tavi, čia pats geriausias įvertinimas
Spurgita, smagu, kad tiek daug visko patiko

O mėsą nusipirk kuo minkštesnę
Gitaz26, smagu, kad apkepas patiko
Ugnuže, WANDA, štai radau kelis įdomius receptus su medumi
Medaus keksasKeksams:
150 g kambario temperatūros sviesto
4 kiaušiniai
2 v. š. rudojo cukraus
4 v. š. medaus
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
1/3 puodelio nuvalytų ir supjaustytų šiaudeliais migdolų
Sirupui:
2/3 puodelio medaus
2 v. š. šviežių citrinų sulčių
Įkaitinti orkaitę iki 180º С. Ištepti riebalais 23 cm skersmens kekso formą arba šešias 10 cm skersmens formeles. Priklausomai nuo keksų formos, migdolus suberti į formų dugną, jeigu jas reikia apversti iškepus. Migdolai turi gautis kekso viršuje. Jeigu forma kitokia, migdolus užberti sudėjus tešlą.
Į gilų indą sudėti sviestą, kiaušinius, cukrų, pieną, medų, persijotus miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir krakmolu. Gerai išmaišyti mediniu šaukštu, kol gausis lygi tešla, panaši į grietinę, ir dėti į formą. Išlyginti viršų ir kepti 20 25 min. mažus keksiukus arba 40 45 min. didelį keksą, patikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku.
Kol kepa keksas, supilti medų ir citrinos sultis į nedidelį puodą storu dugnu, užvirti ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min., kol pradės šiek tiek tirštėti.
Dar šiltą keksą išimti iš formos ir gausiai aplieti sirupu. Leisti jam susigerti ir ataušti.
Medaus riešutų kvadratėliai Smėliniam pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų
Riešutų sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
Smėlinis pagrindas Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels.
Riešutų sluoksnis Puode sumaišyti sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo.
Dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 25 min., kol riešutai įgaus auksinę karamelinę spalvą.
Ataušinti ir supjaustyti kvadratėliais.
Galima papuošti įmerkiant vieną kvadratėlio kampą į ištirpintą šokoladą ar karamelę.
P. S. Jeigu vietoje rudojo cukraus naudosite paprastą baltą, jo į karamelę berkite ne daugiau kaip 1/2 puodelio. Puodelis - 236 ml