Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Jo ,cia butent roziu krastas.Rozes islieka desimtmecius apleistose sodybose ir siaip auga puikiai.
Dar jukos ,auga kaip medziai ,ju pilni siukslynai ,kartu su lietuvoje populiariom durnaropem,angelu trimitais. biggrin.gif
Siaip is pernei supuvusiu papriku ir pomidoru visada buna savaiminuku.O beto ,jei kam ir nusals pomidorai ,visai gali but ,kad ataugs nuo saknu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 18 balandžio 2024 - 09:32

Rožės ir pas mane stipriai pajuodę. Iš apačios atželia. Bet ne visos..

Gal spės mano magnolija išsiskleist iki kol nušals? Tiek pumpurų. Norėčiau žydinčią pamatyt ) pernai nespėjau  :) 

Atsakyti

Jo ,cia butent roziu krastas.Rozes islieka desimtmecius apleistose sodybose ir siaip auga puikiai.

Būdavo gi bulgariškas rožių vanduo.. turbūt ir dabar yra.

Atsakyti
Taip ,yra.
Svarbiausia ,kad taip kaip Lietuvoje darzai ten -bulves,kukuruzai,pomidorai na darzoves ir roziu plotelis.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 04 18, 07:32)
Labas rytas.
Man ir mano pasodnikams kaip tik geriau ,kai oras saltesnis .Sunku kai kepina .O susilus ,labai lengva susirgti,todel kai kurioms veikloms netgi naudinga vesa.Tik aisku ,kad pas jus jau ne vesa , o extremalus saltis.Luety ,nepersistenk tam sode vel pries pat kelione.O tai nuvykus vel susirgsi,siaubas kazkoks.
Siemet masinis roziu zydejimas labai anksti.Bet manau todel ,kad nebuvo salnu kovo men,kai pumpurus krove.

Labas rytas,
aciu,Aqua Alta uz rupesti ir perspejimus.Zinoma,kad pavargau vakar.Visa ziema be fizinio darbo,kur cia nepavargsi.Norstik 24 daigai,bet trepsejimo uzteko.Gryzus keliau kojas i lubas,dariau joms mankstas,tai dar surezgiau pietus,bet miegot ejau anksti,nes vakare su mezginiu vos nenuluzau.Nu bet ka daryt,atsilo oras kazkiek,siandien dangus melynas ,kaip Ispanijoj,nors jau juostos matosi.Dar daug ka nuveikt reikia.MB vakar bulves apkaupe,paravejo,kol as sodinau.Siandien jei vaziuosim,reik zole pjaut jam jau visur,man tik agurkinius pasodint i vazonelius.ir palikt ant lentynos.Dar gal kaliaropiu,kopustus kelis pasesiu,bet nezinau ka daryt,manes nebus 18d.ar ten kas priziures ta rasoda ar ne.Brolis su zmona isskrenda 11 geguzes i Barselona,sunus uzsiemes-darbas ,4 vaikai veziot po visokius burelius,nu bet ka daryt,kazkaip itaisyt ,kad patys pasilietu,daugiau tai ten jokios prieziuros tiem daigam nereikia.Galvasukis.
Atsakyti

šiltnamy nušaltų. Šeštadienio nakčiai prognozė -5 dviejų metrų aukštyje, dirvos paviršiuj iki -9. Šiltnamy tik elektrinis šildytuvas padėtų. Troboj, aišku, neperšals. Šūds bus, jei pas mus tiek nukris temperatūra.. čia jau niekuo medelių/krūmelių neapsaugosi.. Šian nakvojom kaime. Gal ir buvo šalnelė auštant, nes nosis šalo. Lesius prisivaikė stirnų, tik visos toli buvo, nei nufilmuot nei nufotkint. Kaime ir likom mes su šuniu. Nusibaigė hidroforas, likom be vandens, kol mergelė naują nupirks ir pastatys. O čia gali būt net šeštadienį.
Nu su tiek man terasoj sušals...o kur prognozė ta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 18 balandžio 2024 - 10:20

Dar jukos ,auga kaip medziai ,ju pilni siukslynai ,kartu su lietuvoje populiariom durnaropem,angelu trimitais. biggrin.gif
Siaip is pernei supuvusiu papriku ir pomidoru visada buna savaiminuku.O beto ,jei kam ir nusals pomidorai ,visai gali but ,kad ataugs nuo saknu.

