Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kai jau vyšnios ar trešnės ima balti prieš nokimą ( suprantat manau apie ką kalbu) iš žemės lenda musės ir deda kiaušinius. 

Sakai ragausi Tu ? Paspėsi ? špokai sules biggrin.gif

kaip įdomiai.. o aš maniau, viską ten sudeda kai nužydėt baigia, užtat purkšt reik žiedlapiams byrant.

Jeigu bus ką ragaut - tinkliukus uždėsiu! Dudki tiems špokams. Jie ir kitur priėst gali.

Atsakyti
Tinkliukai visai nepadeda. Lesa per tuos tinklus, pasikaria.
Atvažiuoji uogų , o trešnėse pakaruokliai blink.gif .
Vienintelis kas man efektyvu agroplėvelė. Imi 3,20 pločio 10 ilgio, kerpi pusiau , susiuvi - gauni 6*5 m. paklodę. Tada kažkaip užmeti ant trešnės ( kopėčios, grėbliai ir šakės padeda biggrin.gif bigsmile.gif ), apačioje įveri šniurą ir užriši. Gudrūs, lenda per apačią.
Visokie atbaidytuvai su plėšrių paukščių garsais ir kt parsiųsti iš lenkų veikia pusdienį . Paskui dzin.
Ps pas mane getonoji yra vėlyva. Tai jos kažkaip nemato. Bet tada bledės širšės jau būna labai alkanos. O nuo jų niekuo neapdengsi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2024 04 16, 13:30)
kaip įdomiai.. o aš maniau, viską ten sudeda kai nužydėt baigia, užtat purkšt reik žiedlapiams byrant.

Kiek buvau skaičiusi , būtent nuo kirminų purškimo nėra...
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2024 04 16, 12:31)
Laba, juozažolės gali atvežt. Turiu jau rimtų daigų, savaiminukų. Kai į didelį miestą tongue.gif  susiruoši, šūktelėk, atvešiu.

Nu va - nežinau, matai, kas turi visko. Nu beveik visko biggrin.gif
Tai gal ir iš tų mano sėklų kažkas užaugs... Nu bet gal šūktelsiu, ačiū.
Atsakyti

o kaip supratai, kad 'kalta' būtent ta vieta?
Sugalvojau su tuo sportiniu volu pasirident. Kojų raumenukams lb faina. Ni ir nugarą tuo pačiu ir ties ta vieta, kai prisilietė, tai taip nudiegė...brrr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 16 balandžio 2024 - 15:48

Su dryžiu per nugarą ne kirstukai kartais?Mes jas vadiname kirstukais.Pelės tikros be dryžių. ax.gif
Ten vadinamos dirvinės pelės 😃
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 16 balandžio 2024 - 15:52
Jei girdėjote,per žinias klimatologė žada iš penktadienio į šeštadienį jau ne šalnas ,o šaltį -9. bigsmile.gif Manau viską nuvirins,jau net našlaitės nebe atsilaikys. bigsmile.gif
Atsakyti

Jei girdėjote,per žinias klimatologė žada iš penktadienio į šeštadienį jau ne šalnas ,o šaltį -9. bigsmile.gifManau viską nuvirins,jau net našlaitės nebe atsilaikys. bigsmile.gif

Bliamba. Nu jau tikrai.

Atsakyti

Jei girdėjote,per žinias klimatologė žada iš penktadienio į šeštadienį jau ne šalnas ,o šaltį -9. bigsmile.gifManau viską nuvirins,jau net našlaitės nebe atsilaikys. bigsmile.gif

Ta prasme 🥶

Atsakyti

Net negera pasidarė....

Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 04 16, 17:27)
Jei girdėjote,per žinias klimatologė žada iš penktadienio į šeštadienį jau ne šalnas ,o šaltį -9. bigsmile.gif Manau viską nuvirins,jau net našlaitės nebe atsilaikys. bigsmile.gif

Netikiu,turiu Lietuvos oru prognoze,tai rodo,kad bus minus 1 tiktai,jokiu minus 9.Paprsciausiai gasdina.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Na man irgi rodo -1,bet gal kur nors nukris ir tiek? bigsmile.gif Vakar buvau pas draugužę gėlių,skiria keliolika km,pas ją leljojs apšąlę,pas mane nieko. ax.gif
Atsakyti

Netikiu,turiu Lietuvos oru prognoze,tai rodo,kad bus minus 1 tiktai,jokiu minus 9.Paprsciausiai gasdina.

Optimistė ))) pas mus ne taip seniai gegužės vidury buvo -9,4. Tada mano pomidorai šiltnamy po agro ir su elektriniu šildytuvu nušalo. Taip kad pilnai galimas variantas. 

Be to, užvakar naktį oficialiai skelbė, kuriose vietose kokios šalnos buvo, tai šiaurės Lietuvoj buvo -6,5. O nakčiai iš penktadienio į šeštadienį orą žada dar šaltesnį. 

Ale šiandien prognozės jau švelnesnės. Tik šiaurės Lietuvoj gerokai šalčiau nusimato. Bet tai kitą savaitę dar vėsiau. Pirmadienį dieną tik +4.

Atsakyti