Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir TV

Nesuprantu ir nesuprasiu tokių pasisakymų, kaip: o kaip aš jam uždrausiu ir pan. Nesuprantu, kodėl dėl vaiko negalima atsisakyti televizoriaus? Jau nuo kūdikystės vaikas "paratinamas" daryti, ką jis nori, nieko stebuklionga, jei po to poros metukų vaikiukas kokiam prekybos centre rėkia: aš tavęs nemyliu, mamyte (nes mamytė nenupirko norimo žaislo). Negaliu atsistebėti šiuolaikiniu "auklėjimu" leisti daryti vaikui viską, ką tik užsimano - eina šeimynėlė šalia mūsų kiemo, vaikas laužo eglės šakas, mano mama daro pastaba, tai dar vaikučio tėveliai pasipyktinę: o kas čia tokio, nori vaikas šakutės, tegu nulaužo. Esu dėkinga savo tėvams, kad sugebėjo mane išauklėti...
Atsakyti
QUOTE(Melisiukas @ 2006 11 06, 14:00)
Nesuprantu ir nesuprasiu tokių pasisakymų, kaip: o kaip aš jam uždrausiu ir pan. Nesuprantu, kodėl dėl vaiko negalima atsisakyti televizoriaus? Jau nuo kūdikystės vaikas "paratinamas" daryti, ką jis nori, nieko stebuklionga, jei po to poros metukų vaikiukas kokiam prekybos centre rėkia: aš tavęs nemyliu, mamyte (nes mamytė nenupirko norimo žaislo). Negaliu atsistebėti šiuolaikiniu "auklėjimu" leisti daryti vaikui viską, ką tik užsimano - eina šeimynėlė šalia mūsų kiemo, vaikas laužo eglės šakas, mano mama daro pastaba, tai dar vaikučio tėveliai pasipyktinę: o kas čia tokio, nori vaikas šakutės, tegu nulaužo. Esu dėkinga savo tėvams, kad sugebėjo mane išauklėti...

Patikėk manim, kai poros metų vaikas šaukia mamai, kad jos nemyli, tai tikrai ne nuo blogo auklėjimo. Poros metų vaikas sako tai, ką jaučia. Jis tuo metu pyksta ir tik tokiais žodžiais gali išreikšti savo jausmus. Ir noriu tau palinkėti, kad tavo atžalėlė, kuri dabar yra dar visai maža, paaugusi tau tokių scenų nekeltų parduotuvėse. Tikrai, nuoširdžiai tau to linkiu 4u.gif . Tik labai stebiuosi, kad tokia jauna mamytė taip kalba. Paprastai tokius žodžius tenka girdėti iš jau vyresnių vaikų, kurių vaikai jau seniai užaugę ir jie pamiršo tuos laikus, kai jų vaikai buvo mažučiukai. Na, tu tiesiog dar nebuvai dvimečio vaiko mama biggrin.gif . Nesakau, kad reikia užsimerkti, numoti į tokį elgesį, bet tai tikrai nesusiję su auklėjimu. Na, o dėl šakelių laužymo visiškai su tavim sutinku drinks_cheers.gif . Beje, o pati ar visiškai atsisakei televizoriaus gimus leliui?
Vėl gi, tu rašai, kad dėl vaiko reikia atsisakyti televizoriaus ir tuoj pat rašai, kad vaikas pratinamas daryti tai ko nori g.gif . Tai jei aš atsisakysiu televizoriaus tai taip aš neišmokysiu jo, kad "jei negalima - tai negalima", o tik išmokysiu "jei man negalima, reiškia ir jūs nežiūrėkite". Ar taip yra geriau g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kniuksė: 06 lapkričio 2006 - 13:29
Su viskuo ką rašo kniuksė sutinku,lygiai taip pat ir aš mąstau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzis69 @ 2006 11 06, 14:58)
Su viskuo ką rašo kniuksė sutinku,lygiai taip pat ir aš mąstau  drinks_cheers.gif

