aš jau senai supratau,kas čia personažai,o kas žmonės.ir susitikt nereikia.
Be abejo. Naujos žinios visada gerai.
Tai mokykis, mokykis, dar daug vietos turi persiprogramavimui.
O tu tikra tuo? Aš tai ne, nes nesu kitų tautų namuose kūčių šventus
Va būtent ir esu.
Italijoje Kalėdų išvakarės vadinamos „septynių žuvų švente“, arba festa dei sette pesci. Šią dieną gaminami septyni jūros gėrybių patiekalai. Skaičius 7 simbolizuoja septynis Romos katalikų bažnyčios sakramentus.
Tradicinis Kūčių valgis Vokietijoje yra karpis. Taip pat gaminamos bulvių salotos, daržovių sriuba.
Vis dėlto, kaip ir mūsų krašte dvylika patiekalų per Kūčias taip pat tiekiama ir Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Šis skaičius simbolizuoja 12 apaštalų, o pagal senovinį pagonišką aiškinimą – 12 mėnesių.
Visose tautose? Ar tik pas prancūzus ir lenkus?😁
Nematau reikalo atsakyti.
matau, kad iki ryto kelsi tavo proto atseit lankstumą pagrindžiančius googlės straupsnius, nes nieko tau kita nelieka.
ir, matau, turėsim skaitymo iki naujų, nes juk arklys ima pagreitį.
Man tai šitas tradicijų motyvas patinka
Etnologė:
Bent vieną dieną per metus nevalgydami gyvūninės kilmės produktų mes tarsi duodavome savo gyvulėliams ženklą, kad nesame jų priešai ir esame nusiteikę gyventi taikiai.
Kaip pasakojo etnologė, padėdami šieno ant stalo mūsų protėviai taip pat parodydavo nusiteikimą su gyvūnais sugyventi santarvėje. Juk šienas – gyvulių maistas.
Kadangi ant šieno būdavo dedami ir patiekalai, ant vieno stalo atsidurdavo ir žmonių, ir gyvūnų maistas. Taip buvo tarsi simboliškai pasidalijama maistu.
Juolab, kad ant šieno būdavo pabarstoma ir žmogiškų patiekalų: kūčiukų, riešutų o kitą dieną tas šienas būdavo sumaitinamas gyvuliams.
Na, sienas tai del to, kad Jezus ant sieno gime.
Labanakt taikdarėms ir šiaip fainoms moterims.
Na, sienas tai del to, kad Jezus ant sieno gime.
Arba anot etnologės meilė gyvūnams
O šiaip tai manau kiekvienas sėsdamas su šeima prie šventinio stalo suras sau tinkančią šventės prasmę.
Nebūtina visiems mąstyti vienodai