Vakar valgėme vištieną su ryžiais...
Višiena su ryžiais Jallof 8 višos kumpeliai be odos
1 v. š. maltos paprikos
2 svogūno galvos
½ a. š. čili miltelių
4 skiltelės česnako
1 raudonasis pipiras
1 žaliasis pipiras
1 a. š. ciberžolės
1 a. š. kumino
2 morkos
1 /2 a. š. cinamono
250 g nevirtų ryžių
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
250 g šviežių ar šaldytų žirnelių
1 a. š. maltos kalendros
1 nedidlis čili pipiras
500 ml smulkintų pomidorų
smulkintų žalumynų
Didelėje keptuvėje apkepti gabaliukais supjaustytą vištieną su ciberžole, kuminu ir kalendra, kol mėsa nebebus rausva. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas ir žiedais pjaustytus svogūnus. Troškinti 5 min., tada sudėti šiaudeliais pjaustytus saldžiuosius pipirus. Dar ant nedidelės ugnies patroškinti kelias minutes.
Suberti ryžius, sukapotą česnaką ir pakaitinti 3 min. Užpilti karštu sultiniu, suberti papriką, čili, cinamoną, pomidorus, pasūdyti ir virti uždengus ant nedidelės ugnies 20 min. Nemaišyti!
Suberti žirnelius ir dar pavirti 5 7 min.
Patiekti pabarsčius žalumynais.
P.S. prieskonius dėti pagal skonį... Aš įbėriau tik šaukštą adžikos, juodųjų pipirų ir dar dėjau saldaus čili padažo. Pomidorus naudojau šviežius, tik nulupau odelę. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Tikrai skanu