Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai saldainiai

QUOTE(Divena @ 2006 11 01, 15:41)
Gal čia skonio reikalas ,bet man nepatiko.I verdantį sirupą sudėjau virtas ir sutarkuotas morkas -masę maišiau ,kad neprisviltų Po to pridėjau sezamo sėklų.Karštą supyliau į formą.Kai atšalo paragavom ir viskas atsidūrė šiukšlių dėžėj.  verysad.gif
čia aišku ne tas receptas ,bet tikriausiai visuose jaustųsi tas morkų skonis  blink.gif


labai jau neviliojanciai skamba. kitavertus, jeigu klausia kaip is morku pasidayrt, reik manyt kad noretu ta morku skoni ragauti 4u.gif
Atsakyti
Morkų saldainius visi labai mėgstam. Mamą kai pamokinau, tai po kiekvieno morkų derliaus nuėmimo kalnus privirdavo. Šiemet kažkaip išsisuko tongue.gif ...

Proporcijų nežinau, viską darau iš akies. Užima nemažai laiko: verda ilgai, reikia dažnai maišyt...
Daug morkų sutarkuoju burokine tarka, sudedu į puodą (tik ne emaliuotą! - svyla) ir gausiai užpilu cukraus. Cukraus kiekis morkų kiekio neviršija, bet pilti kiek negaila. Kuo daugiau cukraus, tuo kietesni saldainiai, tuo morkų skonio mažiau, o pjaustymui reikia pjūklo biggrin.gif , nebent supjaustyt dar nesustingusius. Jei cukraus mažiau, gaunasi beveik marmeladinai - man skanu, tik labai lipnūs.
Morkas su cukrum palaikau vėsiai per naktį, kad išsiskirtų sultys. O tada ilgai verdu ant lėtos ugnies. Maždaug kol ant dugno nelieka skysčio ant, o puodo sienų pradeda dėtis cukrinė plutelė. Tada iškratau ant šlapios lentos, paviršių išlyginu ir palieku ataušti ir sustingti. Sustingusią masę nuimu nuo lentos ir padedu sausai, kad išdžiūtų padas, o tada pjaustau, laužau ar kitaip smulkinu į gabalus. Labai tinka į pabaigą virimo pridėt razinų.
Sykį išpyliau per anksti, ataušo, bet nesustingo. Tai sukračiau atgal į puodą, dar kiek pakaitinau ir valio!
Papildyta:
Dar vaikystėj darydavau pieniškus saldainius. Geri būdavo, turint omeny, kad pirktiniam kapeikėlių neturėdavau, jau nekalbant ape blokados laikus, kai net karamelės buvo dingę... Klasė įvertindavo puikiai per žiburėlius, kai reikdavo ką nors atsinešt.
0,5 l pieno
0,5 l cukraus
Virt ant nedidelės ugnies kol sutirštės ir pradės cukrėt (jau gerai nepamenu to vaizdo, bet kažkaip visai nesunkiai suprasdavau, kad jau viskas). išpilt ant lentos ir leist sustingt. Pjaustosi sunkokai, bet įmanoma padaryt kubelius.
Pridėdavau visokių priedų (bet tik prieš pat išpilant, kad nesutrauktų pieno!): džiovintų obuolių gabaliukų, aguonų. Nuostabiai skanu būdavo su sėmenimis...

Ech... prisiminiau vaikystę, gal reiks išsivirt kada... 4u.gif
Atsakyti
200g. neriebios varskes,200g. kokoso drozliu,150g. cukraus.
Varske sumaisyt su cukrumi iki vientisos mases.I mase idet kokosu drozliu ir viska gerai ismaisyti. Is gautos mases darom nedidelius rutuliukus. I vidu galima ideti dar riesuta.Rutuliukus apvalioti kokosu drozlese ir padet i saldytuva 1 valandai. Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2006 11 06, 21:50)
200g. neriebios varskes,200g. kokoso drozliu,150g. cukraus.
Varske sumaisyt su cukrumi iki vientisos mases.I mase idet kokosu drozliu ir viska gerai ismaisyti. Is gautos mases darom nedidelius rutuliukus. I vidu galima ideti dar riesuta.Rutuliukus apvalioti kokosu drozlese ir padet i saldytuva 1 valandai. Skanaus!


Kaip paprasta ir,įsivaizduoju, turėtų būt skanu. Reiks pabandyt thumbup.gif
Atsakyti
O aš kokį superinį receptą žinau net pamiršus buvau doh.gif gerai kad temą tokią pamačiau biggrin.gif

Jums reikės:

4 v.š. avižinių dribsnių
4 v.š. saulėgrąžų lukštentų
4 v.š. smulkintų dž slyvų
4 v.š. aleijaus
2 v.š. medaus

įkaitinti aliejų paskrudinti saulėgrąžas, po to sudėti avižinius dribsnius šiek tiek pakepti sudėt dž slyvas aš kartais dedu ir smulkiai pjaustyto obuolio biggrin.gif ir galiausiai sudėti medų gerai išmaišyti. Pagal receptą reikia dėt į formą suspaust ir atšalus supjaustyt, bet aš suformuoju kamuoliukus biggrin.gif po atšaldau. niam niam net seilę nurijau user posted image
Atsakyti
Noriu iskelt tema i virsu, gal kas zinot kokiu receptuku maziems smaliziams. Namie gaminti juk tikrai sveikesni nei pirktiniai su visokiais priedais
Atsakyti
sveikos,

kazkaip pries sventes sugalvojau, kad gal siemet dovanot pacios darytu saldainiu? g.gif

gal kuri zino, kaip daromi tie atlaidu tokie krakmoliniai saldainiai? tokios lazdos, baltos, trapios?
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2008 12 10, 21:02)
sveikos,

kazkaip pries sventes sugalvojau, kad gal siemet dovanot pacios darytu saldainiu?  g.gif

gal kuri zino, kaip daromi tie atlaidu tokie krakmoliniai saldainiai? tokios lazdos, baltos, trapios?


Is pradziu padaroma permatoma mase ( tokia kai kitu permatomu saldainiu ) po to dar silta ji tampoma rankomis , tol , kol tampa balta . Kiek ko deti ( proporciju) nezinau schmoll.gif , tik galiu pasakyti , kad krakmolo ten tikrai nera rolleyes.gif
Atsakyti
Jei skatot rusiškai, labai fainas puslapiukas
saldainiai
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pagalvojau kad namie is kakavos ir kakavos sviesto butu galima pasigamint sokolado.
Privalumas -kad tikriausiai sveikesnis, be visokiu priedu kaip soju lecitinas, neaiskus augalinis aliejus.

gal kuri zinote recepta?

Rusiskam saite tik triufeliai publikuojami.
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 01 21, 16:19)
Pagalvojau kad namie is kakavos ir kakavos sviesto butu galima pasigamint sokolado.
Privalumas  -kad tikriausiai sveikesnis, be visokiu priedu kaip soju lecitinas, neaiskus augalinis aliejus.

gal kuri zinote recepta?

Rusiskam saite tik triufeliai publikuojami.


O is kur kakavos svieto gavai??? bigsmile.gif
Atsakyti
Jo tik iš konditerijos fabriko išnešdavo ( seniau ) , dabar iš vis apie jį tylu unsure.gif
Atsakyti