="72666625" data-time="1591185803"><div><p>Iš Šviesos, aš tą patį skaičiau, kad kokosas kepimui nelabai. Šiaip geriausiai kepimui kiaulės taukai, kiek žinau.
</p></div></blockquote><p>Cia kazkada SM buvo didele mada to kokosu aliejaus ir ligu skyrelyje siautejo paleo dietos maniakes pasinesusios ant to aliejaus. Ta proga pasiskaiciau, kad kepimui labiausiai tinka rapsu del aukstos virimo (lyg) temperaturos. Kiaules taukai, tai gali buti, kad gerai, bet ir skonis. biggrin.gif Beje, FR tam tikruose regionuose populiarios keptos bulvytes fri ant anciu tauku. Jezaus kaip skanu wub.gif
</p>

As kiaules tauku bijau del kvapo. gal daber padaro bekvapi, bet is vaikystes, tai prisimenu man smirdedavo biggrin.gif ir rapsu jauciu kvapa. perkam paprastai saulegrazu Nature, tas bekvapis, beskonis, ant jo kepu biggrin.gif
Atsakyti

As kiaules tauku bijau del kvapo. gal daber padaro bekvapi, bet is vaikystes, tai prisimenu man smirdedavo biggrin.gifir rapsu jauciu kvapa. perkam paprastai saulegrazu Nature, tas bekvapis, beskonis, ant jo kepu biggrin.gif

Nu va, as tai pagal kvapa saulegrazu ir rapsu negaliu atskirti, bet mano uosle nelabai jautri, tai turbut nieko keisto.

Atsakyti
O tai rapsai ne genetiskai modifikuoti?
Niekad neperkam to, viskas kepama arba ant saulegrazu Naturos arba ant alyvuogiu aliejaus.
Kiaules taukai smirda ir gal nera sveika.
Atsakyti

O tai rapsai ne genetiskai modifikuoti?
Niekad neperkam to, viskas kepama arba ant saulegrazu Naturos arba ant alyvuogiu aliejaus.
Kiaules taukai smirda ir gal nera sveika.

Nezinau del genetines modifikacijos. Alyvuogiu aliejus netinkamas kepimui. As nebent naudoju kai darau italiska pasta ir lengvai pomidorus pakepinu.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 03, 14:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72666641" data-time="1591186828"><div><p>O tai rapsai ne genetiskai modifikuoti?
Niekad neperkam to, viskas kepama arba ant saulegrazu Naturos arba ant alyvuogiu aliejaus.
Kiaules taukai smirda ir gal nera sveika.</p></div></blockquote><p>Nezinau del genetines modifikacijos. Alyvuogiu aliejus netinkamas kepimui. As nebent naudoju kai darau italiska pasta ir lengvai pomidorus pakepinu.
</p>

As daug gaminu pagal Oliveri. O jis visur naudoja alyvuogiu alieju. Skanu baisiai , bet ten pasiterlint reik7a, ne taip kaip viens du ir yra patiekalas.
O kodel netinka? Nesveika?
Atsakyti

As daug gaminu pagal Oliveri. O jis visur naudoja alyvuogiu alieju. Skanu baisiai , bet ten pasiterlint reik7a, ne taip kaip viens du ir yra patiekalas.
O kodel netinka? Nesveika?

Daug kur raso, kad kepant alyvuogiu alieju susidaro kancerogenines medziagos. :) Keista, kad OLiveris visur alyvuogiu alieju naudoja. :) Paskaityk pati straipsnius, nes ju labai daug. Manau sumazinsi alyvuogiu aliejaus naudojima kepimui.

Va dabar paskaiciau, kad ES gamintas rapsu aliejus negali buti is modofikuotu augalu, nes tai uzdrausta.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 06 03, 14:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72666648" data-time="1591187206"><div><p>As daug gaminu pagal Oliveri. O jis visur naudoja alyvuogiu alieju. Skanu baisiai , bet ten pasiterlint reik7a, ne taip kaip viens du ir yra patiekalas.
O kodel netinka? Nesveika?</p></div></blockquote><p>Daug kur raso, kad kepant alyvuogiu alieju susidaro kancerogenines medziagos. smile.gif Keista, kad OLiveris visur alyvuogiu alieju naudoja. smile.gif Paskaityk pati straipsnius, nes ju labai daug. Manau sumazinsi alyvuogiu aliejaus naudojima kepimui.
</p><p></p><p>Va dabar paskaiciau, kad ES gamintas rapsu aliejus negali buti is modofikuotu augalu, nes tai uzdrausta.
</p>

Turiu 5 Oliverio receptu knygas, kiek dar ji per tv rodo - viskas ant alyvuogiu aliejaus. Man net vyras sake, kad keista kad jis visur tik ji naudoja.
Trp 0asiskaiciau
Ai, nzn, va Unikauskas vardyjo produktus, kuriu valgyt is vis negalima - tai cukriniai runkeliai( reiskia baltas cukrus), kukuruzai, margarinas ir daug dar, bet jau nebeatsimenu.
O kukuruzai tai kas su jais ne taip.
Atsakyti

Stebina mane jūsų noras terliotis visokiomis nesąmonėmis.Aš pamenu savo mamą su agurkais ant veido, ar kiaušinio tryniu išteptais plaukais.O paskui ir pati taip dariau.Nelūžo tada  pardės nuo kosmetikos, kaip dabar.Teko suktis iš padėties.

Tai aš nuo to laiko pasikliauju tik pirktinėmis veido ir plaukų priemonėmis.Ai,pamenu kaip išsitepiau plaukus aliejumi, tai ploviau gal tris kartus, kol jie pasidarė bent kiek valdomi.

