Nesvarbu kad išsiskyriau, bet pasilikau vyro pavardę, nes buvau jo žmona daug metų- ir tai faktas neginčytinas. Jei tekėsiu antrą kartą- vėl imsiu vyro pavardę kartu su visais įsipareigojimais. Jeigu duos
O mergautinę pasilikčiau jei ji įtakinga ir būtų kokios žymios ar nusipelniusios giminės, ar būčiau kokia scenos žvaigždė ar tėvas būtų prezidentas
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 20, 08:36)
Nesvarbu kad išsiskyriau, bet pasilikau vyro pavardę, nes buvau jo žmona daug metų- ir tai faktas neginčytinas. Jei tekėsiu antrą kartą- vėl imsiu vyro pavardę kartu su visais įsipareigojimais. Jeigu duos
O mergautinę pasilikčiau jei ji įtakinga ir būtų kokios žymios ar nusipelniusios giminės, ar būčiau kokia scenos žvaigždė ar tėvas būtų prezidentas 
Pasilikčiau tik tuo atveju, jeigu turėčiau vaikų su tuo vyru. Kitu atveju tai man ta jo pavardė kaip ir nebereikalinga
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 20, 21:05)
Jum nesuprast. Ir aplamai nusikalbėjot. Jūs vyro neturit ir nesuvokiat kas yra santuoka. Ir kas yra vaikai gimę santuokoje, kurie nešioja savo tėvo pavardę. Ir apie tai, kad šeimos pavardės pereina pagal vyrišką giminę tikriausiai irgi jums negirdėta. Jūs man apskritai kaip iš medžio iškritus, arba žiauriai nekenčiat vyrų, net ir to, su kuriuo gyvenate. Reta moteris teisėto vyro nuo tėvo neskiria, kad juos lygint tokiu aspektu.
Bandysiu spėti pagal vardą, kad esate galbūt slaviškos kilmės, kur pavardės dėliojamos visai kitaip, ir kur moteris turi tiek vyro tiek tėvo pavardę. Pasigilinkit į lietuviškų pavardžių tradicijas ir nereikės uždavinėt durnų klausimų tada. O man tekėti už vyro ir nepriimt jo pavardės - būtų didelis įžeidimas tiek vyro tiek visos jo šeimos.
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 17, 16:42)
o tai kas bus, jei sutiksit kita nuostabu vyra ir noresit uz jo isteket? Pasiliksit prie ex vyro pavardes ar imsit kito vyro pavarde ir meginsit ikalbet, kad bio vaiko tevas atsisakytu, o antras ji isivaikintu? O jei nesutiks nei vienas, nei kitas, o jus susilauksit antro vaiko, tai kokia jo pavarde bus? Kaip mamos? Kita nei mamos ir brolio ar seses?
O tai kas būtų jeigu bobutė būtų diedukas?
QUOTE(Zuiqtis @ 2014 03 27, 22:22)
bobute nebus dieduku, o bet kuri issiskyrus moteris gali dar karta isteketi.
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 28, 21:43)
bobute nebus dieduku, o bet kuri issiskyrus moteris gali dar karta isteketi.
Bet gali ir neištekėti. Kam galvoti apie tai kas bus, jeigu bus, bet gal ir nebus? Šiandien yra tokia situacija ji ir vaikas. Šiandien ir priimitas toks sprendimas, priimtiniausias jai ir jos manymu jos vaikui. Kai situacija pasikeis, tada ir galvos kokią pavardę rinktis.
Sutinku su nuomone, kad jeigu gyveni labai ilgai su tuo žmogum, turi vaikų, tada reikia pasilikti vyro pavardę, o jeigu tai nebuvo ilga santuoka, na drįstu teigti netinkamas sprendimas, tuomet savo susigrąžinčiau
QUOTE(Bulvė @ 2014 03 27, 21:26)
Jei vaiku nera, tai gal butu smagu savo susigrazinti
manau susigrąžinčiau savo pavardę,
nes kam man svetimo žmogaus pavardė su kuriuo jau niekas nesieja
O aš turiu savo pavardę. Iš tiesų, tai ji mano senelio su neutralia galūne. Visoj LT niekas tokios neturi
O vaikai turi savo tėčių pavardes. Visi patenkinti