Amadėja*, 01 Gru 2020 - 21:18, parašė: Identiškai. O Kūčių vakarienęir Kalėdas pamenuu nuo ankstyvos vaikystės.Aš gal labiau kūčias ir naujus metus.Kalėdų nepamenu.Bet tėvai švęsdavo su draugais naujaką,šventė man būdavi,leisdavo nemiegot kiek nori.
Susirgo mano gera pažįstama. Jos vyro paklausti apie jos būklę be šansų, juokauja, nieko jai nėra, apsimetinėja.
Jie iš tų neigėjų. Apie juos galvojau, negali būti, kad neužsikrės, nes tiesiog nepaisė.
Taip pat buvo ir su erkiniu encefalitu. Vaikščiojo basi po miškus, pievas, atseit gamtos vaikai esam, jūs visi durni. Susirgo laimo liga vyriškis, ilgai ir sunkiai gydėsi, nes buvo komplikacijų.
Dabar skiepijasi ir saugosi, bet niekaip nepasimoko. Nėra, ir viskas.
Laimo.ligą aš iš vis vidury miesto pasigavau.komplikacijų nebuvo.
Bet nuo jis nepasiskiepysi.
Pasiskiepijom nuo erkinio ,tai nei vienas iš mūsų jokios erkutės nepgavo,net keista.taip tai būdavo kasmet ir baimės kiek.bet tai ot,kaip tyčia.
Tie vainikai tai evangeliku tradicija. Bet man grazu, todel ja pasiskolinau.
Bet Adventas yra pas visus krikscionis. Ir tai ne linksmybiu metas.
Kucios pas mus budavo su sandariai uzdangstytais langais, mama visad kuciukus kepdavo. Kaledos tai man kazkaip jau viskas, nieko idomaus, Kucios idomiau.
O Nauji, nu ka Nauji senom kobrom? Paest, pazet telika ir gult.
Mes eidavom į svečius arba pas mus ateidavo.nesislėpdavo niekas,gal vėlesni laikai,jei teisingai supratau slėpimosi priežastį. O nauji smagu,šokiai pokiai.Prieidavo vaikų ,t.y tėvų draugų vaikai.žaisdavom,šokdavom arba mes kur nors važiuidavom.
Dabar tai jo oaėst,išget ir viskas.net neinam niekur kiek metų.nrs jau kol visus darbinius balius apeinam,tai per naujus jau atsišventę būnam.šiemet nebus,keista kažkaip.
Tie vainikai tai evangeliku tradicija. Bet man grazu, todel ja pasiskolinau.
Bet Adventas yra pas visus krikscionis. Ir tai ne linksmybiu metas.
Na, keturios didžiulės puoštos žvakės visada būdavo katalikų bažnyčioje. Tai nedaug tesiskiria.
Kūčių vakarienė būdavo su mirkytom džiovintom žuvim, žuvų maltinukais ir virtom bulvėm, raudona mišraine su aliejum, desertui želė ir aguonpieniu
Aj, dar būdavo silkė su džiovintais grybais ir marinuoti grybai su svogūnais.
Dar karpio užpiltinė
Vėliau kepdavom su mama tuos mielinius pyragėlius su grybais ir aguonom
Mišrainę su krabų lazdelėm darydavom
Kucios pas mus budavo su sandariai uzdangstytais langais, mama visad kuciukus kepdavo. Kaledos tai man kazkaip jau viskas, nieko idomaus, Kucios idomiau.
O Nauji, nu ka Nauji senom kobrom? Paest, pazet telika ir gult.
Pas mus būdavo pas močiutę. Labai mėgau tą važiavimą, tik 20kelis km, bet atrodė ilga kelionė, ir labai laukiama. Dar susitikdavau su puskėm iš kitų miestų, taip gera būdavo. Taip tyliai, niekas nesiviešindavo, nors beveik visi švęsdavo.
Laimo.ligą aš iš vis vidury miesto pasigavau.komplikacijų nebuvo.
Bet nuo jis nepasiskiepysi.
Pasiskiepijom nuo erkinio ,tai nei vienas iš mūsų jokios erkutės nepgavo,net keista.taip tai būdavo kasmet ir baimės kiek.bet tai ot,kaip tyčia.
Suklydau, rodos encefalitu erkiniu sirgo, nes visiškai paslikas gulėjo.
Man tai skaniausias kūčių patiekalas žuvis su troškintom morkom ir svogūnais.galiu tik tą viršų valgyt😁.ir nuvalgau.🙈
Man tai skaniausias kūčių patiekalas žuvis su troškintom morkom ir svogūnais.galiu tik tą viršų valgyt😁.ir nuvalgau.🙈
Tobula morkos troskintos piene. Truputį apkepi su sviestu ir pili pieno. Tarkuotos burokine ar šiaudeliais.