Įkraunama...
Įkraunama...

Privatūs darželiai ar valstybiniai?

QUOTE(Gluosneta @ 2010 03 14, 08:37)
Tikrai neuzkliuva,nes jei ne jie tai kiti vogs...

Va visos Lietuvos liga kaip ant delno doh.gif
niekas nenori būti geresnis, nes kitas blogas sad.gif liūdna, niekas nenori nuo savęs pradėti...

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2010 03 14, 13:53)
O is kur "istraukete",kad jie (namu darzeliai) nemoka mokesciu ?

Aš ir kalbu, BŪTENT apie tuos kurie nemoka mokesčių, o ne apie tuos kurie dirba su patentais wink.gif

O mokesčių nemokėjimą laikau vagyste, nes jei nesumoka mokesčių, tai mano vaikas negauna pašalpos, mama negauna pensijos... tai tiesiogiai liečia mane.
Apie mokesčių dydį - visai kita kalba. Pritariu kad jie yra nutolę nuo proto ribos.

Atsakyti
QUOTE(Gluosneta @ 2010 03 14, 09:37)
Darzeli svarbu,kad uz vaika prisiimtu atsakomybe,kai as ji palieku,ir man to cekio nereikia

Na, man tik idomu, kokia atsakomybe prisiima NELEGALUS "darzeliai"? jei kas nutiktu, kur reiktu ieskot kaltu? Aisku, mes visos mamos naiviai tikim, kad nieko nenutiks, viskas bus gerai. Bet visko buna, ir as tikrai bijociau vesti savo vaikus i NELEGALU darzeli, kuriame nera nei sutarciu, nei cekiu, ar kitu apskaitos ir buvimo bei mokejimo irodymo dokumentu. Taip patiketi vaikai galiu tik artimiesiems.
O kas liecia patentus - tai jos moka mokescius, jos dirba legaliai, turi tik turet sutartis kuriu deka gaunamos garantijos. O pinigu paemimo kvita PRIVALO israsyti pagal patenta dirbanciosios. Nors mokesciai nuo to nepriklauso, bet jos turi vesti apskaita - iplauku ir islaidu zurnalus...
Del rinkliavu valdiskuose darzeliuose - tai sena viesa paslaptis. Jei tos rinkliavos del geresnes vaika supancios aplinkos - tai kodel gi ne? Aisku, proto ribose. Nes kad ir koks bebutu valdiskas darzelis prastas, jis prisiima visa atsakomybe uz tavo vaiko prieziura, ugdyma, lavinima, SAUGUMA taip pat.

Cia tokie mano pamastymai, nes mano poziuriu, svarbiausia yra paslaugos teikejo pilna atsakomybe, vaiku saugumas, kvalifikuotas ju ugdymas, prieziura... Tik tokioms salygoms esant as galeciau ramiai palikti savo vaikus...
Atsakyti
QUOTE(Gluosneta @ 2010 03 14, 08:37)
Tikrai neuzkliuva,nes jei ne jie tai kiti vogs.Galima pagalvot kad jie ten didelius pinigus paima.Stambios imones nemoka mokesciu.Ir cia ne mamyciu  problema,o zmones vengia mokesciu moketi,nes jie pagal pajamas yra nenormaliai dideli.Tu daugiau sumoki valstybiai,nei uzdirbi.Darzeli svarbu,kad uz vaika prisiimtu atsakomybe,kai as ji palieku,ir man to cekio nereikia

bet kaip jūs nesuprantat, kad vagystė iš valstybės yra ta pati vagystė. reikalaujat mamoms pašalpų, o apsisukę skatinate nelegalią veiklą. Sukčiavimai, korupcija - viso to šaknys ir slypi atlaidume "mažoms" vagystėms. Tokie "atlaidūs" žmonės tik gavę progą, ima viską nesivaržydami, nes jei ne aš, tai kiti vogs! Ar ne absurdiška, kai vagis teisinasi vogęs, nes vis tiek kažkas kitas būtų pavogęs?
Atsakyti
Manau, tai priklauso ne nuo statuso ar darzelis valstybinis, ar privatus, o nuo to, kokie ten pedagogai, valdzia... nes vaikui viskas priklauso nuo to.. dabar yra sudaromos salygos pasivaikscioti po darzeli, pakalbeti su direktore, grupes aukletojomis. pamatyti kaip toje grupeje jauciasi kiti vaikai, kaip ten jauciasi jusu vaikas. taip pat labai svarbu apsispresti kokia ugdymo sistema jums labiau patinka, valdorfas, montessori, gera pradzia, verinelis ar egmonto projektas.
butent i siuos dalykus reikia atkreipti demesi renkantis darzeli smile.gif
Atsakyti
vedu į valstybinį ir neturiu jokių nusiskundimų smile.gif
Atsakyti
Į valstybinį. Neturiu galimybės mokėti už privatų, tačiau nesiskundžiu ir valstybiniu
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vedu į valstybinį, turėčiau pinigų, vesčiau į privatų. tongue.gif
Atsakyti
Nesiskundziu ir valstybiniu darzeliu
Atsakyti
Vedu jau i antra valstybini darzeli, tai galiu pasakyt, kad ne tik privaciam darzelyje viskas gali buti grazu. Neturiu jokiu priekaistu dabartiniam darzeliui, tiek maistas, tiek aukletoja (viena, nes kita nelabai pedagogiska), tiek ugdymas, uzimtumas man nekliuna. Aisku, jei tureciau milijona, vesciau vaika i privatu darzeli.

Tiesa nelabai suprantu, kas tas namu darzelis? Jei kur aukle pasiima kelis vaikus pas save...tai nevesciau. Juk saugumas, garantijos didesnes valstybiniame darziukyje, ypac siais laikais blink.gif
Atsakyti
neesu patenkinta valstybineis darzeleis !!!!!!!!!!!!!!! schmoll.gif
Atsakyti
tik i valstybini darzeli..ir tik ten. Jau personaliju (t.y aukletoju ir seimininkiu) klausimas yra atskira tema..bet visgi - esu patenkinta valstybiniu darzeliu.
Atsakyti
g.gif jo jai butu pinigu tik i privatu
Atsakyti