Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ingrida, aš sportuoju mažame sporto klube... visi visus pažįsta.  Yra vyresnių. Trenerė už mane vyresnė. 

Stiklainius visada suku aš. Atsuku ne visada aš ... karštis pritraukia.

Tai stiprias rankas turi. Mano anksčiau tokios buvo, bet dabar plaštakų sąnariai pažeisti yra, todėl ir dingo jėga.

Aš gerai masažuoju, būčiau galėjus būt gera masažistė, bet va dabar po valandos masažo jau pavargstu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 25, 12:28)
<p>Aš tai vis galvoju, kur užveist krienų. Anyta baiminasi, kad išplis. O man raugintuose jie taip skanu, pas.močiutę sode augdavo. Čia neturim.</p><p></p><p>AA, ačiū!</p>

ir pas mane krienai deficitas
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 25, 05:44)
Labas rytas.
Dusiuk,šaunuolė. 4u.gif Mūsų metuose ryžtis,na aš tai jau dinozaurė,Bet daugiausia juk sporto klubuose jaunimas? ax.gif
Kokia skaniausią mišrainę gaminate žiemai be acto?Be baklažanų,paprikos. ax.gif Galva nebe neša. ax.gif

Laba ryta,
Ingrida,tame sporto klube kur as lankiausi,buvo vien senutes.

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 25, 07:36)
Nieko nespėju - kaip tikra pensinYkė biggrin.gif
Pas mus dar gervės žvygauja - ne laikas joms išskristi? unsure.gif

Vakar net 2 litrus pomidorų užmarinavau. Pabando nesuvalgyt. Mb pareiškė, kad nori raugintų. Tai ir užsirauk - aš nei moku, nei man reikia. Ir jam nereikia, bele tik norėt...

Kaip marinavai?

Pas mus lyja,valio,valio ir lis iki pietu.Graziai lyja.Smagu,o tai sianakt 27 miegamajam,siaubas kazkoks.
Dusia,kad visuose miestuose panasiai.Pardes dideles,siulu daug,bet vyrauja akrilas ir jo misiniai.Geru siulu nedaug ir kainos kosmines.
Noriu tokio,pilkos su kremine spalvos megztini.
https://www.instagra.../p/ChpgjfPjaGI/

Turiu rusiska schema,jei ka domina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 25 rugpjūčio 2022 - 10:41
O kaip gera laukinė gamta.Dar nesuartose pakelėse krienai auga.Keliukas,važinėjamas tik mūsų ir kaimyno,na nebent dar ūkininkai retokai. ax.gif
Palijo palijo šiek tiek pas mus. wub.gif Ryte laiščiau gėles,galvoju jau geriau palaistysiu jei lis ir palijo,valioooooooooo. wub.gif
Ačiū AA. 4u.gif bANDYSIU.šIANDIEN ĮKVĖPIMAS KONSERVAMS. biggrin.gif Skalbiniai skalbiasi toliau ant virvės. mirksiukas.gif
Atsakyti

Aš taip pat nuo ankstyvo ryto namus švarinu, valau, skalbiu.

Ingrida, och, dėl krienų tai super. 

Pavydu lietaus, pas mus žemė suskilinėjus, laistom viską, išskyrus svogūnus 😁

Agurkams reiktų lietaus ir jaučiu, kad patręšt, bet lietaus bėr, laistymo nepakanka, kai taip karšta. Pompa užsilenkė, vyras su laistytuvu laksto.

Stirnos burokėliams lapus nugraužė. Galvoju, kada pradės juos pačius graužt. Specialiai neapraunu žolių, gal neužmatys. Reiktų apravėt, bet sausra.

Atsakyti
Nelijo, nelyja ir nesiruošia lyt. Nakum tokį orą. Kava, pasiimk savo šilumėlę ))

Tris dienas Vilniuj buvom. Šuniui du ventiliatoriai visą parą )) bute 29 laipsniai. Lauke net dešimtą vakaro karštis. Šian parsikraustėm su šuniu į kaimą. Sakiau, negrįšiu kol neatvės.
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 25, 08:36)
Nieko nespėju - kaip tikra pensinYkė biggrin.gif
Pas mus dar gervės žvygauja - ne laikas joms išskristi? unsure.gif

Ne rugsėjį jos išskrenda? Man rodos, apie vidurį.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 08 25, 09:11)
<p>Rupūs miltai, perrūgo agurkai. Karšta, nepagalvojau. Pirmadienį popiet užraugiau. Ot. Galvojau jau užpilsiu verdančiu rasalu, paragavau, bais rūgštu. Popiet vyras grįš, paragausim kitus - neužsuku tvirtai, reik vyro pagalbos, dingo jėga iš plaštakų.</p><p></p><p>Sveikos 🌷🌷🌷</p><p></p><p></p>

Čia žiemai? Aš paprasčiau darau. Užpilu lediniu vandeniu ir iškart į rūsį. Nieko nepilstau ir nevirinu. O ponia Lylia užrodė receptą - litrui agurkų šaukštas druskos ir arbatinis šaukštelus cukraus. Super agurkai, labai skanūs.

