Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Bet kaip jūs netingit terliotis su tais visais vekavimais, marinavimais...gal kad nesu bandžius, bet atrodo jau tiek vargo, kad ne ne ne, bus gerai ir pirkti marinuoti agurkai 🤦♀

Man tinginei tai tinka tik šaldymas. 

Nėra daug vargo jei nedarai didelio kiekio. Tik stereotipas toks

Atsakyti

Pinot, kaip su moliugu derlium reikalai? Mes ta pati viena sode dar  auginam. 

Iš trečio bandymo išaugęs 1 vidutinio dydžio, aš jį jau nuėmiau, keliems kartams sriubos užteks. Dar du yra  mažiukai, šiaip dėl gražumo, vėlai užsimezgę. Toks ir derlius. Cukinijos nedavė jokiio derliaus, tiksliau kažkokius mažus  išsigimėlius.

bet man tie moliūgai gražūs kaip dekoratyviniai augalai. Kažkur mačiau  bačkoj pasodinta, gražiai leidžiasi tie lapai.

Atsakyti

Reiks išmėginti kai grįšiu jei mama daržovių priveze. Skaniai skamba 

Mama darydavo su agurkais. 

Buvo topine praeitu m.misraine.

O man su cukinijom dar skaniau. 

Plius ji nera is tu virtu, bet laikosi puikiai.

Atsakyti

As tu misrainiu isvis nevalgau.

Aš irgi ir net nelabai žinau, kaip jas valgyt. Tipo atodatyt, į dubenėlį ir valgyt? Ar dar ruošt iš jų kažką?

Esu gavusi iš mamos, ji pati nedaro, bet būna ten su kaimynais visokie manai, tai gauna visokių tokių dalykų. Nu niekad man ten labai skanu nebūna, kokias ale adžikas tai dar į troškinius sunaudoju kažkiek...

Atsakyti

As tu misrainiu isvis nevalgau.

Aš tai konservuoju kartas nuo karto, kas kokius 4 metus, kaip šauna į galvą. Tai dėl tų mišrainių žieminių kartą taip pavyko, kad tiko prie visko, ir buvau pagirta tarp gaspadinių ir tarp medžiotojų. Bet po to kiek bandžiau atkartoti tą receptą, nepavykdavo, vis kitaip išeidavo. Tai užraukiau. Bet šiaip jos skanu prie bet kokio patiekalo įsimest nors porą šaukštų, pagerina skonį.

Atsakyti

Aš irgi ir net nelabai žinau, kaip jas valgyt. Tipo atodatyt, į dubenėlį ir valgyt? Ar dar ruošt iš jų kažką?

Esu gavusi iš mamos, ji pati nedaro, bet būna ten su kaimynais visokie manai, tai gauna visokių tokių dalykų. Nu niekad man ten labai skanu nebūna, kokias ale adžikas tai dar į troškinius sunaudoju kažkiek...

Na tipo garnyras. Išsiverdi bulvių, įsidedi tos mišrainės. Kokius skanius ryžius pasidarai, irgi tinka. Kapot iš stiklainiuko, na, būna, mačiau. Matyt, skanu. Bet mėsiaėdžiai tai tik prie mėsos, aišku.

Atsakyti

Nu ta garnyro dalis tiesiog, nes ten marinuotos darzoves realiai. Tiek, kad savo sultyse.

Atsakyti

Tiesiog garnyras prie mėsos žiemą kai šviežios daržovės nebeskanios

Atsakyti

Burokeliu misraines paprastai sriubai arba prie silkes. Pomidorai savo sultyse garnyrui, i sriuba, troskini, plova.. 

Musu atveju, tai mb i darba dar buna dedasi.

Atsakyti

Na, 1 stklaini is 5 paaukojau degustacijai. Buvo salia svieziu pomidoru. Jie liko :)

Aiskiai vykus gavos :D

Atsakyti

Neribotam laikui juk. Tai darbui atia?

O tai as nesakiau, kad as bedarbe..jau kuri laika? Taigi del koronos, sumazejusiu uzsakymu ir pan. pas mus apie ketvirtadali zmoniu atleido, o kitiems sumazino algas 20proc. Neemigruoju as..siaip vaziuoju sesei padet, vaika paziuret. Tik nezinau, kada grisiu, kai uzknisim viena kita :D

Atsakyti

Vakarais jau jaučiasi,kad ne vasara.kažkokia.rudeniška vėsa.

juokauji..siandien grizau namo sutemus trumpom rankovem ir dar nugara slapia :)

Atsakyti