Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

Baigėm pietauti ir ateinu dėkoti thumbup.gif
Kepiau Kalakutienos vyniotinį, tai net su mano improvizacijomis (vietoj kalakutienos dėjau naminio ir sojų faršo mišinį) gavosi labai skaniai thumbup.gif Tik forma tokia graži kaip nuotraukoje nesigavo blush2.gif
Atsakyti
nu as jau irgi baigiau pietauti, stroganovas tiesiog pasaka koks skanus essen.gif clap.gif , tiesa neturejau jautienos sultinio tai ipyliau biski virinto vandens ir vegetosi ta plakini, vistiek pavykes gavosi labai labai labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
Will, smagu, kad vyniotinis pavyko thumbup.gif O išvaizda... Su laiku pavyks vis geriau tongue.gif

chanell, muši visus receptų bandymo rekordus tongue.gif Malonu, kad stroganovas patiko smile.gif
Atsakyti


chanell, muši visus receptų bandymo rekordus tongue.gif Malonu, kad stroganovas patiko smile.gif
[/quote]
oi dekui sonatina ax.gif kur cia nemusi tu rekordu tongue.gif viskas taip skanu, paprasta ir lengvai gaminasi 4u.gif
Atsakyti
Radau šaldytuve užsilikusių mėlynių ir taip pagailo jų, kad iškepiau keksą tongue.gif

user posted image

Sultingas keksas su mėlynėmis

200 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g mėlynių
50 g kokoso drožlių
cukraus pudros papuošti

Sviestą išplakti su cukrumi ir kiaušiniais. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti tešlą.
Mėlynes nuplauti ir gerai nuvarvinti. Kekso formą patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Mėlynes sumaišyti su keliais šaukštais miltų, kad jos lygiai pasiskirstytų tešloje. Suberti uogas kartu su kokosais į tešlą. Išmaišyti ir dėti tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Pyragą išimti iš orkaitės ir 10 min. palikti formoje. Tada išimti ant formos, dėti ant grotelių ir ataušinti. Pabarstyti cukraus pudra.

P. S. keksas labai greitai paruošiamas ir skanus smile.gif Mėlynių pridėjau gerokai daugiau ir dar primaišiau raudonųjų serbentų rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina, ar TORTUI SU TUNU duoną reikia paskrudinti, ar dėti neskrudintus kubelius g.gif
Atsakyti
Čalykušu, aš duoną dėjau neskrudintą 4u.gif
Atsakyti
Kepu sagas, idomu kaip ivertins mano mazius.
Jo ivertinimas - Tinka lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 19 rugpjūčio 2006 - 09:47
Sonatina, visi išbandyti receptai buvo įvertinti gerai, visiems patiko, vieni daugiau, kiti - mažiau. Labiausiai patiko vištiena su jogurto padažu, taip pat žuvis prancūziškai, risoto su vištiena, nors aš dariau su kiauliena. Iš saldumynų bandžiau citrininį tortą ir varškinį tinginį, tiesa, mums labiau patiko tortas, bet tinginys irgi greitai dingo iš šaldytuvo. biggrin.gif Ruošiuosi kepti kiaulieną sidro padaže, tik vis nenusipeku mėsos.
Atsakyti
Sonatina, gal žinai kokį meduolio receptą? Turiu labai daug medaus ir noriu išsikept meduolį ar šiaip ką su medum, bet nerandu jokio gero receptuko.Labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
kepiau vakar balandelu apkepa, tik as ji dejau ne i inda su dangciu, o i cenakines, labai thumbup.gif Turiu pastebeti, kad prie iprastu balandeliu dar verdu bulves, prie sio patiekalo, man ju nereikejo biggrin.gif
Atsakyti
tavi, čia pats geriausias įvertinimas biggrin.gif

Spurgita, smagu, kad tiek daug visko patiko smile.gif O mėsą nusipirk kuo minkštesnę 4u.gif

Gitaz26, smagu, kad apkepas patiko 4u.gif

Ugnuže, WANDA, štai radau kelis įdomius receptus su medumi smile.gif

user posted image

Medaus keksas

Keksams:
150 g kambario temperatūros sviesto
4 kiaušiniai
2 v. š. rudojo cukraus
4 v. š. medaus
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1/3 puodelio nuvalytų ir supjaustytų šiaudeliais migdolų

Sirupui:
2/3 puodelio medaus
2 v. š. šviežių citrinų sulčių

Įkaitinti orkaitę iki 180º С. Ištepti riebalais 23 cm skersmens kekso formą arba šešias 10 cm skersmens formeles. Priklausomai nuo keksų formos, migdolus suberti į formų dugną, jeigu jas reikia apversti iškepus. Migdolai turi gautis kekso viršuje. Jeigu forma kitokia, migdolus užberti sudėjus tešlą.
Į gilų indą sudėti sviestą, kiaušinius, cukrų, pieną, medų, persijotus miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir krakmolu. Gerai išmaišyti mediniu šaukštu, kol gausis lygi tešla, panaši į grietinę, ir dėti į formą. Išlyginti viršų ir kepti 20 – 25 min. mažus keksiukus arba 40 – 45 min. didelį keksą, patikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku.
Kol kepa keksas, supilti medų ir citrinos sultis į nedidelį puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min., kol pradės šiek tiek tirštėti.
Dar šiltą keksą išimti iš formos ir gausiai aplieti sirupu. Leisti jam susigerti ir ataušti.

user posted image

Medaus – riešutų kvadratėliai

Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų

Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų

Smėlinis pagrindas
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.

Riešutų sluoksnis
Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.
Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą.
Ataušinti ir supjaustyti kvadratėliais.
Galima papuošti įmerkiant vieną kvadratėlio kampą į ištirpintą šokoladą ar karamelę.

P. S. Jeigu vietoje rudojo cukraus naudosite paprastą baltą, jo į karamelę berkite ne daugiau kaip 1/2 puodelio. Puodelis - 236 ml smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 02 rugsėjo 2006 - 17:49