Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Mano sūnui reik į priekį stumt. Tai sakė kažkokius varžtus suka į kaulą  ir jais pastumia. Žodžiu jis kai paklausė to pasakojimo apie operacija ( tada buvo 17m kažkur), tai nutarė kad jam ir taip gerai 🤣.

Db jau kalba, kad gal ir gerai būtų susitvarkyt, bet turbūt turėčiau už rankos nuvest, pats nesusiruoš

Jo, pažįstu merginą, kuriai įsukti varžtai ir tikrai yra matomas pagerėjimas. Tai, kai padeda toks dalykas - dar labai labai gerai 👍Tik vat klausimas, ar nuėmus viską laikysis, nesueis viskas atgal?

Mano tarybiniai ortodontai buvo biški pasiekę ant manęs pagerėjimo. Bet viskas suėjo atgal. Negalėjom niekaip išlaikyti. Būtų vėl man dėję atgal tai, kas buvo uždėta. Aš išmaldavau mamos, kad NEEEEE. Pati paauglystė man buvo, draugai ir klasiokai nesityčiojo, aš laiminga mergytė buvau. Tada atrodė, kad nu KIEK GALIMA.... galvojau, nu senatvėj ėsiu košę, nu ir kas? Tik palikit mane, aš noriu džiaugtis gyvenimu....

Atsakyti

Taip, turi problemų, kad atsitraukia dantenos einant metams, lenda ten bakterijos, apeina akmenim šaknys, uždegimai prasideda... tada tirpsta šaknys, ir galiausiai tada .... iškrenta dantis.

Tai ir siaip tas pats vyksta. Be zandikauliu bedu. 

Atsakyti

Jo, pažįstu merginą, kuriai įsukti varžtai ir tikrai yra matomas pagerėjimas. Tai, kai padeda toks dalykas - dar labai labai gerai 👍Tik vat klausimas, ar nuėmus viską laikysis, nesueis viskas atgal?

Mano tarybiniai ortodontai buvo biški pasiekę ant manęs pagerėjimo. Bet viskas suėjo atgal. Negalėjom niekaip išlaikyti. Būtų vėl man dėję atgal tai, kas buvo uždėta. Aš išmaldavau mamos, kad NEEEEE. Pati paauglystė man buvo, draugai ir klasiokai nesityčiojo, aš laiminga mergytė buvau. Tada atrodė, kad nu KIEK GALIMA.... galvojau, nu senatvėj ėsiu košę, nu ir kas? Tik palikit mane, aš noriu džiaugtis gyvenimu....

O tu jauti, kad kramtyt negali gerai? 

Atsakyti

Tai ir siaip tas pats vyksta. Be zandikauliu bedu. 

Bet žandikaulio bėdos labai labai padidina tikimybę sirgti ta parodontoze.

Arba pvz tas kramtymo krūvis neteisingas, jis išjudina tiesiog tuos dantis. Išverčia juos. Nu labai blogai tai yra.

Atsakyti

O tu jauti, kad kramtyt negali gerai? 

Aš kramtau gerai abiem pusėm. Visada kietą maistą graužiau be problemų. Neturėjau tokių pojūčių, kaip Gailė pasakoja. Bet įsigilinus, blogai ten yra. Ir krūviai neteisingi.

Atsakyti

Ai, as kai isvis mazai sveiku dantu nebeturiu, vieni tiltai jau nuo 30 metu, tai man cia norma atrodo :D

Nusiteikus nesiot ploksteles ne uz ilgo.. 

Atsakyti

*** Sėlija, 08 Spa 2020 - 15:23, parašė: Ai, as kai isvis mazai sveiku dantu nebeturiu, vieni tiltai jau nuo 30 metu, tai man cia norma atrodo :D Nusiteikus nesiot ploksteles ne uz ilgo..
O kaip jos iš vis laikos.ant ko?
Atsakyti

O kaip jos iš vis laikos.ant ko?

Ant likusiu dantu ir prisusiurbia prie gomurio. 

Atsakyti

https://www.facebook...31863770345155/

Atsakyti

Balsu juokiausi 👍😄

Atsakyti

Balsu juokiausi 👍😄

Kai pavare ant galo, ka?  :D

Atsakyti

Ai, as kai isvis mazai sveiku dantu nebeturiu, vieni tiltai jau nuo 30 metu, tai man cia norma atrodo :D

Nusiteikus nesiot ploksteles ne uz ilgo.. 

Aš dabar lankausi pas odontologus ir tvarkausi pamažu. Bet pasakiau protezuotojui, kad senatvėje nei už ką nenoriu plokštelės, kuri išsiima, o be jos žmogus klaikiai atrodo su sukritusia burna. Teko matyt. Tai jis man sako, dabar  galima įsriegti keletą implantų (tik nežinau ar šiaip, ar kokių specialių), ir ant jų dedamas nuolatinis, nenuimamas tiltas. Tai net lengviau pasidarė žiūrint į senatvės perspektyvą. :)  o dabar man siūlo tiltą, bet jokių tiltų nesirinksiu, načiort, geriau suksiu du implantus, kad nereikėtų lupt kartas nuo karto, kaip matau iš aplinkinių.

Atsakyti