Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

GAILE*, 27 Lie 2020 - 16:39, parašė: Pas visus. Pas vilniečius irgi. Tai va kai kurie kaimo žmonės nors arklį galėjo pasikinkyt deficito laikais. O miestiečiai net to neturėjo. O tu sakai Vilnius buvo svajonė visiems. Nu nebuvo žinok
Visiems visiems? Aš taip sakia.visų iki vieno svajonė gyvent Vilniuj? Ir palauk grįžtam prie to sieduko su arkliu 85m, tai viagi labai labai keistta ir senoviška pensininką au arkliu bublvo matyt kažkur važiuojantį su arkliu?. Nebent vidury miesto.ir tai paalsitaikydavo.
Atsakyti

Visiems visiems? Aš taip sakia.visų iki vieno svajonė gyvent Vilniuj? Ir palauk grįžtam prie to sieduko su arkliu 85m, tai viagi labai labai keistta ir senoviška pensininką au arkliu bublvo matyt kažkur važiuojantį su arkliu?. Nebent vidury miesto.ir tai paalsitaikydavo.

Na provincijos miestuose tai tikrai keista buvo arklį matyt 85. Ir reta. Kaime prie žemės darbų  normalu. Bet ne riedant vietoj mašinų. Ir aš tą tikrai žinau. Gyvenau gi 😃. Nuolat

Atsakyti

Nu nepriimk tu savo dieduko gyvenimo būdo kaip visuotinai įprasto provincijoj, intermora. Kelintais jis gimęs?

Atsakyti

Aš buvau daugelyje kaimų,pas drauges,visai priešingose  lt pusėse ir kaimais riedanrys vežimai su vaikais ir diedukais nieko nestebino.

Ir primenu,kad ne plentais šimtus km,o į svečius ,į kitą kaimą.arba kokio šieno .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 15:55

Aš buvau daugelyje kaimų,pas drauges,visai priešingose  lt pusėse ir kaimais riedanrys vežimai su vaikais ir diedukais nieko nestebino.

Ir primenu,kad ne plentais šimtus km,o į svečius ,į kitą kaimą.arba kokio šieno .

O aš gyvenau iki 18 m. Ir tai nebuvo įprasta transporto priemonė. Iš vis 1 kart gyvenime tik vežimu važiavau, kokiu 3 m būdama. Net atsimenu kaip išskirtine atrakciją. 

Tai sakai tavo provincijos patirtis, vilnietės, yra didesnė, nei mano? Tu rimtai nenori suprasti, kad čia tavo diedukas senovinis buvo, o ne visa Lietuvos provincija?

Atsakyti
Na va , arkliai. I koniu jasno.
Atsakyti

I svečius su arkliu 🤣. 90 aisiais??? Nu juokinga is tikro net 😂

Atsakyti

Man rimtai lb įdomu kelintu gimimo tas diedukas. 

Atsakyti

GAILE*, 27 Lie 2020 - 17:01, parašė: I svečius su arkliu 🤣. 90 aisiais??? Nu juokinga is tikro net 😂
Nu taip ,už miško,per žvyrkelį, į kitą kaimą.geriau ieškot autobuso ,temptis tašes ,eit dar į tą kiemą per visą kaimą? O gal ir žvyrkelių nebuvo? Ir pas mus atvažiuodavo .ir nuo kalno ir nuo miško ir nuo kažkur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 16:10

GAILE*, 27 Lie 2020 - 16:59, parašė: O aš gyvenau iki 18 m. Ir tai nebuvo įprasta transporto priemonė. Iš vis 1 kart gyvenime tik vežimu važiavau, kokiu 3 m būdama. Net atsimenu kaip išskirtine atrakciją. Tai sakai tavo provincijos patirtis, vilnietės, yra didesnė, nei mano? Tu rimtai nenori suprasti, kad čia tavo diedukas senovinis buvo, o ne visa Lietuvos provincija?
Tai tu nori pasakyt,kad sovietmečiu buvo neįsivaizduojama keistenybė kelis ,iki 10 km kur nors važiuot arkliu? .ypač pensininkui.Kaime.ne vidury miesto.nira ir mieste pamatydavau kartais.vilniuj.gal iš kokio šalia esančio kaimo.taigi mani rajonas jau buvo pakrašty,gal koks kaimas buvo ne taip toli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Intemora: 27 liepos 2020 - 16:17

Dar mano diedukas katilinėj dirbo.kas kelias paras budėdavo.tai važiuodavo su dviračiu ten.kartais aš atvažiuodavau pas jį .

Atsakyti

Tai tu nori pasakyt,kad sovietmečiu buvo neįsivaizduojama keistenybė kelis ,iki 10 km kur nors važiuot arkliu? .ypač pensininkui.Kaime.ne vidury miesto.nira ir mieste pamatydavau kartais.vilniuj.gal iš kokio šalia esančio kaimo.taigi mani rajonas jau buvo pakrašty,gal koks kaimas buvo ne taip toli.

Gal ne keistenybė, o retenybė. Ir ne gudziu sovietmečiu, o tavo vaikystėj. Tu 80 gimimo kaip suprantu. Tai atsimeni save normaliau nuo kokių 85. 

Kartais pamatydavom be abejo. Bet tai nebuvo jau įprasta tikrai. Gi sakau tau, kad kartą tik gyvenime esu važiavusi, visai mažytė 

Atsakyti