Atauga ir iš stiebų, bet nusivėluoja

Atsakyti

Labos,
Mukut , rožių gaila 4u.gif
Atostogos gerai , ir aš norėčiau . Bet jokių šansų dabar MB kažkur išsivežti ... Paliava su jo darbais.
Ir mes vakar buvom kaime, truputi pasitvarkėm , kad savaitgalį galėtume nakvoti. Žydi trešnės, vyšnios, medlieva, slyvos, persikas ir abrikosai jau į pabaigą. Bičių žieduose nėra, tik kamanės. Nes šalta. Bitutės dirba nuo +15.Vakar buvo 10-11. Ko gero ir žiedai nektaro neskiria, kai taip šalta.
Turiu eksperimentą, du pomidorus šiltnamyje, putpasčio dėžėje. Matysiu nušals ar ne ? Dabar gyvena po dviguba agroplėvele. Svogūnai ir porai tai nebijo .
Mačiau vienas pomidoras jau išdygęs šiltnamyje tarp krapų . Kažin nušals ? Gražus, drūtas. antrą porą lapų auginasi.
Galvoju gal veisles taip verta ir auginti ? Rudenį užkasei pomidorą, pasižymėjai koks, pavasarį sudygo biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifJokių žemių namie.
Savaitgalį pasėsiu agurkus šiltnamiui. Vakar nepaspėjau. Kol sudygs taigi atšils ?
Ingrida , kaip Tavo tyrimai ? Kaip sekėsi ? Kada atsakymai ?

Kiek vėlojai jie sudygsta, nors pernai savaiminių porą darže turėjau ir prinokt spėjo 😃

Atsakyti

Tikiuos sausmedžių žiedai nenušala. Buvo visi balti...

Medluevos dar nežydi.

Gavau reabilitaciją: kitą sav mankštasnir kažkokį parafiną, dar po sav vertikalias vonias, lazarį ir masažus.

Būt geriau atvirkščiai, bet...yra kaip yra.

Atsakyti
Esu palikusi 14 dienų šiltnamį. Liepos mėn. Agurkai biški pavytę buvo , bet gyvi .
Mulčiavimas ir įgėrio granulės gelbėjo . Pomidorai nebijo sausros. Daigų nepalikčiau . Sukiščiau sėklas teisiai į dirvą.
Kopūstų rasodos niekada neauginu šiltanmyje. Pasėju lauke, jei labai vėsu dengiu plėvele. Sudygsta uždengiu agroplėvele iki išsodinimo . Žymiai gražesni daigai. Šiltnamyje jiems per karšta.
Aš galvoju apie grikių lukštų mulčią gėlynams. Nes esu tinginė.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 04 18, 09:29)
Esu palikusi 14 dienų šiltnamį. Liepos mėn. Agurkai biški pavytę buvo , bet gyvi .
Mulčiavimas ir įgėrio granulės gelbėjo . Pomidorai nebijo sausros. Daigų nepalikčiau . Sukiščiau sėklas teisiai į dirvą.
Kopūstų rasodos niekada neauginu šiltanmyje. Pasėju lauke, jei labai vėsu dengiu plėvele. Sudygsta uždengiu agroplėvele iki išsodinimo . Žymiai gražesni daigai. Šiltnamyje jiems per karšta.
Aš galvoju apie grikių lukštų mulčią gėlynams. Nes esu tinginė.

Vat as irgi gaslvojau agurkus sukist tiesiai i zeme siltnamio,bet ar ne per salta jiems zeme?O ka daryt su cukinijom,sparaginem?
Su kopustinem reiks pamegint,salnu pas mus nezada tik savaitgalyje nakti bus 3 silumos zemiausia.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2024 04 18, 11:33)
Vat as irgi gaslvojau agurkus sukist tiesiai i zeme siltnamio,bet ar ne per salta jiems zeme?O ka daryt su cukinijom,sparaginem?
Su kopustinem reiks pamegint,salnu pas mus nezada tik savaitgalyje nakti bus 3 silumos zemiausia.

Luety, kišk sėklas tiesiai žemėn. Šparagines visada sėju tiesiai į daržą.
Jei kažkas nesudygs - gegužės 20 pats tas sėjimui šparaginių ir cukinijų .
Atsakyti