Įkraunama...
Įkraunama...

Apie lęšius

QUOTE(regna @ 2010 10 11, 17:02)
Aš,dažnai  vartoju lęšius.
Labai patiko lęšių bandelės,kurią kepiau pagal Lino knygą.

gal pasidalinsite receptu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 10 11, 17:32)
gal pasidalinsite receptu? 4u.gif



Zivile,simona,

Pasūdytame vandeny ant silpnos kaitros išverdame lęšius.

Šiltame piene ištirpiname mieles.

Išplakame kiaušinius, supilame pienuką, miltus,,druską,ir gerai išmaišome.

Tada sudedame pravėsintus lęšius išmaišome ir paliekame 20-min.,kad pakiltų tešla.
Įkaitiname orkaitę,mažus keramikinius indelius ištepame sviestu

Pakilusią tešlą vėl išmaišome ir supilame į indelius.

Kepame piusvalandį ,kol bandelės apskrus.


Bandelės:

lęšiai,pienas šviežios mielės,kiaušiniai,miltai,druska,sviestas indelems kepti.


Lęšių 250g, pieno 50g, kiausiniai -2vnt.
miltu 159g. sviesto 25g.

Lino recepte bandelės valgomos su pomidorų džemu,aš,jo nedariau.
Valgiau su savo darytu daržovių padažu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 10 13, 19:57)
Zivile,simona,

Pasūdytame vandeny  ant silpnos kaitros išverdame lęšius.

Šiltame piene ištirpiname mieles.

Išplakame kiaušinius, supilame pienuką, miltus,,druską,ir gerai išmaišome.

Tada sudedame pravėsintus lęšius išmaišome ir paliekame 20-min.,kad pakiltų tešla.
Įkaitiname orkaitę,mažus keramikinius indelius ištepame sviestu

Pakilusią tešlą vėl išmaišome ir supilame į indelius.

Kepame piusvalandį ,kol bandelės apskrus.
Bandelės:

lęšiai,pienas šviežios mielės,kiaušiniai,miltai,druska,sviestas indelems kepti.
Lęšių 250g, pieno 50g, kiausiniai -2vnt.
miltu 159g. sviesto 25g.

Lino recepte bandelės valgomos su pomidorų džemu,aš,jo nedariau.
Valgiau su savo darytu daržovių padažu.

Regna,tu labai megsti gaminti matyt?,nes koki recepta beskaityciau,tai visur tavo receptuku,pasisakymu pilna smile.gif Tu manjake jau maisto gaminime bigsmile.gif
Atsakyti
Nustebau, kad niekas neverda lesiu koses su tarkiais - tai mano pati megstamiausia. Zodziu, verdat lesius kaip kosei (vandens per 2 pirstus virs kruopu, ant nedideles ugnies). Kai jau beveik isvire, ipilat bulviu tarkiu (kiekis mazdaug 1 didele bulve 2 saujoms lesiu). Dar paprieskoniuoti, galima ideti pakepinto svoguno ar mesikes kokios, skanu pridet cesnakiuko. Paverdam maisant, kol isverda tarkiai, t.y. nebegirgzda bulves tarp dantu biggrin.gif (apie kokias 5 min). Verdu su zaliaisiais lesiais, spalva ju pacios zinot kokia gaunas doh.gif , bet skonis puikus.
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2010 12 10, 01:12)
Nustebau, kad niekas neverda lesiu koses su tarkiais - tai mano pati megstamiausia. Zodziu, verdat lesius kaip kosei (vandens per 2 pirstus virs kruopu, ant nedideles ugnies). Kai jau beveik isvire, ipilat bulviu tarkiu (kiekis mazdaug 1 didele bulve 2 saujoms lesiu). Dar paprieskoniuoti, galima ideti pakepinto svoguno ar mesikes kokios, skanu pridet cesnakiuko. Paverdam maisant, kol isverda tarkiai, t.y. nebegirgzda bulves tarp dantu  biggrin.gif (apie kokias 5 min). Verdu su zaliaisiais lesiais, spalva ju pacios zinot kokia gaunas  doh.gif , bet skonis puikus.

