Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir TV

QUOTE(kniuksė @ 2006 10 28, 11:41)
Pirmą kart girdžiu tooookią nesamonę, kad kompiuteris mažiau kenksmingas blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Buvo cia senesniu temeliu siuo klausimu (TV kenksmingumas, PC kenksmingumas), ten nuorodu ir citatu buvo prideta i duomenis visokius ir ne tik mamytes, bet ir teveliu pora diskutavo thumbup.gif , ale visa SM perlekiau ir neradau, jau tikriausiai pratrinta verysad.gif
Viena radau, bet cia nedaug, tik vienos seimos pasisakymas del spinduliavimo matavimo
1 Bet siaip akiracio prapletimui galite interneta pabrausinti. Kai mano vyras burzgejo del TV ir bande ji prilyginti kompiuteriui, tai buvo pasiustas pasiieskoti mokslines informacijos... ir ka - 15 min pasiskaite ir daugiau jokiu barniu seimoje mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 10 28, 20:56)
Buvo cia senesniu temeliu siuo klausimu (TV kenksmingumas, PC kenksmingumas), ten nuorodu ir citatu buvo prideta i duomenis visokius ir ne tik mamytes, bet ir teveliu pora diskutavo thumbup.gif , ale visa SM perlekiau ir neradau, jau tikriausiai pratrinta verysad.gif
Viena radau, bet cia nedaug, tik vienos seimos pasisakymas del spinduliavimo matavimo
1 Bet siaip akiracio prapletimui galite interneta pabrausinti. Kai mano vyras burzgejo del TV ir bande ji prilyginti kompiuteriui, tai buvo pasiustas pasiieskoti mokslines informacijos... ir ka - 15 min pasiskaite ir daugiau jokiu barniu seimoje mirksiukas.gif

Aš dirbu tarp kompiuteristų, kurie taip pat mano, kad vaikam prie kompo schmoll.gif jokiu būdu negalima būti. Bet kadangi realijoje to išvengti mes negalime, tai kaip galima mažiau to kompo. Ribojimas griežčiausias. O kalba šiaip eina ne tik apie spinduliavimą. Kompas turi kur kas daugiau neigiamų sąvybių, kuri viena už kitą baisesnės.
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 10 28, 21:49)
Aš dirbu tarp kompiuteristų, kurie taip pat mano, kad vaikam prie kompo  schmoll.gif jokiu būdu negalima būti. Bet kadangi realijoje to išvengti mes negalime, tai kaip galima mažiau to kompo. Ribojimas griežčiausias. O kalba šiaip eina ne tik apie spinduliavimą. Kompas turi kur kas daugiau neigiamų sąvybių, kuri viena už kitą baisesnės.

Papasakok daugiau apie tas neigiamas savybes, tikrai idomu 4u.gif Nes as kiek prisiskaicius esu, tai mazdaug kompiuteris daugiau yra pavojingas tiems kas dirba su juo, o ne tiems kas yra toje pacioje patalpoje (jei lyginsim moderniausius televizorius su moderniausias kompiuteriais), cia as aisku turiu omenyje kudikius, o ne vaikus, kurie patys sedi ir dirba kompiuteriu. TV dar prisideda ir zala regejimui, nes kudikiai ziuri i ji, nu ir visa eile psichologiniu dalyku. Bet jei kazkur turiu kazkokios informacijos spraga, tai labai butu malonu ja uzpildyti ax.gif
Dar del kompiuteristu, vienas man nuolat aiskina, kad LCD monitoriai regejimui kenkia tiek pat kiek ir tie senieji paprasti. Taciau kazkaip man nesinori tuo tiketi schmoll.gif Kai atsirado LCD, akys visa diena pradirbus su kompiuteriu jau nebepavargsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 10 29, 21:27)
Papasakok daugiau apie tas neigiamas savybes, tikrai idomu 4u.gif Nes as kiek prisiskaicius esu, tai mazdaug kompiuteris daugiau yra pavojingas tiems kas dirba su juo, o ne tiems kas yra toje pacioje patalpoje (jei lyginsim moderniausius televizorius su moderniausias kompiuteriais), cia as aisku turiu omenyje kudikius, o ne vaikus, kurie patys sedi ir dirba kompiuteriu. TV dar prisideda ir zala regejimui, nes kudikiai ziuri i ji, nu ir visa eile psichologiniu dalyku. Bet jei kazkur turiu kazkokios informacijos spraga, tai labai butu malonu ja uzpildyti  ax.gif
Dar del kompiuteristu, vienas man nuolat aiskina, kad LCD monitoriai regejimui kenkia tiek pat kiek ir tie senieji paprasti. Taciau kazkaip man nesinori tuo tiketi  schmoll.gif Kai atsirado LCD, akys visa diena pradirbus su kompiuteriu jau nebepavargsta g.gif

