QUOTE (Linka @ 2004 09 16, 08:36) |
Ar pagelbės, jei užvakuosiu iš naujo, t.y. nupilsiu marinatą ir užpilsiu nauju? Pirmą kartą su tuo susiduriu, nors jau ne pirmus metus marinuojam ir visada pagal tą pačia receptūrą ir še tau ![]() Ką darot tokiu atveju? |
Jeigu "nenusaudys" dangteliu, tai nieko nedaryk, drumzles nusistos. O jei nusaus, tai uzdenk plasmasiniu dangteliu ir i saldytuva. As siemet taip dariau. Vakavau gal 14 stiklainiu is ju tik 6 nenusove





Dėl nušaudymo tai man patarė ant dangtelių druskos užpilti , tai žinokit, nzn ką ta druska padaro, bet agurkai neiššauna.
Artėja agurkų marinavimo metas, o aš kažkaip pamiršau receptą
tokie skanūs gaudavosi agurkai, bet....gal čia nėštumas atmintį paveikė....
žinau, kad 3 litrui stiklainiui dėdavau 3 šaukštus cukraus, 3 šaukštus druskos ir......nepamenu kiek citrinos rūgšties
ar šaukštelį, ar šaukštą ar 3 šaukštelius... gal kas darot panašiai - patarkit......na čia aišku be tų visų žolelių - krapų, lapų ir tt...


žinau, kad 3 litrui stiklainiui dėdavau 3 šaukštus cukraus, 3 šaukštus druskos ir......nepamenu kiek citrinos rūgšties

'Populiariausia' proporcija:
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties arba acto
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties arba acto
QUOTE(vija @ 2005 07 07, 12:22)
'Populiariausia' proporcija:
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties arba acto
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties arba acto
na vadinasi, ten turėtų būt 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties....bandysiu, gal bus gerai....dėkui

QUOTE(ramuniuks1 @ 2005 07 07, 12:40)
na vadinasi, ten turėtų būt 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties....bandysiu, gal bus gerai....dėkui 

ragauk, jei patinka rūgštesni, tai ir du šaukšteliai rūgšties nepamaišys gal....
labas, o pomodorus zalius ir raudonus ir galima su tais paciais marnatais uzvakuoti??gal yra kitokie receptai , pasidalinkit!!!
šiaip jau tikrai esu nustebusi, kad mamytes pirmenybę teikia marinuotiems agurkams su actu ar acto esencija
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka
)vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė

Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka

kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė

QUOTE(Ritam @ 2005 07 08, 17:36)
šiaip jau tikrai esu nustebusi, kad mamytes pirmenybę teikia marinuotiems agurkams su actu ar acto esencija
Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka
)vertikaliai juos sustatau į trilitrinį, įmetu juodu serbentų,krapų,vyšnių,lauro,petražolių,ąžuolo lapų;česnako ir krienų su viskuo t.y.šakneles su lapais,pipiro žirnelių,kartais garstyčių grūdelių,valgomą šaukštą(kaupiną)rupios druskos su jodu;visą šitą grožį užpilu šaltinio vandenėliu, užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė

Dvarčionių šaltinyje pasisemiu vandenėlio, agurkelius nuplaunu,nupjaustau galiukus(žiauroka

kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
mama darydavo viską taip pat tik 3 dienom užpyldavo virintu vandeniu, paskui nupyldavo, užvirindavo vėl, vėl užp....blablabla..vienu žodžiu su šaltinio,šulinio vandeniu paprasčiau ir greičiau, o šitą receptelį man pasakė viena sena dzūkelė

Tai iš tikrųjų geras receptas, bet reikia turėti gerą šaltą rūsį. O kai tokio nėra, tenka naudoti actą.
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 08, 00:33)
labas, o pomodorus zalius ir raudonus ir galima su tais paciais marnatais uzvakuoti??gal yra kitokie receptai , pasidalinkit!!!
Pomidorams tinka ir tie patys receptai, kaip ir agurkams. Bet pomidorus marinuojant, marinatą galima daryti saldesnį.
QUOTE(Ritam @ 2005 07 08, 16:36)
užsuku ( uždarau plastikiniu dangteliu)ir į rūsį....
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
kieti,traškūs,kvapnūs,skanumėlis.
O užsuki normaliu metaliniu dangtuku, t.y. sandariai. Ar tik plastikiniu galima? Nes man atrodo, kad jie rūgsta, tai ko gero sandariai negalima

Rūsį turiu. Bet kokio šaltumo jis turi būti. Nu maniškis žemėje, nėra šiltas, bet ir ne ledinis. Reiktų dabar per karščisu temperatūrą išmatuoti, įtariu bus koks plius 10. Ar toks tiktų?

O dabar tas šaltinio vanduo dėl ko? Čia iš vandentekio netiks? Nes nelabai aš žinau kur tuos šaltinius prie kauno rasti

Bandysiu tą dzūkišką receptuką, nes agurkų tai ko gero nemažai šimet bus.