Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Prisimeta arba visai jau :D arba realybej ner kam papriestarauja.

Tiek argumentu prisakyta, o viskas atremiama kategorisku prasmes nematymu.

Jei vienam ner prasmes, kitas gal ja mato.

Bet matyt yra tokiu, su kuriais diskutuoti ner prasmes...O gal yr. Pasiskaitem apie tradicijas...suzinojam kas ka prie ko valgys...kas katalikai kas ne.

Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2020 12 23, 06:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="GAILE*" data-cid="72756774" data-time="1608665969"><div><p>Tai kam tuomet švęsti Kristaus gimimą iš vis? Jei netiki, tai kodėl krikščionybės tradicijų laikytis? Koks tikslas?</p></div></blockquote><p>Tam, kad taip sėdo prie stalo proseneliai, seneliai. Kai kurie patiekalai mano močiutės, nuo tada, kiek save atsimenu. Ir tai labai širdžiai gera ❤</p>

Sakai , reiskia kgb prastai dirbo biggrin.gif
Atsakyti

Sakai , reiskia kgb prastai dirbo biggrin.gif

Mes tikrai visada kūčiavojom. Ir mama taip sako. Kad ir jos laikais visada Kūčia buvo. Tyliai, ramiai, nesireklamuojant. Nuosavam name gyveno, kaimynai keli. 

Pvz vyro šeima tik po nepriklausomybės atgavimo kūčiavot pradėjo. Ir kaip jaučiasi, kad nėra tradicijų. Buvau vieną kartą per 20 metų. Tai nu tiesiog. Jokio stalo padengimo, jokios šventinės nuotaikos, nėra to jaukumo jausmo. 

Nes senoji močiutė labai tarybine patapo. Pati pasakojo, kad taip, jaunystėj ėjo į bažnyčią, šventė tas šventes, o kai rusas atėjo, uždraudė ir ji tam draudimui pasidavė. Šventė tik Naujus metus. Tai MB labai nustebo, kad yra tokios kūčios, kad yra va tokios tradicijos pas mane šeimoj. Pas mus Kūčios pagrindinė šventė buvo. Kai visa šeima susitikdavo (pas močiutę 6 vaikai ir 12 anūkų) Tai visi susirinkdavo per Kūčias, tada prie stalo sėsdavo, malda būdavo, tada prisivalgydavom visokių skanybių, tada Kalėdų senis ateidavo tikras (😄). O per Kalėdas išsiskirstydavo. Kiek save atsimenu taip buvo ❤

Atsakyti
O tai ta piktoji katalike bobute cia tokias sventes organizuodavo?
Atsakyti

Aš irgi panašiai prisimenu.tiksliau prisimenu Kūčias ,o neprisimenu visai Kalėdų.Turbūt jų nešvęsdavo.nebuvo jau tokio susibūrimo,sodinimo prie stalo,lyg eilinė diena.o dovaną po eglute gaudavau per naujus vaikystėj.

Kai jau buvau paauglė, pas vieną draugę nuėjau ir ten buvo svečių,vaišių stalas,sako Kalėdos.aš taip buvau nustebus,čia ne šiaip žodis,o kažkas va ,kepa kažką,sodina svečius prie stalo.

Dar prisimenu,mama sakydavi,kad pasaulyje švenčia Kalėdas,o tik mes lietuviai Kūčias.

Atsakyti

Beį į šitą šventę galima žiūrėti visai ne per krikščionišką prizmę. Krikščionys gi atėjo ir "uždėjo" savo šventes ant senovės lietuvių švenčių. Stengdamiesi sunaikinti visą jų tradiciją. Gi visi tie burtai, kai kurie valgiai tai yra iš dar seniau. Tikrai galima visai nešvęsti nei to Kristaus gimimo, nei jo prisikėlimo. O vis tiek su visais švęsti ir netgi dar įdomiau ir gal net prasmingiau. Turiu pažįstamą pagonę. Žiauriai fainai jie švenčia.

O pagonys ne žiemos saulėgrįža švęst turėtų? 🤔 

Taip lb įdomu tos jų apeigos. Ir jie matyt jose kažkokia prasme įžvelgia, ne šiaip iš inercijos.

Esu vestuvėse pagoniškose dalyvavus. Tai laimino ugnimi

Atsakyti

Nes Kucios pas mus labai ritualines. Ir ju prasme yra laukti 12,t.y.Kaledu.

Tik niekas nebelaukia, atsikelia is ryto ir jau Kaledos.

Mes tai kuciavodavom namie, o per Kaledas vaziuodavom pas senelius i kaima. 

Atsakyti

Prisimeta arba visai jau :D arba realybej ner kam papriestarauja.

Tiek argumentu prisakyta, o viskas atremiama kategorisku prasmes nematymu.

Jei vienam ner prasmes, kitas gal ja mato.

Bet matyt yra tokiu, su kuriais diskutuoti ner prasmes...O gal yr. Pasiskaitem apie tradicijas...suzinojam kas ka prie ko valgys...kas katalikai kas ne.

Nu tu čia įžvelgi kažkokias diversijas lygioj vietoj. Diskutuoju ir tiek, nes įdomu man kur kiti mato prasme. Todėl kad aš už visus gi nežinau, tik nuo savęs galiu pasakyt, kad tradicijos man dzin. 

Atsakyti

Tai tau  n kartų pasakyta,kad tai ir tai, ir anai ir man ne dzin.tradicija labai įdomus dalykas ir to pilnai užtenka.

Atsakyti

Tai tau  n kartų pasakyta,kad tai ir tai, ir anai ir man ne dzin.tradicija labai įdomus dalykas ir to pilnai užtenka.

Tai tavęs ir nebeklausiu 🤣

Atsakyti

Tai visos tau taip pat paaiškino.man tai tokia suprantama ir aiški priežastis,kad jau aiškiau nebūna.

Atsakyti

Tai visos tau taip pat paaiškino.man tai tokia suprantama ir aiški priežastis,kad jau aiškiau nebūna.

Ne visos. 

Atsakyti