Taip, sakydama, kad kompas turi daugiau neigiamų sąvybių, turėjau galvoje jau didesnius vaikus. Čia gal ir ne visai vietoje, kadangi tema yra apie kūdikius blush2.gif . Tiesiog aš nemanau, kad televizorius tiek kenkia kūdikiams kiek rašai tu, bet tai tik mano asmeninė nuomonė. Tačiau aš manau, kad jis yra kur kas žalingesnis jau šiek tiek paaugusiems vaikams. Ir psichologiniais dalykais (apie kuriuos rašei ir tu), ir regėjimui, nes juos pastoviai reikia nuo teliko varu varyti, jei tik galėtų visai nuo jo nesitrauktų doh.gif . Taip pat ir kompas laaaabai (kur kas labiau) negerai jau tiems vaikams, kurie prie jo sėdi "prilipę".
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 10 29, 23:06)
Taip pat ir kompas laaaabai (kur kas labiau) negerai jau tiems vaikams, kurie prie jo sėdi "prilipę".
4u.gif

Cia tai sutinku 4u.gif Ir dar prie kompo man atrodo labiau vaikai "prilimpa" nei prie TV doh.gif Ka gi, kai paaugs reiks imtis priemoniu... net baisu darosi kai pagalvoju, kaip reiks pavyzdi rodyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 10 30, 16:08)
Cia tai sutinku 4u.gif Ir dar prie kompo man atrodo labiau vaikai "prilimpa" nei prie TV doh.gif Ka gi, kai paaugs reiks imtis priemoniu... net baisu darosi kai pagalvoju, kaip reiks pavyzdi rodyti lotuliukas.gif

Jooo, prilimpa taip, kad už ausų neatplėši schmoll.gif . Turim vyresnį brolį, tai žinome, kaip sunku kovoti su šia "liga".
4u.gif
Atsakyti
kai gimė mažius buvau labai neigiamai nusiteikus prieš TV, bet laikui bėgant supratau, doh.gif kad tai yra neįmanoma, bent jau kol gyvenam 1kambario bute.
dabar zuikiui 6,5mėn. ir pastebėjau jei filmas ar kokia laida -viskas gerai, veikia ką veikęs, bet jei reklama - blink.gif iš karto iš bet kurio kampo atsisuka ir žiūri neatitraukdamas akių. taigi, per reklamą perjungiu, išjungiu garsą, ar labai stengiuos sudominti kuom kitu, net užstoju TV. visai nepyksta, o kad truputi pažiūri akies krašteliu laikas nuo laiko - nemanau, kad čia baisu.
Atsakyti
Vaikus aukleja zydrieji ekranai
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 04, 21:20)

