Šveicarija nepasitiki "Astra Zeneca" - vienas iš ankstesnių pvz. Ir ne ji viena nepasitiki. Ir virš 65 m žmonių kai kurios šalys nerekomenduoja ja skiepyt. Pas mus skiepija. Tos pačios kaukės / jau ir respiratoriai. Vienos valstybės liepia, kitos rekomenduoja, dar kitiems dzin. Tai kuriuo tu mokslu pasitiki? Berods jau klausiau. Atsakymo tai nemačiau.Man mokslas yra vienas.
Apie tą Astrą, tai gi niekas nesliapiama - rašo, kad sukūrė va tokią, adeno viruso pagrindu, kurios patikimumas 60%. Kad skiepija žmones iki 60, ar iki kiek ten, 55 ? Na, tai ir sprendžia šalys, ar jos nori tokios savo piliečiams, ar ne. Turtingos šalys nenori už 2€ vakcinos, jos gali sau leisti vien tiktai procentaliai aukšto patikimumo vakcinas pirkti, o neturtingos suskiepys tokia. Bent mirtingumą sustabdys. Kokių aš klausimų neatsakiau, nelabai ką aš ir žinau, tik tiek, kiek skelbiama... Nesikasinėju aš taip giliai, neieškau jokių sliekų šiknoj, nei nieko
Apskritai, niekad nediskutavau ta tema. Bet per metus laiko kažkokią nuomonę susidariau.