
Pas mus firminėje "Rūtos" parduotuvėje jo yra pirkti

QUOTE(daivaP @ 2009 01 21, 22:23)
Kokiam mieste, ir kokia kaina?

Šiauliuose, bet užkrito kaina, kiek kainavo nepamenu
draugė ten dirba, ryt galiu paklaust


QUOTE(daivaP @ 2009 01 21, 22:28)
Šiauliuose, bet užkrito kaina, kiek kainavo nepamenu
draugė ten dirba, ryt galiu paklaust 


Nesivargink, cia tikis smalsumo

Sveikos,
Išbandžiau tokį receptuką ir labai patiko:
200gr pieniško šokolado (ji reikia sutarkuoti su tarka)
2 kiaušinių tryniai
1 pakelis kokoso drožlių
2 šaukštai Amaretto likerio
Į sutarkuotą šokoladą įberiam pagal skonį kokoso drožlių, supilam amaretą ir įmušam kiaušinio trynius. Pertinam masę su šaukštu. Tada iš gautos mases formuojam saldainius - rutuliukus rankomis, juos apvoliojam kokoso drožlėse ir palaikom šaldytuve apie 1,5val. Mano šeimynai labai patiko.
Išbandžiau tokį receptuką ir labai patiko:
200gr pieniško šokolado (ji reikia sutarkuoti su tarka)
2 kiaušinių tryniai
1 pakelis kokoso drožlių
2 šaukštai Amaretto likerio
Į sutarkuotą šokoladą įberiam pagal skonį kokoso drožlių, supilam amaretą ir įmušam kiaušinio trynius. Pertinam masę su šaukštu. Tada iš gautos mases formuojam saldainius - rutuliukus rankomis, juos apvoliojam kokoso drožlėse ir palaikom šaldytuve apie 1,5val. Mano šeimynai labai patiko.

Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome
Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro.
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.


O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.

QUOTE(janone @ 2009 02 05, 18:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome
Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro.
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.



O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.

Bet kur tas formeles gauti pirkti ? vakar visur ieskojau ir neradau

QUOTE(Pūkelis @ 2009 03 05, 11:45)
Ar žinai kelintų metų tos formelės ????.....aš jas jau 1985 m. turėjau .....nebent kas atvežti gali iš baltarusijos , čia tu jų nerasi

QUOTE(janone @ 2009 02 05, 17:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome
Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro.
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.



O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.

Ir mes vaikystėje darydavom, bet proporcijų nepamenu


Tik kodėl tą actą reik pilt, ką jis duoda?


Jus cia tai skaniai kalbat,uzsinorejau ir as pasigaminti saldainiu

QUOTE(janone @ 2009 02 05, 18:28)
Negaliu neprisidet prie sios temos. Primena vaikyste, kai naminius saldainius kepdavome ant saukstu ir po to laizydavome
Net mum vaikam tai budavo itin paprasta. Pakabini valgomuoju saukstu cukraus nepilna sauksta, truputi ipili vandens ir ant ugnies verdi kol mase nesutirsteja ir nepagelsta. Po to i vandeni ir atvesinus laizai laizai. Turbut dabar jau taip niekas nebedaro.
O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.



O dar pamenu drauge turejo tokias formeles su meskiukais, kiskuciais, tai ta lydyto cukraus mase pildavo i vidu, istatydavo pagaliukus ir po to atvesus, isimdavo. Ten formeles buvo dvieju daliu. Jas sujungus pro virsu pildavai cukru, o po to norint isimti tiesiog atidarydavai. Jei kam idomu ir cukraus porcijas pamenu iki siol:
100g cukraus
100ml vandens
saukstas acto 9 proc.

aha aš irgi taip darydavau vaikystėje ant šaukšto, bet vieną kartą taip nusideginau liežuvį


bėja dar galima pilti ir sirupo į šią masę bei rūgštelės, galima daryti ir be formelių ant aliejumi pateptos lentos ir įdėti į juos pagaliukus (jie gaunasi plokšti)
Papildyta:
QUOTE(Burtininke @ 2009 04 06, 11:38)
Ir mes vaikystėje darydavom, bet proporcijų nepamenu
Ačiū už receptuką, vaikams Velykoms padarysiu
Tik kodėl tą actą reik pilt, ką jis duoda?
Žinau, kad ir mes dėdavom tą actą, bet gal galima be jo 


Tik kodėl tą actą reik pilt, ką jis duoda?


actas reikalingas tam, kad kartumas išnyktų (na cukraus būna toks lengvas ir dar jis nesukietėja įpylus acto ar rūgštelės), bet galima kaip minėjau sirupo pvz vyšnių įpilti (na vietoj acto galima dėti ir citrinos rūgštelės)

ssanta, ačiū už ats
Tiksliai, mes ir rūgštelės dėdavom
Reiks daryt