Tai čia vėl gi apie vyresnius vaikus, ne apie kūdikius ax.gif

Nors mano vyresnėlis žiūri kur kas ilgiau negu ten nurodyta leistina "dozė", bet nepasakyčiau, kad jis linkęs elgtis agresyviai, yra grubesnis, prasčiau sutaria su bendraamžiais bei turi daugiau kitokio pobūdžio socialinių problemų schmoll.gif . Atvirkščiai, tiek daktarai, tiek auklėtojos ji giria ir išskiria iš kitų bendraamžių. O ir kai jis buvo kūdikis taip pat neišvengė kontakto su televizoriumi (saikino žinoma). Ir nepasakyčiau, kad tai jį kažkaip labai neigiamai paveikė. Regėjimas jo taip pat geras. Manau, kad nereikia mėtytis į kraštutinumus. Mes visi (na gal didžioji dauguma) augome namuose kur būdavo žiūrimas televizorius. Ir tais laikais aplamai niekas nekeldavo tokių problemų, niekas dėl atsiradusio kūdikėlio neišnešdavo televizoriaus iš namų.
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 11 05, 17:09)
Tai čia vėl gi apie vyresnius vaikus, ne apie kūdikius ax.gif

Idejau tik todel, kad parasyta kiek laiko per diena vaikams iki 3 metu rekomenduojama ziureti TV. mirksiukas.gif

Man tai grieztai buvo leidziama ziureti tik "Labanakt vaikuciams" tongue.gif

Del tavo sunaus, tai aisku, kad vaikams itaka ne tik TV turi. smile.gif Bet jei ir kiti veiksniai slubuoja + dar TV visa diena, tai tada turbut ir galima laukti problemu. Bet supermamoms tas turbut neaktualu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistiushka_: 05 lapkričio 2006 - 18:29
QUOTE(verzak @ 2006 10 12, 22:59)
Sveikos mamulės.
Mano dukriukui flirt.gif (5 mėn) labai patinka televizorius- žiūri net išsižiojusi. Bet dar labiau patinka televizoriaus nuotolinio valdymo pultelis - va jis tai pats įdomiausias, net ir televizoriaus nebereikia kai tik jį rankose turi.
mano zuiki irgi telikas traukia it magnetas.Bet as neleidziu jam jo ziuret.Visada neprisaugosi,tas tiesa.. Kartais pagaunu ji sustingusi visa persisukusi ir beziurinti i ta kalbancia deze... biggrin.gif Tai sakau "ka darai" tai kaip pasoksta! biggrin.gif zino gi kad negalima dar jam ziuret... O jam dar 5men.nera.
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 05, 19:31)
Idejau tik todel, kad parasyta kiek laiko per diena vaikams iki 3 metu rekomenduojama ziureti TV. mirksiukas.gif

Man tai grieztai buvo leidziama ziureti tik "Labanakt vaikuciams" tongue.gif

Del tavo sunaus, tai aisku, kad vaikams itaka ne tik TV turi. smile.gif  Bet jei ir kiti veiksniai slubuoja + dar TV visa diena, tai tada turbut ir galima laukti problemu. Bet supermamoms tas turbut neaktualu biggrin.gif

Na, man leisdavo šiek tiek daugiau biggrin.gif : "labanakt vaikučiams", "spokoinyj noči malyši" ir "v gostiach u skazki" (aišku, čia jau kai šiek tiek paaugau, ne kūdikystėje tongue.gif ). Bet juk, kai suaugę žiūrėdavo filmus aš irgi tryniausi prie jų ir akies krašteliu vis tiek žiūrėdavau. O pas jus, kai teveliai žiūrėdavo, tavęs neleisdavo į kambarį, ar kaip? Aš niekaip negaliu nuvyti sūnaus schmoll.gif . Jis pasižiūri savo filmukų tiek, kiek mes jam leidžiame, o po to dar ir su mumis sėdi prie teliko doh.gif . Kiek bevarytume, vis tiek sugrįžta ir spokso, nors ir nesuprasdamas apie ką ten kalba vyksta (tarkim kokią politinę laidą doh.gif ). schmoll.gif g.gif Tik tiek, kad dabar, kai atsirado lelius, mes ir patys mažiau tą teliką jungiam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniuksė: 06 lapkričio 2006 - 11:40