Fėja*, 08 Spa 2020 - 20:02, parašė: Labai džiaugiuosi, jei reiks tik plokštelės 👍👍👍 Nepergyvenkit, neskubėkit, čia ilgas toks reikalas. O panoraminę šiais laikais kaip fainai daro -tik atremi smakelriuką, pastovi ramiai 15 sekundžių ir viskas 👍Tai jo,bet kiek čia visokių užsirašymų ,vaikščiojimų,važinėjimų ,nu padarysim,bet be naujų metų jaučiu nebus.
Fėja, ir aš turiu tą pačią ar panašią bėdą. Siūlė ir man ortodontai tą operaciją, betnu ir pinigų iš kur tiek paimti, o ir baisu atrodo žandikaulį pjaustyt, nafik. Nekenčiu šito dalyko, bet taip jau yra, taip jau ir nugyvensiu... vaikystėj manau tokius dalykus reikia daryti.
Taip, šią operaciją daro tik kai jau pilnai viskas susiformavę. Todėl didžioji mano ir laukė iki dabar, sekėm tiek metų jos augimą. Kaip vystosi kaukolė su žandikauliu. Ar bus mano geną paėmus, ar ne....
Net nedaro operacijos iki 18 m
Tai kaIp suprantu,nepaėmė? O tai matosi tik užaugus?
Tai jo,bet kiek čia visokių užsirašymų ,vaikščiojimų,važinėjimų ,nu padarysim,bet be naujų metų jaučiu nebus.
Gali būti.
O paskui periodiškai lankytis pas ortodontą... jo, reikalų yra.
Fėja*, 08 Spa 2020 - 20:08, parašė: Gali būti. O paskui periodiškai lankytis pas ortodontą... jo, reikalų yra.Tai va,čia toks nekaltas reikalas atrodo ,o tai su opercijom,tai iš vis.
Tai kaIp suprantu,nepaėmė? O tai matosi tik užaugus?
Didžioji nepaėmė.
Augant vaikas labai keičiasi, tamposi viskas ten pas juos paauglystės periodu. Na, nusprendėm, kad jau ji praktiškai susiformavo ir per daug jau kaulai nesikeis.
Bet va mažutė mano.... nžn, nžn... na, gal taip nebus 😊
Tai va,čia toks nekaltas reikalas atrodo ,o tai su opercijom,tai iš vis.
Taip, čia tik smulkmena būtų, jei taip praslįstumėt 👍
Fėja*, 08 Spa 2020 - 20:10, parašė: Didžioji nepaėmė. Augant vaikas labai keičiasi, tamposi viskas ten pas juos paauglystės periodu. Na, nusprendėm, kad jau ji praktiškai susiformavo ir per daug jau kaulai nesikeis. Bet va mažutė mano.... nžn, nžn... na, gal taip nebus 😊Bet sakei,kad tave vaikystėj jau gydė ir tai matėsi?
Bet sakei,kad tave vaikystėj jau gydė ir tai matėsi?Taip, mano žandikaulių padėtis pasikeitė anksti, kokioj 2-3 klasėj. Aš tą sakiau ir ortodontams. Bet sako ortodontai, kad paauglystės laikas labai pavojingas išlįst va tokiom nesąmonėm. Matau, kaip mažutė keičiasi, bet ir matau, kad jos žandikaulių padėtis kol kas gera. Gal jos veidukas tik išilgės pvz... o gal ir ne, bet vat lyg linkę eit link to. Kol kas viskas gerai. Jai 11 metų. Dabar bus pats keitimasis už poros metų... Ji nešioja ortodontinę plokštelę, kaip sakiau -sustūmė tarpus priekyje, didinam tarpus iltims... nu ir laukiam, kas bus. Nes to nesustabdysi...
Tai gal ir bus viskas gerai.Jei jau kol kas neišlindo.🙂
Tai gal ir bus viskas gerai.Jei jau kol kas neišlindo.🙂Nu 50\50 niekas negali žinot.
Aš linkus myžt į batą 😄
Taip, mano žandikaulių padėtis pasikeitė anksti, kokioj 2-3 klasėj. Aš tą sakiau ir ortodontams. Bet sako ortodontai, kad paauglystės laikas labai pavojingas išlįst va tokiom nesąmonėm. Matau, kaip mažutė keičiasi, bet ir matau, kad jos žandikaulių padėtis kol kas gera. Gal jos veidukas tik išilgės pvz... o gal ir ne, bet vat lyg linkę eit link to. Kol kas viskas gerai. Jai 11 metų. Dabar bus pats keitimasis už poros metų... Ji nešioja ortodontinę plokštelę, kaip sakiau -sustūmė tarpus priekyje, didinam tarpus iltims... nu ir laukiam, kas bus. Nes to nesustabdysi...
O kuris variantas pas jus, per mažas smakras ar per daug išsikišęs? 🤔
Aš tai iš tėčio gavau, jis iš savo mamos, o toliau jau nežinau. Nors pas mano mamą irgi nėra išraiškingas smakras, bet ne taip. Ech. Ne visiems pasiseka gimti tobuliems ☺