AČIŪ UŽ PALAIKYMĄ drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai kad rašai su argumentais ir protingai thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ramzis69 @ 2006 11 06, 16:33)
Tai kad rašai su argumentais ir protingai  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Malonu aciuks.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kniuksė @ 2006 11 06, 12:39)
Na, man leisdavo šiek tiek daugiau biggrin.gif : "labanakt vaikučiams", "spokoinyj noči malyši" ir "v gostiach u skazki" (aišku, čia jau kai šiek tiek paaugau, ne kūdikystėje  tongue.gif ). Bet juk, kai suaugę žiūrėdavo filmus aš irgi tryniausi prie jų ir akies krašteliu vis tiek žiūrėdavau. O pas jus, kai teveliai žiūrėdavo, tavęs neleisdavo į kambarį, ar kaip? Aš niekaip negaliu nuvyti sūnaus  schmoll.gif . Jis pasižiūri savo filmukų tiek, kiek mes jam leidžiame, o po to dar ir su mumis sėdi prie teliko doh.gif . Kiek bevarytume, vis tiek sugrįžta ir spokso, nors ir nesuprasdamas apie ką ten kalba vyksta (tarkim kokią politinę laidą doh.gif ). schmoll.gif  g.gif Tik tiek, kad dabar, kai atsirado lelius, mes ir patys mažiau tą teliką jungiam.

I kambari tai leisdavo, bet kadangi pas mus prie teliko karaliaudavo tevas (cia labai senais laikais, kai dar kiekviename kambaryje teliku nebudavo biggrin.gif ), o jis ziuredavo politines laidas per Rusijos TV, tai man kazkaip ziureti nesinoredavo schmoll.gif biggrin.gif Spokojnoj nochi malyshy irgi pamenu leisdavo, bet man paciai nelabai patikdavo ziureti, daznai ju multikus "isbrokuodavau" ir neziuredavau, tipo isranki buvau biggrin.gif Bet siais laikais tai sunkiau, kai visa diena non-stopu per kelis kanalus multikus rodo ir su tevais del teliko pestis nereikia doh.gif Reikia kazkaip vaikams idomesni uzsiemima uz TV atrasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazius_ @ 2006 10 30, 16:32)
jei filmas ar kokia laida -viskas gerai, veikia ką veikęs, bet jei reklama -  blink.gif iš karto iš bet kurio kampo atsisuka ir žiūri neatitraukdamas akių.

o ash maniau, kad tik musishke tokia reklamu "auka" doh.gif lekia net ish kito kambario ishgirdus reklamines melodijas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 11 06, 19:56)
Bet siais laikais tai sunkiau, kai visa diena non-stopu per kelis kanalus multikus rodo ir su tevais del teliko pestis nereikia doh.gif Reikia kazkaip vaikams idomesni uzsiemima uz TV atrasti g.gif

Kas tiesa, tai tiesa drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zemyna123 @ 2006 10 12, 12:23)
Norėčiau, kad pasidalintumėte savo požiūriu bei sava patirtimi apie kūdikio santykį su televizoriumi. Ta judanti spalvota dėžė neapsakomai traukia mūsų 5-erių mėnesių mažylės akį, ji krykštauja iš džiaugsmo jį žiūrėdama, puikiai pabūna tuo metu viena, tačiau baugu, ar smarkiai nekenkia jos regėjimui.  g.gif
Kaip jūsų kūdikiai į jį reaguoja? Ar leidžiate savo kūdikiams jį šiek tiek pažiūrėti, kada ir kiek laiko? Iš anksto dėkinga už atsakymus.

Na mums televizorius nono.gif panele i trumparegyste linkusi verysad.gif
Atsakyti
Mano dukreliai 6 men ir labai megsta ziureti,bet stengiuosi neleisti,nes daktare sake gali pradeti zvairuoti doh.gif
Atsakyti
Mano sūneliui rodanti dėžė irgi labai patinka. Stengiamės jį vis nusukti nuo jo, kažkuo kitu sudominti. Bet kartais, aišku, jam tenka į jį kelias minutes pasižiūrėti. Pylos reikia tėvams doh.gif tongue.gif , bet kartais norisi ką nors nugirsti per žinias ar šiaip per kokią įdomią laidą.

Atsakyti