QUOTE(Divena @ 2006 11 01, 16:41)
Gal čia skonio reikalas ,bet man nepatiko.I verdantį sirupą sudėjau virtas ir sutarkuotas morkas -masę maišiau ,kad neprisviltų Po to pridėjau sezamo sėklų.Karštą supyliau į formą.Kai atšalo paragavom ir viskas atsidūrė šiukšlių dėžėj.

čia aišku ne tas receptas ,bet tikriausiai visuose jaustųsi tas morkų skonis
Nereikia morkų iš anksto išvirti.
Va - verdu dabar. Ėmiau žalias, nuskustas, žinoma, sutarkavau el bulvių tarka, pridėjau cukraus 1kg 1am kg morkų. Dar - imbiero miltelių ir kardamono. Tik su imbieru, kas nebandėt - atsargiai, labai nedaug jo reikia. Norint, virimo pabaigoje galima pridėti nusausintų razinų ar kt džiov vaisių, uogų ar kapotų riešutų, sezamo ir pan. Viską žadu išverstant aliejum patepto sviestinio popieriaus ir, kai jau atauš, bet dar nesustings - supjaustyti kvadratėliais. Šonus galima pavolioti kokoso drožlėse ar sezamo sėklose (viršus paprastai apdžiūna ir nekimba)
Šie saldainiai, kiek žinau, buvo daromi mano promočiutės dar prieš beveik 100 metų

Tik iš kur ji tais gūdžiais tarybiniais laikais gaudavo imbiero - tik ji ir žinojo, matyt. Na, visuotinio deficito laikais visko buvo galima gauti, jei... jei tik žinojai, kur gauti...

Beje, kad morkų saldainiai morkomis nekvepėtų - naivu būtų tikėtis. Tad, kas nemėgsta šių daržovių skonio - neprasidėkit.