*** Sėlija, 08 Lap 2020 - 11:05, parašė: Intemora, ten yra, kaip yra. Vedybos nieko nepakeis nei i viena puse. Tegu tuokiasi, pavarde pakeis, nuBet reik paskubėt,kol nepesigalvojo,euforijos greit blėsta.
Ne kazkokie , o paprasti vidurzemio juros receptai ,be lietuvisko uzsipisimo virtuveje ir su ausveisu i ivairu valgoma maista.
Nu panagrinėjau, tešla, pyragėliai, įdarai, kiauliena, užsipisimo gamyboj 10 kartų daugiau, nei lietuviškoje virtuvėje. Ir maistas nelabai sveikas, nepanašu man į viduržemio virtuvę. Gal tik vienos salotos.
Balandėlius padaryti trumpiau užtrunka.
Kas tyisee balandėliuose tokio sunkaus? Nu tik lapus gražiai atskirt,bet reik imt didelį kopūstą,kažkiek vistiek pasiseks gražiai atlupt.🤣
Nu panagrinėjau, tešla, pyragėliai, įdarai, kiauliena, užsipisimo gamyboj 10 kartų daugiau, nei lietuviškoje virtuvėje. Ir maistas nelabai sveikas, nepanašu man į viduržemio virtuvę. Gal tik vienos salotos.
Balandėlius padaryti trumpiau užtrunka.
Nu neįsivaizduoju koks patiekalas turi daugiau uzsipisimo nei lietuviški balandėliai ar cepelinai. Gal koks simtalapis nebent 🤣

Bet tai ot diena atejo. Su intemora ir selija sutinku , siuo klausimu. Man tokia situacija jau labai marginaliska.
O del maisto ,tai pav ivairios tamaliu versijos- mamalyga, kacamakas ir kita kas zinoma polentos vardu - gi labai geras maistas ir populiarus.
Teslos cia parduodamos filo ir ant kiekvieno kampo. Man skanu tik vienas patiekalas - filo su bulviu kose, suriu ir zhalesiais.
Kiauliena cia sezoninis maistas ,bet vedarai yra. Kraujiniai ,siandien valgysiu. Dar visokie zarnokai ,fliakai ir visa kita ,jadore.Kristij ,jau vemi kampe, prislegta tonos madam senoviniu torielku?
PS SIMTALAPIS cia gi baklava, is tos pacios pirktines filo teslos, tik idaras is aguonu.
Nu neįsivaizduoju koks patiekalas turi daugiau uzsipisimo nei lietuviški balandėliai ar cepelinai. Gal koks simtalapis nebent 🤣
Cepelinai tai taip, bet balandeliai man ilgai neuztrunka.
GAILE*, 08 Lap 2020 - 11:30, parašė: Ne sunku, o ilgai trunka procesas.Nežinau,jau aš nesižaviu maisto gamyba,,bet balandėlius net man lengva pagamimt. Šiandien kaip tik vyras važiavo į pardę ,buvau sugalvojus balandėlius,bet paskambino ir sako,kad yra akcija lašišai,nu tai lašiša,balandėlius galima bet kada.
Čia ne tik vyras keistas, bet ir Amadėja, tais visais klausimais. Nei smerkiu, nei giriu, nepažįstu tokių porų. Tik žinau, kad aš nenorėčiau taip.
Aš kažkaip negirdėjus, kad tokios poros gyvena "ilgai ir laimingai". Bet jei Amadėja jį perprato, tai išmoks reaguoti į jo pasikeitimus metams bėgant. Kol pačiai vieną kartą neateis suvokimas, kad nori kitokios "moteriškos laimės'.