Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir TV

QUOTE(kniuksė @ 2006 11 06, 14:24)
Vėl gi, tu rašai, kad dėl vaiko reikia atsisakyti televizoriaus ir tuoj pat rašai, kad vaikas pratinamas daryti tai ko nori  g.gif . Tai jei aš atsisakysiu televizoriaus tai taip aš neišmokysiu jo, kad "jei negalima - tai negalima", o tik išmokysiu "jei man negalima, reiškia ir jūs nežiūrėkite". Ar taip yra geriau g.gif ?

Ne tą pusėn samprotauji. Kūdikiui nepaaiškinsi, kad negalima, todėl paprasčiau to televizoriaus nejungti. Kas kita su vyresniu vaiku - jam jau galima paaiškinti. Ir tai bus paprasčiau padaryti, jei televizorius nebus namų fonu, kaip daba įprasta. Televizijos neatsisakau, tik įsijungiu kai vaikas jau miega arba, jei jis įjungtas, užstoju vaikui teliką, nukreipiu dėmesį ir pan. Čia jau kiekvienos mamytės išmonės reikalas, kaip "neleisti" daryti vaikui to, kas jam nėra naudinga.
Jauna mama? Hmmm. Man buvo 11, kai gimė antrasis broliukas. Keičiau vystyklus (pampersų dar tuomet nebuvo), valgydinau ir pan. Ir labai gerai atsimenu visas mamos daromas klaidas (o kur dar tos, kurių nepastebėjau). Labai įdomiai atrodo vaiko akimis. Stengsiuos jų nekartoti, kad ateityje netektų dėjuoti, kad to vaiko neįmanoma nuo teliko (vėliau - nuo kompo) atitraukti. Bet čia tik vienas iš pavyzdžių. Nes daba populiaru vaiką auklėti pagal teoriją: "leisti vaikui daryti, ką jis nori (rėkti kavinėse, bėgioti kapinėse, laužyti šakėles, žiūrėti TV, žaisti komp. žaidimus, nesvarbu, kokio jie turinio ir daug kitų dalykų).
Atsakyti
QUOTE(Melisiukas @ 2006 11 08, 17:37)
Ne tą pusėn samprotauji. Kūdikiui nepaaiškinsi, kad negalima, todėl paprasčiau to televizoriaus nejungti. Kas kita su vyresniu vaiku - jam jau galima paaiškinti. Ir tai bus paprasčiau padaryti, jei televizorius nebus namų fonu, kaip daba įprasta. Televizijos neatsisakau, tik įsijungiu kai vaikas jau miega arba, jei jis įjungtas, užstoju vaikui teliką, nukreipiu dėmesį ir pan. Čia jau kiekvienos mamytės išmonės reikalas, kaip "neleisti" daryti vaikui to, kas jam nėra naudinga.
Jauna mama? Hmmm. Man buvo 11, kai gimė antrasis broliukas. Keičiau vystyklus (pampersų dar tuomet nebuvo), valgydinau ir pan. Ir labai gerai atsimenu visas mamos daromas klaidas (o kur dar tos, kurių nepastebėjau). Labai įdomiai atrodo vaiko akimis. Stengsiuos jų nekartoti, kad ateityje netektų dėjuoti, kad to vaiko neįmanoma nuo teliko (vėliau - nuo kompo) atitraukti. Bet čia tik vienas iš pavyzdžių. Nes daba populiaru vaiką auklėti pagal teoriją: "leisti vaikui daryti, ką jis nori (rėkti kavinėse, bėgioti kapinėse, laužyti šakėles, žiūrėti TV, žaisti komp. žaidimus, nesvarbu, kokio jie turinio ir daug kitų dalykų).

Na, na g.gif ...
Atsakyti
Maniskis 4.5 men. - didelis teliko fanas. Vartytis irsliauzioti dar nemoka, bet palikus atgrezta uzpakaliuku i teliko ekrana, persuka galva taip, kad ji matytu. Ypatingai reaguoja i reklamas. Aisku, suprantu, kad negerai. Bet gyvenam visi vienam kambary ir nori nenori mazasis vis nutaiko momenta paspoksoti i dezute.
Atsakyti
labai skaudi tema doh.gif , taip ir stengemes galvyte i ta puse sukti
Atsakyti
as tai stengiuos ja nugara i telika atsukt arba isjungti jei perdaug isitebeilija. o negalima tai todel manau kad dar raumenukai akiu nera stiprus ir tiesiog vargsta akytes. o be to juk ziuri net nemirksedami ir isizioje, tai pacos zinot kaip buna kai jus prie kompo pvz taip pasedit, tai ka jau kalbet apie tokius spokucius lotuliukas.gif
Atsakyti
as nesuprantu kodel mamytes gincijasi,juk kazin ar surasit toki vaika kuris visai televizoriumi nesidomes,va mano mergyte irgi labai megsta i ji paziureti,ypac per reklamas,bet stengiames kuo maziau leisti ziureti,juk viskas priklauso tik nuo teveliu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(slauste @ 2006 11 28, 15:50)
as nesuprantu kodel mamytes gincijasi,juk kazin ar surasit toki vaika kuris visai televizoriumi nesidomes,va mano mergyte irgi labai megsta i ji paziureti,ypac per reklamas,bet stengiames kuo maziau leisti ziureti,juk viskas priklauso tik nuo teveliu cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Mano vaikui 10 men. ir jis megsta ziureti reklamas,net jai zaidzia ir isgirsta ,kad reklama viska meta ir bega ziuret doh.gif As stengiusi arba isjungt televizoriu arba garsa,kad neatkreipti jo demesio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Svet@ @ 2006 11 28, 14:02)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Mano vaikui 10 men. ir jis megsta ziureti reklamas,net jai zaidzia ir isgirsta ,kad reklama viska meta ir bega ziuret doh.gif As stengiusi arba isjungt televizoriu arba garsa,kad neatkreipti jo demesio  thumbup.gif

ta pati situacija
net jei zaidzia ir isgirsta reklama, viska meta ir sustinges ziuri
net nemirksi blink.gif
gali ir saukti kiek nori, ir zaislais bandyt sudomint
NIEKO doh.gif
tai kol reklama rodo tai isjungiu telika, nes isjungtas garsas nepadeda
paveiksleliai labai graziai mirga bigsmile.gif
Atsakyti
siais laikas viskas kenkia!ir vaiko nuo visko neapsaugosi!mano nuomone nieko cia blogo jai vaikas truputuka tv paziures ax.gif .nu cia kiekvieno skirtinga nuomone.
Atsakyti
maniskiui irgi labai rupi.... ir is tolo ir is arti ziuri doh.gif ypac kelias i zvaigzdes patinka ir muzikiniai klipai ax.gif siaip nesedi ir neziuri, bet jei isgirsta patinkancia daina, tuoj atropoja paziuret doh.gif
Atsakyti
Musu pupa tik ir stengiasi akytes krasteliu zvilgtelti i TV...labai jau ja hipnoizuoja jis. Bet mes neleidziame jai ziureti schmoll.gif manau neverta taip anksti gadinti vaikui akyciu -- dar spes ateity.
Atsakyti
maniskis vos isgirdes televizoriu, sukasi, braunasi i ta puse doh.gif tai as arba nusuku, kad nematytu arba isvis neziuriu teliko, kai vaikas tam paciam kambari.
Atsakyti