Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Karšta. Prisiverčiau nurinkti bent dalį

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 06 20, 16:34)


Cituoju pati save, nes pradėjau skaityti... Esu šiek tiek nusivylusi, nes skaityti reikia mažių mažiausia su Google, nes daug jos rekomenduojamų augalų yra ne tiek maistas, kiek, geriausiu atveju, vaistas, o vaisto, kaip žinia, svarbu nepadauginti. Pvz., randu sąlotų receptą, kur siūloma dėti saują pipirlapių, o Wikipedija sako, kad šis augalas yra nuodingas, ir t.t., ir pan.
Atsakyti

Ne visai tiesa. Natūralūs saldikliai visų pirma neapdorojami chemija, turi mažesnį glikemijos indeksą negu baltas cukrus, turi naudingų elementų ir vitaminų, dažnai yra saldesni už paprastą cukrų, todėl jo reikia mažiau.
Bet aišku, tai vis tik yra cukrus, kalorija, o ne daržovė, todėl piktnaudžiaut nereikia jokiais saldikliais.
Tiesa,yra stevia (žolė tokia) , kuri išvis neturi kalorijų. Nors man asmeniškai jos skonis nepatiko.

 

Dėl glikeminio tiesa. Tačiau nepaisant to, insulino reakcija į medų yra lygiai tokia pati, kaip ir į bet kokį kitą cukrų. Insulino šuolio nesukelia tik stevija ir eritritolis. Pastarojo skonis man nesiskira nuo cukraus, o va stevija neskani.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 21 birželio 2020 - 15:10

Cituoju pati save, nes pradėjau skaityti... Esu šiek tiek nusivylusi, nes skaityti reikia mažių mažiausia su Google, nes daug jos rekomenduojamų augalų yra ne tiek maistas, kiek, geriausiu atveju, vaistas, o vaisto, kaip žinia, svarbu nepadauginti. Pvz., randu sąlotų receptą, kur siūloma dėti saują pipirlapių, o Wikipedija sako, kad šis augalas yra nuodingas, ir t.t., ir pan.

Pipirlapė yra nuodinga jos negalima vartoti turintiems širdies ritmo sutrikimus,sergant neurozėmis,kolitais.

Kažkur esu skaičiusi,kad pipirlapė dedama gaminant dešras.

Kyla klausimas, koks autorės išsilavinimas,ar ji turi rimtų medicininių žinių?

Atsakyti

Pipirlapė yra nuodinga jos negalima vartoti turintiems širdies ritmo sutrikimus,sergant neurozėmis,kolitais.

Kažkur esu skaičiusi,kad pipirlapė dedama gaminant dešras.

Kyla klausimas, koks autorės išsilavinimas,ar ji turi rimtų medicininių žinių?

Zmones neitiketinai pasitiki savo jegomis. Ir matyt kuo maziau moka, tuo geriau apie save galvoja. Parasyti knyga ir joje patarti naudoti nuodinga zole - neitiketina net. :) 

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 06 21, 14:19)
Cituoju pati save, nes pradėjau skaityti... Esu šiek tiek nusivylusi, nes skaityti reikia mažių mažiausia su Google, nes daug jos rekomenduojamų augalų yra ne tiek maistas, kiek, geriausiu atveju, vaistas, o vaisto, kaip žiniųa, svarbu nepadauginti. Pvz., randu sąlotų receptą, kur siūloma dėti saują pipirlapių, o Wikipedija sako, kad šis augalas yra nuodingas, ir t.t., ir pan.

Ką pavyko rast, autorė - kulturos istorijos magistrė, n metų gyvena kaime, žolelių specialistė, kulinarė.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienas smile.gif Paieškočiau daugiau šaltinių.

Ką rašo
There’s a great discussion on the wild ginger toxicity here, and the take away is that you’d need to eat about 4 1/2 pounds of wild ginger a day for 3-12 months to achieve the toxic dose given to rats. In reality, even in a big patch, it’s difficult to collect more than a few grams of ginger rhizome
https://practicalsel...d-ginger-plant/

https://honest-food....r-edible-toxic/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 21 birželio 2020 - 18:06

Ką pavyko rast, autorė - kulturos istorijos magistrė, n metų gyvena kaime, žolelių specialistė, kulinarė.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienas smile.gifPaieškočiau daugiau šaltinių.

Kai man reikia info apie vaistinius augalus,aš vadovaujuosi vaistinių augalų žinynu.Ten kaip vadovėlis,ma o mama juo naudojosi,kai med.institute mokėsi.

Atsakyti
Esu labai atsargi kai kalba eina apie vaistazoles. Jau esu SM rasiusi apie savo patirti, nesikartosiu. Bet teko matyti savigidos ugniazole padarinius. Vos ligone isgelbejo.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 06 21, 20:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72673593" data-time="1592755009"><div><p>Ką pavyko rast, autorė - kulturos istorijos magistrė, n metų gyvena kaime, žolelių specialistė, kulinarė.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienas vartotojo įkelta nuotraukaPaieškočiau daugiau šaltinių.

</p></div></blockquote><p>Kai man reikia info apie vaistinius augalus,aš vadovaujuosi vaistinių augalų žinynu.Ten kaip vadovėlis,ma o mama juo naudojosi,kai med.institute mokėsi.</p>

O ar tie žinynai rašo, kokį kiekį reikia suvalgyti, kad apainuodytum? Net musmirę iš esmės gali valgyti, jeigu tai daryti atitinkamais kiekiais biggrin.gif
Kad netinka prie kažkokių būklių - pilnai tikiu.
Atsakyti
O, kaip tik apie žoles smile.gif

https://m.delfi.lt/s...php?id=84552369
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 21, 20:39)
O ar tie žinynai rašo, kokį kiekį reikia suvalgyti, kad apainuodytum? Net musmirę iš esmės gali valgyti, jeigu tai daryti atitinkamais kiekiais biggrin.gif
Kad netinka prie kažkokių būklių - pilnai tikiu.


Neraso, bet manau ir nerasys, kad nebutu saviveiklos ir savigydos. Zinynai yra tik bendros formos informatyvus leidiniai.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 06 21, 20:33)
Esu labai atsargi kai kalba eina apie vaistazoles. Jau esu SM rasiusi apie savo patirti, nesikartosiu. Bet teko matyti savigidos ugniazole padarinius. Vos ligone isgelbejo.

Man alergologai specialistai isvis uzdraude gerti bet kokias zoleliu arbatas. Pripratau prie uogienių arbatų - visai skanios biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti