Įkraunama...
Įkraunama...

Čia ir dabar

QUOTE(Molė @ 2006 08 10, 07:40)
Gintarėtarė, gal tu per daug skubi gyventi, gal tavo mintys kažkur "visad prieky pabėgusios", todėl ir yra taip. Žinai ir man seniau atrodė, kad va dabar tai gyvenimas, nu "lyg kokia repeticija, na o paskui tai jau gyvensiu. Nė velnio. Supratau, kad gyvenimas taip greitai bėga, kad paskui pagyventi gal ir nesuspėsi.Todėl išmokau džiaugtis kiekviena esama akimirka. Išmokau labiau vertinti ne materialius dalykus, o dvasinius. Jaučiu ir suprantu savo mylimus žmones šalia. Matau besiskleidžiančius žiedus, krentančias snaiges, paukščius skrendančius, viską matau. Ir kylančiai saulei padėkoju, kad aš ją matau. Esu tiesiog laiminga, kad gyvenu. Ir kas yra svarbiausia, matau, kad šalia manęs ir kiti jaučiasi gerai. O kai užgriūna sunkumai, tai sakau, kad taip turėjo būti ir man tai lengviau išgyventi.
Užvakar buvau tokioj paskaitoj, tai kas svarbiausia ir buvo pasakojama apie tai, kad reikia džiaugtis, tuom ką turi ir kuom gyveni, o ne tuo, ką turėsi ateity.
Papildyta:
Pamiršau parašyt, kad tai nereiškia, kad nereikia svajoti, planuoti ir galvoti apie ateitį. Paprasčiausia nereikia pamiršti šios dienos ir šios akimirkos. bigsmile.gif

drinks_cheers.gif tik ne visada pasiseka, kartais atrodo,kad nespėju gyventi...
QUOTE(selika @ 2006 08 10, 21:28)
Man yra taip buvę-sunku susikaupti,suprasti kas vyksta,ką sako.Pvz.žiūri teliką ir mintyse kartoji tai,ką išgirdai tam,kad suprastum doh.gif Tai buvo nuo pervargimo ir praėjo savaime.Turbūt dar neatostogavai? mirksiukas.gif Būtų pats metas,sėkmės 4u.gif

Pervargus ir man taip būna...Pastaruoju metu greit pavargstu,o atostogos negreit nusimato,na net nežinau g.gif gal kai paaugs vaikai,o gal kai išeisiu į penciją biggrin.gif
Atsakyti
Is tikruju neturejau jau seniai normaliu atostogu. Dabar "tipo atostogauju", bet vyras ne atostogose, taigi sedziu namie su dukryte. Buvau savaitgaliui istrukus viena pailset, bet tikrai buvo per mazai. O nuo kito menesio nusimato vel metai laiko juodo darbo be atostogu. Vien apie tai pagalvojus nekoks jausmelis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2006 08 11, 09:51)
Is tikruju neturejau jau seniai normaliu atostogu. Dabar "tipo atostogauju", bet vyras ne atostogose, taigi sedziu namie su dukryte. Buvau savaitgaliui istrukus viena pailset, bet tikrai buvo per mazai. O nuo kito menesio nusimato vel metai laiko juodo darbo be atostogu. Vien apie tai pagalvojus nekoks jausmelis verysad.gif

g.gif tai gal reiketu nors kartais savaitgaliais palikus vaika seneliams(ar dar kazkam) islekti dviese pailseti wub.gif ...kad ir netoli, bet atsijungti mobiliukus ir pan blush2.gif
Atsakyti
O aš manau, kad nuolatinės mintys ir jausmas, kad gyveni ne savo gyvenimą, reiškia, kad savo gyvenime turi kažką keisti, kad tikrai kažkurioj srity arba kažkuris pasirinkimas buvo neteisingas ir tas kelias nėra tavo.

p.s. sakau remdamasi savo patirtimi.
Atsakyti
Gintaretare, aciu tau uz nuostabia tema, kuria tu palietei. thumbup.gif

Noriu tau ir visiems cia uzsuksiantiems papasakoti savo istorija ir patirti.

Nuo pat paauglystesne gyvenau ne savo gyvenima. Svajojau buti grazesne, dailesne, tureti vaikina, buti garsia sportininke ir geriausia klases mokine. Gyvenau svajonese, kazkur kitur, tik ne cia. Tik visai neseniai suvokiau, kiek daug praradau, kiek daug aplink mane esanciu zmoniu nepastebejau ir kiek daug gyvenimo dovanu ir galimybiu praleidau! Kas priverte mane atsitiesti?

Problemos suvokimas, tai, ka tu, Gintaretare, jau padarei- suvokei savo problema. Suvokei, kad gyveni nepilnaverti iliuzini ne savo gyvenima.

2001 m. kai buvau USA, sutikau zmogu, kuris man padovonajo knyga anglu kalba "The complete idiots guide to ZEN living". ZEN living- tai yra gyvenimo budas, kai kasdien mokaisi gyventi cia ir dabar, ne praeityje, ne ateityje, ne svajonese, ne prisiminimuose, o dabar, siuo momentu. Jei is tikruju nori to ismokti, ieskok informacijos apie ZEN living internete, knygynuose, atsisiusk knyga is JAV- ji man tapo mano biblija ir ji tikrai padare mane laiminga.

Visa knyga esu susibraiziusi, ir cia parasysiu isverstas ( gal kiek netiksliai) svarbiausias gyvenimo cia ir dabar taisykles:

Dabar yra tai, kas svarbu. Gyvenk dabar.

Su Zen tu niekur nekeliauji, nieko nesieki. Ir svabiausia, kad su ZEN tu jau turi sekme, nes ZEN yra dabartis, daugiau nieko.

Mokymasis gyventi siuo momentu, buti cia ir dabar kiekvienu momentu reiskia, kad reikia nuolat kreipti pilna demesi i absoliuciai viska, ka siuo metu darai. ( Plauni indus- jauti vandeni, indu plovikli, stebi, ar neliko demiu, o ne mastai apie problemas seimoje ar kazka kitka, jei kalbiesi su vyru- girdi jo zodzius, matai jo akis, kaip jis apsirenges, matai jo veido israiska).

Gyventi pagal ZEN reiskia isivaizduoti, kad ateities nera. Tavo vienintelis gyvenimas yra DABAR.

Tavo ateitis vyksta dabar, pripazindama tai, tu turesi daugiau negu pries tai.
Tu stai cia, dabar, gyvenanti ir bunanti!

Taigi taip labai trumpai, galiu patarti tik viena- KA BEDARYTUM, STENKIS SUTELKTI VISA DEMESI I TA VEIKSMA.

Tai nera lengva, atvirksciai, sunku. As tai praktikuoju penktus metus, ir galiu pasakyt, rezultatais nesu patenkinta. Zinok, kad nera zmoniu, kurie sugeba tai daryti puikiai ir visada. Jei pagavai save uzsisvajojus, nenurasyk saves i "loserius", o paprasciausiai pasidziauk, kad save pagavai, sudrausmink save ir vel gyvenk dabar. Sis procesas neturi pabaigos ir reikalauja nuolatines kontroles.

Tikiuosi, kad rasite cia kai ka naudingo, Sekmes 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2006 08 09, 20:46)
Jau kuris laikas jauciu, kad gyvenu visur kazkur, tik ne cia ir dabar. Vaikas ko nors klausia, as negirdziu, klausausi televizoriaus, bet nesuprantu ka pasakoja. Vyras nori silumos, bet as jos nebejauciu. Vienu zodziu jauciuosi taip, lyg gyvenciau ne savo gyvenima...
ar kas nors yra jautesis panasiai?  verysad.gif

Zinai, Gintatretare, man irgi panasiai, o gal dar blogiau blink.gif

Stoviu dideleje kryzkeleje ir nezinau kur pasukti. As tai sau vadinu amziaus krize, kurios negali nuraminti nei sveiki ir laimingi vaikai, sutvarkyti namai. As irgi "atostogauju" jau antras menuo su dviem mielais minkstais padareliais, kurie kartu leidzia tokius zaibus, kad net ausyse spengia blink.gif
Jeigu ieskai bendraminciu, su kuriuo galetum ir noretum pasidalinti savo mintimis ir sulaukti supratimo, parasyk man i az 4u.gif

Pelagija. Noriu paklausti apie sia knyga. Ar ji nera isversta i lietuviu kalba. Varciau internete, visai idomu bigsmile.gif Dekui uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
Deja, nezinau, ar knyga yra isversta, neteko matyti. Bet manau, verta pabandyti paieskoti, juk dabar daug knygu leidzia smile.gif as pati skaitau ta angliska, jei kam geriau su rusu kalba, manau turetu buti imanoma rasti.

O ieksoti verta, nes knyga stora, apraso, kaip isgyventi ivairius gyvenimo momentus, ir lengvus, ir sunkius, apraso, ka ZEN gyvenima reiskia meile, vaikai, seima, darbas, karjera, santykiai su aplinkiniais ir t.t.
Svarbiausia, kad ismokau valdyti savo emocijas, kontroliuoti savo mintis, ir juodos dienos tapo tikrai retas svecias mano gyvenime mirksiukas.gif
Atsakyti
Sudomino ir mane ta knyga. Jei kas ka naujo suzijojot, kur ja gaut butu galima LT, butinai praneskit, prasau 4u.gif
Atsakyti
skaitau jusu pasisakymus ir viska pritaikau sau.
visgi neradau ats- kaip ismokti gyventi CIA ir DABAR g.gif
o metai juk bega ax.gif
Atsakyti
Deepak Chopra yra prirases geru knygu apie tai, kaip gyventi cia ir dabar:)i lietuviu kalba yra isverstu irgi:) ir apie meile ten, labai fainos knygos, tokios netradicines:)
"Jus esate pasaulis. Kai transformuojate save, pasaulis, kuriame gyvenate, taip pat transformuojasi."
"Jusu patiriama realybe yra veidrodinis jusu lukesciu atspindys. Jei kiekviena diena projektuosite tuos pacius vaizdus, jusu tikrove kasdien bus ta pati."
"Is dvasinio pasaulio ieskantiesiems visa laika yra siunciama pagalba. Paprasti zmones ta pagalba laiko sutapimais."

ka tik berasydama gavau sokolada dovanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2006 08 09, 21:46)
Jau kuris laikas jauciu, kad gyvenu visur kazkur, tik ne cia ir dabar. Vaikas ko nors klausia, as negirdziu, klausausi televizoriaus, bet nesuprantu ka pasakoja. Vyras nori silumos, bet as jos nebejauciu. Vienu zodziu jauciuosi taip, lyg gyvenciau ne savo gyvenima...

Jau ne pirmus metus taip gyvenu...
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2006 08 09, 21:46)

...buna...buna... ir gana daznai.
Nurasau tai issiblaskimui ir nuovargiui, nors kartais norisi tiesiog atitrukti nuo realybes ir "paskraidyt..."
Gal tokiais atitrukimais organizmas bando save apsaugoti nuo issekimo g.gif
Atsakyti