O pas tave jei labai rūgštūs, man rodos, galima tiesiog šaltu vandeniu užpilt ir pastatyt žiemai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 rugpjūčio 2022 - 11:27
Taigi kai karsta ,rugima reikia stabdyt,bet kokio raugo.Tiek kad lietuvoje nei stabdz\iu nei tradiciju stabdyt nera.Tik kaitinimas.
Atsakyti

Per šiltas rūsys, aš rasalą užkaitinu ir ne vieną, o du kartus, kaip Dusia patarė, kad daugiau nerūgtų- nesuminkštėja, gerai laikosi.

Pas močiutę, kai darydavom, tai ot paprasta - išplaudavom stiklainius su soda, saulėj iškaitindavom, agurkai, žolės, česnakai, šulinio vanduo su druska ir į rūsį. Dengdavom plastikiniais dangteliais.

Atsakyti
O ,matau ex postina.
Taigi klimatas jau pasikeite nuo mociutes laiku.Grunto temperatura dabar visai kitokia.Ir dauguma cia jau pacios mociutes biggrin.gif
Atsakyti
Labas dienas, darbštuolės. Mezgėjos, sporcmenkos, konservatorės.
Nieko nekonservuoju, viską šviežia suvalgysiu, privalgysiu, pritrombuosiu į pilvą kaip ūkininkas silosą, o žiemą miegosiu kartu su meškom.
Karšta, amžina kepykla, žolės nešienauju, nes ir taip susisukusi nuo sausros. Laistau šilauogių du krūmelius ir braškes. Žaliuoja ir auga kaip ant mielių. Daryčiau dar ir papildomą lysvę braškėms, turiu daigų prikaišiojusi į pavėsingą slėptuvę, būtų gerai pasodint, bet kad žemė kaip akmuo, nei kastuvu nei kirviu įkirst neišeina.

Katė mano išpindėjo, vakare namo nenori pati pareit, arba lauke lieka miegot, arba jei pavyksta už uodegos ją nutvert, tai parsinešu namo. O kur visą dieną sėdi įlindusi, tai tik ji pati ir žino.
Mano dieta - pomidorai su grietine. Ryte, priešpiet, perpiet, popiet, pavakariai, vakarienė. NeatsiĖDU. Bet kaip gerai, kai į pardę nueini ir nereik galvot nei ką apsipirkt, nei ko nepamiršt nusipirkt. Vienintelis reikalingas produktas yra grietinė.

Karštis lauke nesusvietnas, bet aš dar laužą kūrenu, na, tokį panašų į joninių. Visokios žolės ir kitoks po atviru dangum susikaupęs niekalas. Yra reikalų, kad pakurstyt tokią peklą.

Žodž, mergelkos, išsirūkinau, kvepiu kaip dešra, bet šiandien iki vakaro kitokio aromato ir nebus. Einu dYrbC..

Atsakyti

O ,matau ex postina.
Taigi klimatas jau pasikeite nuo mociutes laiku.Grunto temperatura dabar visai kitokia.Ir dauguma cia jau pacios mociutes biggrin.gif

Tai ir sakau, kad viskas keičiasi.

Močiutės nėra, bet jos namo rūsys išlikęs, šaltas, geras. Dar mano tėtis su dėde darė, akmenimis išmūrijo.  O ir lauko rūsys akmeninis yra, ten daržoves laikydavo.

Bet ūkininkauja ten pusbrolis su gaspadine, sveikatos jiems.

O daugiabutyje rūsys šiltas.

Atsakyti

Ex, kaip smagu, kad pasirodei 🌷🌷🌷

Man laužai patinka, prie ežero bulves folijoj kepiau, vaikams džiaugsmo buvo. Nes jie, aišku, dabar tik zefyrus ant laužo kepina. Ir sode, jei nakvojam, naktį židinį lauke pakūrenam...

Pas mus katė atėjūnė yra. Vakar tik du kačiukai belikę, gal trečią peliaut moko. Vienas nabagas serga kažkuo arba bitė į gerklas įsegė, nes dvasuoja ir miaukia be garso. Apžiūrėt nepavyko, laukinukas, nors ir sergantis, yra laukinukas, paspruko, tarp malkų įsimalė. Gert pripylėm tik.

Atsakyti