Kai išsiskyriau, pasilikau vyro pavardę - neturėjau tokios dilemos-keist pavardę ar ne. Juolab,kad dukros gi tėčio pavardė.
Dabar ištekėjau antrą kartą, tai ir pavardę automatiškai pasikeičiau..
Aš pasilikčiau esamą.
QUOTE(rave @ 2014 02 20, 17:13)
O jei labai grazi?
QUOTE(rave @ 2014 02 20, 16:13)
tikrai taip
Papildyta:
QUOTE(Gruodas @ 2014 02 26, 11:37)
vistiek nepasilikciau...
QUOTE(rave @ 2014 02 20, 16:13)
o jei vaiku yra, tai kaip tada? Pasilikt vyro pavarde, kad su vaiko tokia pat butu? O jei antrakart istekesi, tai tada neimt antro vyro pavardes, nes gi mamos ir vaiko pavardes skirsis? O jei gims vaikas antroj santuokoj, tai gal pirmo vyro prasyt, kad ir jam savo pavarde suteiktu, kad visu butu vienodos?
Man asmeniškai atrodo taip atsižadi gyvenimo su žmogumi, atsižadėk ir pavardės, ypač kai skiriasi drabstydami purvais ir dar su tais purvais paskui gyvena. Žinau moterų, kurios n metų gyvena su kitais vyrais, tačiau yra įsikandusios buvusiojo pavardės - man tai nėra normalu. Nors iš kitos pusės, suprantu, kad pavardė ne skybelė - gyvent netrukdo, bet..
Aš keisiu pavardę. Nors advokatai, draugai atkalbinėjo (tipo vargas su dokumentų keitimais, kelionėmis su vaikais ir t.t), nors ir yra du vaikai, bet aš tvirtai apsisprendžiau - nėra vyro nebus ir pavardės
Tvirtai nusprendus buvau ir as, bet kai pagalvojau, kad pet dvi valstybes teks man keist pavarde, banko korteles, masinu dokumentai, bustas, paskolos ir t.t. visgi gal lai bus to ex vyro pavarde. Nors kad ir kaip myleciau savo mergautine, gal kai bus paprasciau apsistojus vienoj vietoj ir atsileisiu i mergautine esant poreikiui
QUOTE(Iveina @ 2014 02 27, 11:42)
Man asmeniškai atrodo taip atsižadi gyvenimo su žmogumi, atsižadėk ir pavardės, ypač kai skiriasi drabstydami purvais ir dar su tais purvais paskui gyvena. Žinau moterų, kurios n metų gyvena su kitais vyrais, tačiau yra įsikandusios buvusiojo pavardės - man tai nėra normalu. Nors iš kitos pusės, suprantu, kad pavardė ne skybelė - gyvent netrukdo, bet.. 
O as pasemiau vaiko pavarde
QUOTE(BASTET'e @ 2014 03 17, 13:58)
O as pasemiau vaiko pavarde
vat, nors ilgai svarsciau, norejau savo susigrazint, bet labiau norejau kad mano ir vaiko pavardes butu vienodos. Jei vaiku nera, vyras gali reikalaut kad jo pavardes nepasiliktu moteris, bet jei yra vaikas, tai moteris pasilieka nebe vyro pavarde, o pasiima vaiko (ci a man taip teisininkai isaiskino)
o tai kas bus, jei sutiksit kita nuostabu vyra ir noresit uz jo isteket? Pasiliksit prie ex vyro pavardes ar imsit kito vyro pavarde ir meginsit ikalbet, kad bio vaiko tevas atsisakytu, o antras ji isivaikintu? O jei nesutiks nei vienas, nei kitas, o jus susilauksit antro vaiko, tai kokia jo pavarde bus? Kaip mamos? Kita nei mamos ir brolio ar seses?