Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai saldainiai

Pas mus firminėje "Rūtos" parduotuvėje jo yra pirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 01 21, 22:23)
Pas mus firminėje "Rūtos" parduotuvėje jo yra pirkti smile.gif


Kokiam mieste, ir kokia kaina? smile.gif
Atsakyti
Šiauliuose, bet užkrito kaina, kiek kainavo nepamenu g.gif draugė ten dirba, ryt galiu paklaust smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 01 21, 22:28)
Šiauliuose, bet užkrito kaina, kiek kainavo nepamenu g.gif draugė ten dirba, ryt galiu paklaust smile.gif


Nesivargink, cia tikis smalsumo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
Išbandžiau tokį receptuką ir labai patiko:

200gr pieniško šokolado (ji reikia sutarkuoti su tarka)
2 kiaušinių tryniai
1 pakelis kokoso drožlių
2 šaukštai Amaretto likerio

Į sutarkuotą šokoladą įberiam pagal skonį kokoso drožlių, supilam amaretą ir įmušam kiaušinio trynius. Pertinam masę su šaukštu. Tada iš gautos mases formuojam saldainius - rutuliukus rankomis, juos apvoliojam kokoso drožlėse ir palaikom šaldytuve apie 1,5val. Mano šeimynai labai patiko. thumbup.gif
Atsakyti
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome tongue.gif Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro. ax.gif
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2009 02 05, 18:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome tongue.gif Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro. ax.gif
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.
4u.gif


Bet kur tas formeles gauti pirkti ? vakar visur ieskojau ir neradau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2009 03 05, 11:45)
Bet kur tas formeles gauti pirkti ? vakar visur ieskojau ir neradau sad.gif


Ar žinai kelintų metų tos formelės ????.....aš jas jau 1985 m. turėjau .....nebent kas atvežti gali iš baltarusijos , čia tu jų nerasi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2009 02 05, 17:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome tongue.gif Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro. ax.gif
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.
4u.gif


Ir mes vaikystėje darydavom, bet proporcijų nepamenu doh.gif Ačiū už receptuką, vaikams Velykoms padarysiu thumbup.gif
Tik kodėl tą actą reik pilt, ką jis duoda? g.gif Žinau, kad ir mes dėdavom tą actą, bet gal galima be jo g.gif
Atsakyti
Jus cia tai skaniai kalbat,uzsinorejau ir as pasigaminti saldainiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2009 02 05, 18:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome tongue.gif Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro. ax.gif
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.
4u.gif

aha aš irgi taip darydavau vaikystėje ant šaukšto, bet vieną kartą taip nusideginau liežuvį doh.gif kad net sučerškėjo garsu doh.gif
bėja dar galima pilti ir sirupo į šią masę bei rūgštelės, galima daryti ir be formelių ant aliejumi pateptos lentos ir įdėti į juos pagaliukus (jie gaunasi plokšti)
Papildyta:
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 06, 11:38)
Ir mes vaikystėje darydavom, bet proporcijų nepamenu  doh.gif Ačiū už receptuką, vaikams Velykoms padarysiu  thumbup.gif
Tik kodėl tą actą reik pilt, ką jis duoda?  g.gif Žinau, kad ir mes dėdavom tą actą, bet gal galima be jo  g.gif

actas reikalingas tam, kad kartumas išnyktų (na cukraus būna toks lengvas ir dar jis nesukietėja įpylus acto ar rūgštelės), bet galima kaip minėjau sirupo pvz vyšnių įpilti (na vietoj acto galima dėti ir citrinos rūgštelės) mirksiukas.gif
Atsakyti
ssanta, ačiū už ats 4u.gif Tiksliai, mes ir rūgštelės dėdavom smile.gif Reiks daryt biggrin.gif
Atsakyti