Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

QUOTE(*** Sėlija @ 2021 01 29, 23:33)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rialina" data-cid="72774174" data-time="1611955677"><div><p>nu ir kas atsitiko? Ogi nieko.
Svarbiausia miesčionės viską apie kritulius ir augalus išmano. Bepigu išmanyt, kai į darbą bet kokiu atveju nukaksi.
Tvarkytų kelius kaip tarybiniais laikais, tebūna ir sniego kaip tarybiniais laikais.
Turiu durną viltį, kad jei dar kiek pašals, tai nors erkes kažkiek sumažins.</p></div></blockquote><p>O tu ne is namu dirbi?</p><p>Tai ir durniui aisku, kad is kaimo i darba mieste visada sunkiau nukakti. Ar vasara, ar ziema. Nes nei autiku nuvaziuosi, nei peskom nutipensi. Ar auto sugedo, ar kelius uzpuste, nu ziema, gamta neskaiciuoja kad kazkam i darba reik. </p>

visaip dirbu
taigi matai, kad visą savaitę namie sėdėjau, nu bet jau daugiau negalėjau.
vasarą labai norėdama ir pėsčia nueičiau.
Papildyta:
QUOTE(*** Sėlija @ 2021 01 29, 23:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rialina" data-cid="72774176" data-time="1611955845"><div><p>už balioną tai ačiū
žinau, kad būna ir prie -1
bet kai drebančiom rankom ir kojom "nuostabiu" keliu į darbą nuvažiuoji 20-30 km/h greičiu ir dar išlipus iš mašinos išsitiesi, tai... Kliūva viskam.</p></div></blockquote><p>Lipdama iskritai? As tai kiekviena ziema krentu bent po karta, esu kelius nusibrozdinus, bet neluzdavo. O vat grazia geguzes diena ir suluzau, blin. </p>

ne, ne lipdama
Atsakyti

Tai tu persisviest turi. Uosvienei buvo gaktikaulis luzes. 

Atsakyti

As tai siaip esu dabar radikulito surakinta. Sian jau biski geriau, bet vakar buvo ne kas. Kaip sliekas, per puse įkirstas... 

Atsakyti

nu ir kas atsitiko? Ogi nieko.
Svarbiausia miesčionės viską apie kritulius ir augalus išmano. Bepigu išmanyt, kai į darbą bet kokiu atveju nukaksi.
Tvarkytų kelius kaip tarybiniais laikais, tebūna ir sniego kaip tarybiniais laikais.
Turiu durną viltį, kad jei dar kiek pašals, tai nors erkes kažkiek sumažins.

Nesumažins, nes sniego perdaug

Atsakyti

Nesumažins, nes sniego perdaug

O kiek reikia sniego, kad sumažintų?  :D​ 

Atsakyti

O kiek reikia sniego, kad sumažintų?  :D​ 
Tiesiog po tokiais patalais neiššals niekas 😃
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 30 sausio 2021 - 01:13

Niekada nesu apsimy... iš skausmo. O kiek visko buvo. Greičiau alpti norisi. Kartą keptuvė stovėjo sunkia rankena ant darbastalio. O aš tūpiau ir tas kotas dūrė man į akį, nu tiesiai, atrodė. Tai iškart atsisėdau nuo skausmo. O kitą kartą orkaitės garais nusiplikiau plaštakos viršų, tai irgi kojos nelaikė.

Nuo keptuvės buvo "fanaras', niekas turbūt netikėjo, kad ne kumščiu gavau. :D​ 

Aš tai didelė mokėtoja susižaloti buityje ir sūnus toks pat. Kartą, atidarydama virtuvės spintelės dureles, jau taip žiebiau jomis tarpuragin, kad net ir mėlynė tokia siaura ir ilga ant kaktos buvo.

Pažiūrėjau, pas kaimynus kitų kaimynų trijų  metrų tuja dar vis įlinkus į kiemą.

Aš iš savo kaimo per sniegus krausčiausi gan padoriai, nu bet mašina mano ir nlb lengvoji, tai dar per tris dienas tris kaimynus ir mikriuką iš griovių ir pusnių ištraukiau. Mikriuką tai dviese su kitu kaimynu.

Dar bijojau, kad mano trijų drakonų krentantis sniegas neužmuštų.

Atsakyti

Tiesiog po tokiais patalais neiššals niekas 😃
O nori, kad viskas nušaltų ir galėtum nušalusių augalų gailėti 😃 

Kiek/ar tos erkės žiemą sušąla toje srityje žinių turi? Nes sakai, kaip faktą "erkių nesumažins, nes sniego per daug", o realiai tai nežinai. 

Bandžiau nuorodą įkelti, nesigauna. Įtakos erkėms šalčiai neturi - tai ir be tų patalų jos neįšaltų, Amadėja 😉

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pienė_: 30 sausio 2021 - 09:23

S. Paltanavičiaus teigimu, kraujasiurbės erkės, kurių mes labiausiai ir bijome, yra labai nejautrios orų pokyčiams, ir teiginiai, kad dėl labai šaltos žiemos erkės galbūt įšals, neturi jokio 

pagrindo, nes jos yra paplitusios ir kur kas toliau į šiaurę nuo mūsų.

Atsakyti

Amadėja niekada nerašo,kad ji mano,kad skaitė kažkur,bet paima ir  pateikia kaip faktą.🙂 Toks rašymo stilius.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 30 sausio 2021 - 10:12

Taip. Stilius. Intemora, tu į dešimtuką

Atsakyti

Taip. Stilius. Intemora, tu į dešimtuką

Tai ir vyras turbūt nežada nedirbti iki kol sniegas nutirps?  :bigsmile:​ 

Atsakyti