Va cia tai idomiai,niekad neragavau,noreciau pabandyti..
Atsakyti
O kiek reikia virti laiko lęšius? Ar mirkyti prieš tai?
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 12 09, 17:32)
Regna,tu labai megsti gaminti matyt?,nes koki recepta beskaityciau,tai visur tavo receptuku,pasisakymu pilna  smile.gif  Tu manjake jau maisto gaminime  bigsmile.gif


Avilinka 4u.gif

atsakau,taip turiu silpnybę maisto ruošime.
Man įdomu ekspermentuoti,,kad ir iš pačių papraščiausių produktų.
Juk tam ir yra forumas,kad pasidalintume.

Atsakyti
senokai IKI nusipirkau kažkokių juodų lęšių ir kūčioms šiaip ne taip prisiruošiau ką nors iš jų padaryti. išėjo miksas iš kelių receptų - lęšiai, kepti svogūnai, morkos, česnakas, dar įpyliau vorčesterio padažo ir balzaminio acto, troškindama morkas. neskanu... viskas valgoma, bet kažkokaip neypač man schmoll.gif
Atsakyti
na as tika ismeginau lesiu misraine (meginau tokia kaip parduotuveje galima), perskaiciau jusu receptelius ir dariau taip: 250 g lesiu pamirkinau valanda laiko, tada viriau apie 30 min. ir nukosiau vandeny. tuo tarpu isviriau 3 kiausinius, juos smulkiai supjausciau. pakepinau susmulkintus lasinukus ir bebaigiant kepti jiems sumeciau supjaustyta dideli svoguna. kai iskepe lasinukai su svoguniuku, suberiau y nukostus lesius (beriau be riebalu likusiu keptuveje), suberiau ir kiausinius smulkintus, tada siek tiek citrinpipiriu, paprastu juoduju pipiru ymaliau ir su majonezu. pasaka o ne maistas gavosi.. smile.gif dar siek tiek lesiai ir lasinukai su svoguniuku silti, tai ziauriai skanu, negaliu sustoti valgyti.. smile.gif nezinau, manau jau buvo panasiu receptu cia pateikta, taviau tikiuosi kam nors tiks toks isbandytas puikus receptukas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfiune @ 2010 12 27, 18:02)
na as tika ismeginau lesiu misraine (meginau tokia kaip parduotuveje galima), perskaiciau jusu receptelius ir dariau taip: 250 g lesiu pamirkinau valanda laiko, tada viriau apie 30 min. ir nukosiau vandeny. tuo tarpu isviriau 3 kiausinius, juos smulkiai supjausciau. pakepinau susmulkintus lasinukus ir bebaigiant kepti jiems sumeciau supjaustyta dideli svoguna. kai iskepe lasinukai su svoguniuku, suberiau y nukostus lesius (beriau be riebalu likusiu keptuveje), suberiau ir kiausinius smulkintus, tada siek tiek citrinpipiriu, paprastu juoduju pipiru ymaliau ir su majonezu. pasaka o ne maistas gavosi.. smile.gif dar siek tiek lesiai ir lasinukai su svoguniuku silti, tai ziauriai skanu, negaliu sustoti valgyti.. smile.gif nezinau, manau jau buvo panasiu receptu cia pateikta, taviau tikiuosi kam nors tiks toks isbandytas puikus receptukas wink.gif

As sita recepta irgi buvau radusi,kazkuri mamyte rase,tai irgi isbandziau, super thumbup.gif
Atsakyti
O ar kas nors gaminate lęšius taip, kaip būna žirniai su spirgučiais ar ausytėms? smile.gif
Buvau visą laiką įsitikinusi, kad daug kas taip gamina, o žiūri, kad internete niekur apie tokį variantą nerašo g.gif
Atsakyti
Na aš irgi dažnai gaminu lęšius.
Labai skanūs troškiniai su lęšiais, sriubos, o salotų niekad nesu bandžius.
Gaminau šonkauliukų ir lęšių sriubą, na labai patiko smile.gif
Dar galiu pasiūlyti pasigaminti paštetą: 200g lęšių, 100g feta sūrio, 1 v.š. petražolių, 1 skiltelė česnako, truputis citrinos sulčių ir druskytes (jei nepakanka sūrumo nuo sūrio), 1 a.š. aliejaus. Virtus lęšius sumalame blenderiu. Sumaišome su visais kitais produktais (petražoles ir česnaką labai smulkiai supjaustom) ir tepam ant paskrudintos duonytės ar šviežios ciabata duonos. Tikrai skanu tongue.gif
Atsakyti