Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 05, 18:12)
<p>Būna pirkti lapinių salierų? Mačiusi tik gumbus ir lapkotinius...  džiovyklėje lengvai sudžiūsta tiek lapiniai, tiek gumbinių  lapai...</p>

Turbūt jie lapkotiniai pas mane, aš ne taip pavadinau )) bet tikrai yra ir lapiniai.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas, 

Saintlina lapinius dažnai auginu. Lapkotinių salierų nemėgstu... viena iš dviejų daržovių kurios nevalgau. Antra pankolis. Kažkada auginau pankolį, žiauriai smirda. Nemyliu anyžiaus... aš nustebau , kad yra pirkti.  Rudenį daržovės savos, turgelyje nieko neperku, iš kur žinoti :D . O prekybos centre nnemačiusi. 

Atsakyti
Pas mane pankolis pasisėjo su laukinės pievos sėklomis. ax.gif Man gumbai patinka žiemą pankolio.
Į senatvę pamėgome su mb anyžių. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 rugsėjo 2022 - 07:25

Labas rytas,

Labas rytas, 

Saintlina lapinius dažnai auginu. Lapkotinių salierų nemėgstu... viena iš dviejų daržovių kurios nevalgau. Antra pankolis. Kažkada auginau pankolį, žiauriai smirda. Nemyliu anyžiaus... aš nustebau , kad yra pirkti.  Rudenį daržovės savos, turgelyje nieko neperku, iš kur žinoti :D . O prekybos centre nnemačiusi. 

Viena moteris būna (prie buvusio Vitebsko), kai būna ūkininkų turgelis, kuri turi daug prieskoninių daržovių, tai pas ją būna labai daug ko. Prekybcentryje niekad nemačiau - tik kotus.

O man lapiniai patinka. Šįmet pavėlavau pasėti, tai ir petražolės pasususios. Geslvės jau porą metų neturiu, pamiro, reiks pavasarį arba pasėt, arba turgely paieškot daigo.

Baltic seeds asortimentas man dabar turbūt labiausiai patinkantis yra.

Pankoliai man šiaip sau, nespjaudau salotų, su obuoliu, citrina tokios gaivios, bet tikrai yra skanesnių. Anyžiniai saldainiai patinka.

Vyras jau gal burokėlių dalį išvirs sode, reiks pradėt daryt po trupinį.

Atsakyti
Siaip tai tas anyz\iu skonis geriausias mesos ir z\uvies gaminiuose.Su kaz\kuo astriu.Kario troskiniuose ir pan.
Pas mus irgi atsalo,drapanu neberandu ,kur padetos.Diena reiks patalynes ieskot.Praeita nakti jau visus vasaros apklotus susiklojom ir tai salta buvo.
Atsakyti

AA, va kaip su kariu man gyvenime yra nenusisekę, nemoku apsakyt. Kažkada su kolegėmis buvome nuėję papietauti į indų restoraną.

Kas ten virtuvėj atsitiko, bet žaliasis karis buvo kaip snarglys. Atsiprašau už vaizdingą apibūdinimą, na gerai - kiaušinio baltymo konsistencijos. Nuo to laiko negaliu pagalvot apie karį, vėmikas užkyla, nes natūraliai prie stalo sutąsė du trečdalius sėdėjusių. Nėštukė bėgo į tualetą.

Pati pasigaminti kario nemoku, norėčiau kartais pasimėgauti ten, kur moka gaminti, bet kažkaip neišeina.

Pabudau 4 ryto, nes pasidarė šalta, uždariau langą ir susiradau papildomą pledą, užsimečiau ant vasarinės antklodės. Toks skaidrus šaltis.

Atsakyti

AA jei jau tąso nuo anyžių kvapo, tai net žuvis ar mėsa nepadės :D . Aš ir vaikai anyanyžių nepakenčiam... nuo mažų dienų vaikai anyžinius guminukus palikdavo.

Vakar kaime abu pečius pakūriau.  Miegojau šiltai :rolleyes: 

Man dar reiks paskutinius agurkus sumarinuoti.  Vakare, po sporto. MB sakė karnišonų dydžio suskins... 

Vaikas liepė daug raugintų daržovių valgyti. Visos gerosios bakterijos kurias liepia gerti yra niekalas... biški pykina rytais :hmm: , o vakarais skrandį maudžia. Toks matyt vaikščiojimas su antibiotikais  :D 

Burokėliai laukia lietaus. Po šalnų gerai būtų kad gautų lietaus. Taip mane mokė.

Muka, širdele... kaipi kelionė į pajūrį?  Kuo gyva? Netylėk...

Atsakyti

Dusia, maniškiai burokėliai negavo šalnos, nebuvo. O va lietaus buvo.

Dėl gerųjų bakterijų - mano nuomonė panaši. Geriau nei niekas, bet... Ir aš stiprinčiau ir kepenis. Bent jau maniškės labai nemėgsta tokio gydymo, iškart reaguoja. Ilgas a/b kursas, kuriuos a/b paskyrė?

Atsakyti
Siaip tai ne visos tos bakterijos niekalas.L.crispatum net visai galinga.Lietuvoje gaut sunku.Tektu piligrimine kelione i lenkija daryt biggrin.gif
Megstu kari ,dabar biski su kokosu pienu brangiau iseina.
Darausi pati misini is chili pipiru,tu paciu anyz\iu ,kurie cia uz\ piktz\oles auga ,cesnaku ir petraz\oliu .Viska sublenderiuojam su druska ir laikom saldytuve.
Tas bakterijas reikia gert praejus savaitei po antibiotiku.Su gausiu silosu.Dar is asmeniniu pastebejimu ,avinz\irniai labai padeda atstatyt mikrobioma.Taip pat reikia biski organiz\ma pasharminti.
Taiva,vel gydom.Tuoj pradesiu politikuot,nors Pou ir putojasi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 06 rugsėjo 2022 - 09:13

Pou 20 dienų.,  doxycyclin.

Mirtis alyvose.  Tai nors Jums padejuosiu :rolleyes:​ 

Atsakyti
Aš irgi šiltesnių drabužių nerandu namie )) tikrai pirkau dvejus džinsus vasaros pradžioj - nėr. Megztukai irgi išsislapstę. Nėr kuo apsirengt. Kaip visada )
Atsakyti