Įkraunama...
Įkraunama...

skiriuosi... kokią pavardę pasilikt?

QUOTE(benek @ 2013 09 16, 14:32)
Susituokus vyro pavardę ir pasiimtų, o jei nesituokus, tai koks ir skirtumas kokia ta pavardė biggrin.gif
Skyrybų atveju imčiau savo , jei nebūtų vaikų, o jei vaikai yra, tai gal pasilikčiau buvusio vyro

Ne visi augina vaikus santuokoje mirksiukas.gif Taip kad yra šioks toks skirtumas.
Atsakyti
Blogiausia,kad LT tos pavardes turi galunes, kurios dazniausia nurodo moters statusa (-iene, -aite, ir t.t.) , jeigu pavarde butu be galunes, galima ir vyro pasilikti, istekejus antra karta, pakeisti I esamo vyro pavarde.
Buna, kad pakeistus pavarde reikia labai daug visokiu dokumentu keisti, banko korteles ir pan., todel moterys nekeicia pavardes.
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2013 09 16, 15:11)
Blogiausia,kad LT tos pavardes turi galunes, kurios dazniausia nurodo moters statusa (-iene, -aite,  ir t.t.) , jeigu pavarde butu be galunes, galima ir vyro pasilikti, istekejus antra karta, pakeisti I esamo vyro pavarde.
Buna, kad pakeistus pavarde reikia labai daug visokiu dokumentu keisti, banko korteles ir pan., todel moterys nekeicia pavardes.

O skirtumas dėl galūnių koks ?? Tipo nesakysiu kad buvau ištekėjusi ??
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2013 09 16, 14:35)
Ne visi augina vaikus santuokoje  mirksiukas.gif Taip kad yra šioks toks skirtumas.

Koks skirtumas? Jei nesusituokę, tai partnerių pavardės taip ar taip būtų skirtingos g.gif
Mano asmeninė nuomonė, kad pavardę buvusiam vyrui gal vertėtų grąžinti biggrin.gif g.gif Nebent labai graži būtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 16 rugsėjo 2013 - 20:22
neištekėjau už kito vyro, bet dabar, praejus daugybei metu, man ta pavarde taip kvailai , nu ne prie ko atrodo..vaikai jau pilnameciai, as pusamze moteris, kaip ir juokinga vel - aite tapti, buciau anksciau pasikeitusi, buciau jau pripratusi... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aylin @ 2013 09 16, 15:11)

drinks_cheers.gif Taip, viska reikia keisti, daug klapato..
Atsakyti

QUOTE(Molė @ 2013 09 16, 20:19)
Koks skirtumas? Jei nesusituokę, tai partnerių pavardės taip ar taip būtų skirtingos g.gif
Mano asmeninė nuomonė, kad pavardę buvusiam vyrui gal vertėtų grąžinti biggrin.gif  g.gif Nebent labai graži būtų g.gif

O aš ir pasilikau nes labai graži ir trumpa smile.gif Ir jei vėl ženysiuos, o taip nutikti gali, prie šios ir liksiu jau su visam smile.gif, nes jau visi pripratę, gerai skamba, kaip ir kūrybinis slapyvardis toks.

O grąžinti vyrui... Hm, kai jau ją priėmiau tai ji tapo mano, jau nebe jo. Čia ne darbo pažymėjimas koks.
Atsakyti
Man tai is tirkuju labai didelio skirtumo nebutu, vistiek as jau gyvenu su ta pavarde, ji kaip ir mano, o ne vyro. Na bet kiekviena daro taip, kaip jai atrodo geriau. Jei kelia ta avarde vien prisiminimus, galima keist.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 09 17, 21:23)

O grąžinti vyrui... Hm, kai jau ją priėmiau tai ji tapo mano, jau nebe jo. Čia ne darbo pažymėjimas koks.

pavardė parodo priklausymą vyro giminei.
kadangi išsiskyrėte - tai jau nebepriklausote tai giminei. Tai ir vyro pavardė nė prie ko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 09 19, 08:16)
pavardė parodo priklausymą vyro giminei.
kadangi išsiskyrėte - tai jau nebepriklausote tai giminei. Tai ir vyro pavardė nė prie ko... smile.gif

O vaikams irgi tada pavardes pakeisti į savo mergautinę lotuliukas.gif
Atsakyti
Issiskyrusi susigrazinau savo prigimtine pavarde, vaikams pavardziu nekeiciau-kadangi tetis ju neissizadejo, tai vaikai turi vyro pavarde.
P.S.As taip pat jau pusamze ir mano pavardes galune- YTE 4u.gif
Dabar jei tekeciau lotuliukas.gif pasilikciau savo pavarde wub.gif Tai mano tevu pavarde ir nematau reikalo jos keist 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovistoma: 06 spalio 2013 - 11:05
Aišku SAVO.
Atsakyti
QUOTE(Dovistoma @ 2013 10 06, 11:04)

P.S.As taip pat jau pusamze ir mano pavardes galune- YTE 4u.gif
Dabar jei tekeciau lotuliukas.gif pasilikciau savo pavarde wub.gif Tai mano tevu pavarde ir nematau reikalo jos keist  4u.gif

ir as drinks_cheers.gif
Atsakyti