

Cituoju pati save, nes pradėjau skaityti... Esu šiek tiek nusivylusi, nes skaityti reikia mažių mažiausia su Google, nes daug jos rekomenduojamų augalų yra ne tiek maistas, kiek, geriausiu atveju, vaistas, o vaisto, kaip žinia, svarbu nepadauginti. Pvz., randu sąlotų receptą, kur siūloma dėti saują pipirlapių, o Wikipedija sako, kad šis augalas yra nuodingas, ir t.t., ir pan.
Ne visai tiesa. Natūralūs saldikliai visų pirma neapdorojami chemija, turi mažesnį glikemijos indeksą negu baltas cukrus, turi naudingų elementų ir vitaminų, dažnai yra saldesni už paprastą cukrų, todėl jo reikia mažiau.
Bet aišku, tai vis tik yra cukrus, kalorija, o ne daržovė, todėl piktnaudžiaut nereikia jokiais saldikliais.
Tiesa,yra stevia (žolė tokia) , kuri išvis neturi kalorijų. Nors man asmeniškai jos skonis nepatiko.
Dėl glikeminio tiesa. Tačiau nepaisant to, insulino reakcija į medų yra lygiai tokia pati, kaip ir į bet kokį kitą cukrų. Insulino šuolio nesukelia tik stevija ir eritritolis. Pastarojo skonis man nesiskira nuo cukraus, o va stevija neskani.
Cituoju pati save, nes pradėjau skaityti... Esu šiek tiek nusivylusi, nes skaityti reikia mažių mažiausia su Google, nes daug jos rekomenduojamų augalų yra ne tiek maistas, kiek, geriausiu atveju, vaistas, o vaisto, kaip žinia, svarbu nepadauginti. Pvz., randu sąlotų receptą, kur siūloma dėti saują pipirlapių, o Wikipedija sako, kad šis augalas yra nuodingas, ir t.t., ir pan.
Pipirlapė yra nuodinga jos negalima vartoti turintiems širdies ritmo sutrikimus,sergant neurozėmis,kolitais.
Kažkur esu skaičiusi,kad pipirlapė dedama gaminant dešras.
Kyla klausimas, koks autorės išsilavinimas,ar ji turi rimtų medicininių žinių?
Pipirlapė yra nuodinga jos negalima vartoti turintiems širdies ritmo sutrikimus,sergant neurozėmis,kolitais.
Kažkur esu skaičiusi,kad pipirlapė dedama gaminant dešras.
Kyla klausimas, koks autorės išsilavinimas,ar ji turi rimtų medicininių žinių?
Zmones neitiketinai pasitiki savo jegomis. Ir matyt kuo maziau moka, tuo geriau apie save galvoja. Parasyti knyga ir joje patarti naudoti nuodinga zole - neitiketina net.
Ką pavyko rast, autorė - kulturos istorijos magistrė, n metų gyvena kaime, žolelių specialistė, kulinarė.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienas

Ką rašo
Theres a great discussion on the wild ginger toxicity here, and the take away is that youd need to eat about 4 1/2 pounds of wild ginger a day for 3-12 months to achieve the toxic dose given to rats. In reality, even in a big patch, its difficult to collect more than a few grams of ginger rhizome
https://practicalsel...d-ginger-plant/
https://honest-food....r-edible-toxic/
Ką pavyko rast, autorė - kulturos istorijos magistrė, n metų gyvena kaime, žolelių specialistė, kulinarė.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienasPaieškočiau daugiau šaltinių.
Kai man reikia info apie vaistinius augalus,aš vadovaujuosi vaistinių augalų žinynu.Ten kaip vadovėlis,ma o mama juo naudojosi,kai med.institute mokėsi.
Kitavertus, 100proc wikipedia irgi ne visada gali pasitikėt, juk ją pildyti gali kone kiekvienas

</p></div></blockquote><p>Kai man reikia info apie vaistinius augalus,aš vadovaujuosi vaistinių augalų žinynu.Ten kaip vadovėlis,ma o mama juo naudojosi,kai med.institute mokėsi.</p>
O ar tie žinynai rašo, kokį kiekį reikia suvalgyti, kad apainuodytum? Net musmirę iš esmės gali valgyti, jeigu tai daryti atitinkamais kiekiais

Kad netinka prie kažkokių būklių - pilnai tikiu.

Kad netinka prie kažkokių būklių - pilnai tikiu.
Neraso, bet manau ir nerasys, kad nebutu saviveiklos ir savigydos. Zinynai yra tik bendros formos informatyvus leidiniai.
Man alergologai specialistai isvis uzdraude gerti bet kokias zoleliu arbatas. Pripratau prie uogienių arbatų - visai skanios