Sveikiausia(bent jau taip sako) kepimui lydytas sviestas,ghi.

Atsakyti
Merginos
Aliejaus kepimui tinkamumas nepriklauso nuo to, is ko jis pagamintas. Yra skirtingi alyvuogiu ir kiti aliejai, vieni tinka kepimui, kiti ne, reikia ieskoti info apie smilkimo temperatura. Kuo ji aukstesne, tuo geriau tinka kepimui. Nes jeigu netinka, tai kepant issiskiria kancerogenas, ir bent man ziauriai smirda ir dumija.
Kepimui labiau tinka rafinuoti aliejai, nes isvalomos tos daleles, kurios dega prie aukstos temp. Tiesa, cia apie keptuve, orkaitej tinka ir nerafinuoti, nes ten vistiek tik 200+ buna.
As gal cia labai ukiskai ne moksliskai papasakojau, bet esme tokia.


As naudoju Natura saulegrazu kepimui, nors visokiu isbandziau. Man net jis taip kvepia skaniai, todel neperku bekvapio.
Kazkada kitoki buvau nusipirkus, vos neapsivemiau, jautruma kvapams neispasakyta biggrin.gif
O pizoms ir kt skanestams alyvuogiu pilstoma gera, ji viena saukstais galeciau valgyt wub.gif
Atsakyti

Aš ne per seniausiai žiūrėjau video, kuriame aiškinama, jog sveikiausia yra būtent gyvuliniai taukai ir aliejingų augalų, tokių kaip saulėgrąžos, alyvuogės ir riešutai, aliejai. Mol patys blogiausi yra labiausiai perdirbti iš nealiejingų augalų, tokių, kaip kukurūzai, ir turintys daug omega-6. 

 

O keptų bulvių nebevalgau nuo tada, kai iš virtuvės dingo taukai. Nebeskanu. Po to video nusprendžiau, kad kurią dieną nusipirksiu taukų ir pabandysiu bulvių išsikept.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 03 birželio 2020 - 16:28
QUOTE(cambala @ 2020 06 03, 16:05)
Turiu 5 Oliverio receptu knygas, kiek dar ji per tv rodo - viskas ant alyvuogiu aliejaus. Man net vyras sake, kad keista kad jis visur tik ji naudoja.
Trp 0asiskaiciau
Ai, nzn, va Unikauskas vardyjo produktus, kuriu valgyt is vis negalima - tai cukriniai runkeliai( reiskia baltas cukrus), kukuruzai, margarinas ir daug dar, bet jau nebeatsimenu.
O kukuruzai tai kas su jais ne taip.

Tavo vietoj skeptiskai vertinciau smile.gif
Visada geriau ne 1 saltinis

Dietologai pasisakė dėl laidos „Klauskite daktaro“: pateikiama klaidinanti ir grėsmę kelianti informacija
https://www.google.c...e...28637&amp=1
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2020 06 03, 17:27)
<p>Aš ne per seniausiai žiūrėjau video, kuriame aiškinama, jog sveikiausia yra būtent gyvuliniai taukai ir aliejingų augalų, tokių kaip saulėgrąžos, alyvuogės ir riešutai, aliejai. Mol patys blogiausi yra labiausiai perdirbti iš nealiejingų augalų, tokių, kaip kukurūzai, ir turintys daug omega-6. </p>
<p> </p>
<p>O keptų bulvių nebevalgau nuo tada, kai iš virtuvės dingo taukai. Nebeskanu. Po to video nusprendžiau, kad kurią dieną nusipirksiu taukų ir pabandysiu bulvių išsikept.</p>

Kaip dabar būtų skanu ant sviestuko su grietinėle kepintos voveruškos su bulvėm essen.gif ax.gif
Atsakyti
Mane irgi stebina. Bet čia mada ir tiek. Dabar madinga visko atsisakyti: atsisakyti chemijos, atsisakyti E, atsisakyti tam tikrų maisto produktų, tada vėl juos pradėti vartoti, bet atsisakyti kitų, bet pradėti vartoti naujadarus kokius nors, kurie jau tikrai geriau yra, atsisakyti malonumų, atsisakyti mažų nuodėmių, atsisakyti didelių nuodėmių biggrin.gif, atsisakyti miesto, atsisakyti automobilio, atsisakyti pagamintų rūbų ir megztis apatinius, atsisakyti dar ko nors, ko tik širdis geidžia... reikia ar nereikia, yra tam pagrindas ar ne smile.gif

Kažkada trumpam buvau ir aš pasiryžusi aliejukus bandyt - prisiskaičiau, prisisiunčiau visokių nepigių tokių, nu bet atseit baisiai jau gerų, švarių, kokybiškų, visiem galam tept. Eina jie švilpt... nei ten smagu jais tepliotis, nei ten oda ar plaukai su jais gerai jautėsi. ir ant šlapio, ir ant sauso tepiau, ryte ir vakare bandžiau... ir dar ten visko... Fui. Po poros mėnesių ar kiek daugiau tyliai mintyse atsiprašiau savo mėgiamo kremo ir kitų išbandytų ir tikrai gerai veikiančių priemonių ir nukišau tuos aliejukus toli toli... Dabar karts nuo karto plaukų galus patepu. Nu šiaip, pasižaidžiu. Bet jau tikrai nebesiruošiu aš su oda ar plaukų normaliu maitinimu žaistis ir fantazuoti, kad aliejus ar agurkas pakeis tai, ką žmonės n metų tobulino ir tyrinėjo.
Atsakyti