Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kramto nagus

O gal geriau pabandyti nustatyti priežastį,kodėl vaikas kramto nagus. Nes gydant pasekmę- priežastis lieka.O šiuo atveju pasekmė ir yra vaikų nagų kramtymas.Vaikas taip nusiramina kramtydamas nagus,ne greičiausia jis jaučia baimę,jaučiasi nesaugus ar įsivaizduoja esantis beviltiškoje padėtyje,todėl ir kramto nagus.Jei pradėsit tepti tepalais,tai nerimo nepašalinsit,jis liks,ir išlys kitu kampu. Prasidės kitos bėdos.Todėl pirma siūlau pabandyti išsiaiškinti kas vaikui sukelia tą baimę.
Atsakyti
QUOTE(Violencija @ 2011 05 26, 14:11)
O gal geriau pabandyti nustatyti priežastį,kodėl vaikas kramto nagus. Nes gydant pasekmę- priežastis lieka.O šiuo atveju pasekmė ir yra vaikų nagų kramtymas.Vaikas taip nusiramina kramtydamas nagus,ne greičiausia jis jaučia baimę,jaučiasi nesaugus ar įsivaizduoja esantis beviltiškoje padėtyje,todėl ir kramto nagus.Jei pradėsit tepti tepalais,tai nerimo nepašalinsit,jis liks,ir išlys kitu kampu. Prasidės kitos bėdos.Todėl pirma siūlau pabandyti išsiaiškinti kas vaikui sukelia tą baimę.

Maniškė, pvz: darželyje nenori miegoti pietų miego ir nemiega, jai tai yra kančia. Todėl begulint nagus nugraužia kaip reikiant doh.gif Po savaitgalio jie vos vos paauga, o savaitės pradžioj vėl viskas iš naujo verysad.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nagų kramtymas yra nerimo išraišką. Tepsim laką, vaikas nagų gal ir nekramtys, bet nerimas pasireikš kitaip. Tai tartum užburtas ratas. Mano mažasis kramtė nagus. Neurologė griežtai uždraudė naudoti laką. Gydėme kitaip. Nagų nebekramto, nors tai darė apie 2 m.
Atsakyti

Aiškintis reikia, bet ir tepti reikia, nes pati asmeniškai šią problemą turiu, mano vaikai taip pat.
Atsakyti
Ir mes susidurem, manau tai susije tik su psichologinem problemom, nuejo darzelin ir pradejo kramtyti ir ne tik ranku, o dar ir koju sugeba,ir dar kaip baisiai...po to pati verkia, kad skauda... kai pertrauka 3men padarem baigesi, o dabar kai tik uzsimenu, reikes darzelin rudeni, tai tik op ir pirstai burnoje, net nezinau, kaip cia bus...O nei gasdinimai nei mokymai nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(vijana @ 2011 06 24, 22:23)
Ir mes susidurem, manau tai susije tik su psichologinem problemom, nuejo darzelin ir pradejo kramtyti ir ne tik ranku, o dar ir koju sugeba,ir dar kaip baisiai...po to pati verkia, kad skauda... kai pertrauka 3men padarem baigesi, o dabar kai tik uzsimenu, reikes darzelin rudeni, tai tik op ir pirstai burnoje, net nezinau, kaip cia bus...O nei gasdinimai nei mokymai nepadeda.

Man gydytoja buvo minėjusi, kad pradėjus lankyti darželį vaikai dažnai pradeda kramtyt nagus. Iki pusės metų, sako, gali tęstis kramtymas. Po to matyt, apsipratęs darželyje, vaikas turėtų nustot kramtyt. Maniškis nenustojo (tik jis ne kramtė, o krapštė, bet vaizdas panašus būdavo, kaip nukramčius), bet taip nieko ir nebedarėm. Ilgai tęsėsi, kol viena dieną pats kažkaip susiėmė. smile.gif Tik dabar kai jaudinas, vis tiek pirštukus čiupinėjasi verysad.gif Gal reiktų teirautis psichologo, kaip tėveliams elgtis. Nes gąsdinant vaikai dar labiau kramto, krapšto ir patys to nejaučia. Čia kaip tikai.
Atsakyti
Išaugamas dalykas. aš taip pat kramtydavau o paskui išaugau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelface @ 2011 06 30, 10:33)
Išaugamas dalykas. aš taip pat kramtydavau o paskui išaugau smile.gif

Aš pati kramčiau ir nustojau, bet nežinau, ar išaugau. ax.gif Gal tiesiog vieną dieną supratau, kad esu panelė ir gėda pasidarė. Be to, mausdavo nukramtytus pirštus - tai irgi greičiausiai buvo priežastis mesti šį įprotį smile.gif
Atsakyti
nezinau savaime praejo net nepajutau kada nustojo biggrin.gif
Atsakyti
Prieš beveik metus maniškė irgi įnirtingai kramtydavo rankų, kojų nagiukus, ypač prieš miegą. Drausminom, laku tepėm, dėmesį nukreipinėjom... Galop nutarėm nekreipti į tai dėmesio, nefiksuoti ir nekalbėti apie kramtymą, tiesiog užimti vaiką kažkuo kitu, nukreipti jo dėmesį nuo nagų... Ir pavyko-jau geras pusmetis nagų nebevalgom. smile.gif
Atsakyti
Na, eina kalba apie tai, jog kramtomi nagiukai del nerimo, nesaugumo jausmo ir t.t. .. Kramto mano trimetis nagus iki krauju, skauda, verkia, pyksta pats ant saves, gedinasi, slepia. Priezastis labai aiski - nenoras eiti i darzeli. Pasirinkimo neturim, ir ka daryti su tuo priezasties salinimu?
Atsakyti
turejom ir mes tokia beda tarp 2-3 metu. nupirkau laka kartuji ta specialu vaistinei ir problema issisprende per puse menesio 4u.gif
Atsakyti