Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Ašaka @ 2020 06 20, 16:34)
Lietuvoje
O taip. "Atradome" jas, kaip ir žliūges, ~1990 metus, kai su pinigais buvo striuka. Balandos pas mus jau, deja, išnyko, bet skani būdavo jų sriuba. Žliūges ir dabar salotoms naudoju.
Į temą - nusipirkau knygą: https://www.knygos.l...cio-patiekalai/
Bet dar nepradėjau skaityti, reikėtų plėsti valgomų laukinių augalų racioną

Aš tik dabar atradinėju viską, pirmąkart dilgėlių tik ragavau ax.gif
Atrodo labai įdomi knyga, ta leidykla labai geras pasirenka, pastebėjau.
Atsakyti

Alijošius su medumi ir karštu pienu yra šlykštynė kaip reta.Kai peršaldavau,mane tuo vaistu a.a močiutė gydydavo(nuodydavo).Iš ten mano nemeilė alijošiui.

Žinai,mano mama prisiskaičiusi panašių knygų bandė žliūgių salotas gaminti, dar ir mane sugalvojo pavaišinti.Na,ką galiu pasakyti....Kai apsisuko žliūgė apie liežuvį, tai visas salotų dubuo ėjo šiukšlynan.Nuo tada nutarėme, kad salotų sugebam ir pačios užsiauginti.

Dilgių sriuba ir dilgių sviestas yra labai geras ir vartojamas patiekalas.Ankstyvą pavasarį pačios darom ir pačios valgom.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 06 20, 19:05)
<p>Alijošius su medumi ir karštu pienu yra šlykštynė kaip reta.Kai peršaldavau,mane tuo vaistu a.a močiutė gydydavo(nuodydavo).Iš ten mano nemeilė alijošiui.
</p><p>Žinai,mano mama prisiskaičiusi panašių knygų bandė žliūgių salotas gaminti, dar ir mane sugalvojo pavaišinti.Na,ką galiu pasakyti....Kai apsisuko žliūgė apie liežuvį, tai visas salotų dubuo ėjo šiukšlynan.Nuo tada nutarėme, kad salotų sugebam ir pačios užsiauginti.
</p><p>Dilgių sriuba ir dilgių sviestas yra labai geras ir vartojamas patiekalas.Ankstyvą pavasarį pačios darom ir pačios valgom.
</p>

Skonio reikalas, man alijošius su medumi visai nieko (bet man ir karštas pienas su medumi ir sviestu patinka). O žliūges reikia tiesiog sugnaibyti, kad apie liežuvį nesisuktų biggrin.gif ir, aišku, valgyti tik jaunučius stiebelius, kol dar nežydi
Atsakyti
Oi, pienas su medum pasaka wub.gif
O koks tas alijošiaus skonis? Pas mus kažkaip su juo nieko nedarydavo.
Atsakyti

Alijošius kartulį duoda.

Dar pamenu nuo kosulio girdydavo jeronimo(kvepiančiosios pelargonijos) lapelių arbata.Bjauru,po šiai dienai negaliu pakęsti šito kvapo. :bijau: Nors kiti sako,kad kvepia citrina.

Atsakyti
O dievai koks wub.gif biggrin.gif
https://www.rollytea...cookie-poodle-m
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 20 birželio 2020 - 19:58
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 06 20, 19:26)
<p>Alijošius kartulį duoda.
</p><p>Dar pamenu nuo kosulio girdydavo jeronimo(kvepiančiosios pelargonijos) lapelių arbata.Bjauru,po šiai dienai negaliu pakęsti šito kvapo. bijau.gif Nors kiti sako,kad kvepia citrina.
</p>

Alij9sius kartus. As vaika gydydavau kai persaldavo alijosius/ medus. Dar nuo slogos tokia gele " paleistuve " buvo. O jeronima nuo ausu uzdegimo i ausis kisdavo...
Ziaurios priemones, na gal veiksmingos.
Negaliu pakest medaus, kaip neskanu... Asmeniskai del manes jo gali visai nebut, fui, kaip neskanu. Bet perku mamai, nes sveika. Ir biciu nemegstu. Kazkokios sirses susisuko lizda garaze, nukrapste vyras, yra kitur vietos.

Pasigirsiu, snd skyniau asia rusies braskes. Gal 10 dideliu. Sveriau didziausia - 65 gr.

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 20, 19:52)

O man tai sitas wub.gif
https://youtu.be/sVtapsDwtpc
Atsakyti
Medus žolelių arbatoj žiemą niam wub.gif
Dar dedu į visokius troškinius ir azijietiškus patiekalus, visur kur saldumo reik,nemažai sunaudojam.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 06 20, 14:25)
Perskaičiau, kad po deginimosi teptis gerai.
Ir dar visokių ten gudrybių, bet kadangi niekad neturėjau alijošiaus, tai nesigilinau.

Mes kaip tik siandien prisivaiksciojom pajuriu ir nudegem veidus. Tai grizus namo tepiau alijosiumi. Draugas irgi stebejosi, sake negirdejes. Siuo metu turiu 2: viena paprasta ir viena kaktusini.

QUOTE(Ašaka @ 2020 06 20, 17:45)
Skonio reikalas, man alijošius su medumi visai nieko

Man skanu. Vaikysteje mociute berods nuo kosulio duodavo.
Atsakyti

Negaliu pakest medaus, kaip neskanu... Asmeniskai del manes jo gali visai nebut, fui, kaip neskanu. Bet perku mamai, nes sveika. Ir biciu nemegstu. Kazkokios sirses susisuko lizda garaze, nukrapste vyras, yra kitur vietos.

Nieko ten sveiko. Tas pats cukrus, tik kita forma.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 06 21, 09:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72673347" data-time="1592682081"><div><p>Negaliu pakest medaus, kaip neskanu... Asmeniskai del manes jo gali visai nebut, fui, kaip neskanu. Bet perku mamai, nes sveika. Ir biciu nemegstu. Kazkokios sirses susisuko lizda garaze, nukrapste vyras, yra kitur vietos.
</p><p></p></div></blockquote><p></p><p><span style="background-color:rgb(247,247,247);">Nieko ten sveiko. Tas pats cukrus, tik kita forma.</span></p>

Ne visai tiesa. Natūralūs saldikliai visų pirma neapdorojami chemija, turi mažesnį glikemijos indeksą negu baltas cukrus, turi naudingų elementų ir vitaminų, dažnai yra saldesni už paprastą cukrų, todėl jo reikia mažiau.
Bet aišku, tai vis tik yra cukrus, kalorija, o ne daržovė, todėl piktnaudžiaut nereikia jokiais saldikliais.
Tiesa,yra stevia (žolė tokia) , kuri išvis neturi kalorijų. Nors man asmeniškai jos skonis nepatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 21 birželio 2020 - 09:36

Steviją auginau.Nieko ten gero,nei skonio,nei grožio.

Saldikliai su stevija nepatiko,turi kažkokį nemalonų prieskonį.

Atsakyti