Įkraunama...
Įkraunama...

Apie lęšius

as gaminu tokias paprastas salotas, kaip ir Mimka. Karta kazkur radau toki salocikiu receptuka, pagaminau...visiems labai patiko:

1 stikline virtu lesiu
200g mocarelos surio
2-3 pomidorai
pertazoliu
aliejus
citrinos sultys
druska

supjaustyti pomidorus ir mocarelos suri kubeliais, susmulkinti petrazoles. Viska sumaisyti, ideti druskytes, paslakstyti citrinos sultimis ir aliejumi.


o teta mano gamindavo pyragelius su lesiais, bet deja tikslaus recepto nezinau. g.gif Kiek pamenu tesla darydavo is isvirtu ir sumaltu bulviu, miltu ir kiausinio. O idaras buvo sumalti lesiai, lasinukai, svogunas, grietine ir druska. Tikrai skanu, bet pati tai nesu bandzius.

Atsakyti
Aš,avinžirnius panaudojau apkepui.
Buvo likę virtų avinžirniu,
ant sviesto pakepinau svogūną,morką,paprikos dalį ,jos buvo likę nuo salotų.
Liko virtos mėsytės supjausciau sudėjau į troškinamas daržves.
Viską atvėsinau,tuomet įmusiau kiausinio plakinį ,viską gerai išmaišiauįdėjau baltų pipirų smulkų ,gelsvės,ciberžolės.
Įtarkavau vieną dalį sūrio.
Kepimo indą ištepiau sviestu,pabarsčiau džiuvėsėliais.
Sudėjau dalį avinžirnių,tuomet dėjau mėsytę su patroškintomis daržovėmis.
Sudėjau likusius avinzirnius,ant viršaus uždėjau sviesto gabaliukais.
Užkepus apibarsčiau sūriu.
Papildyta:
Aš,labai atsiprašau,kad suklydau,ir ne į ta nuorodą parašiau.
Jūs,man atleiskite ,pagavau žioplį.
Atsakyti
Nagi vakar pagaliau prisiruošiau pagaminti lęšių sriubą. Lęšius labai myliu, tik nebuvau jų sriubinusi, taigi išbandžiau ir rezultatas man labai patiko.
Vieną svogūnaičio galvą supjausčiau ir ėmiau kepinti puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol jis sau smagiai čirškėjo, nuskutau morkytę ir sutarkavau smulkiai. Įmečiau prie svogūno. Įdėjau vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį sambar masalos. Subėriau skaldytų raudonujų lęšių, iš akies, gal nepilną stiklinę. Subėriau kurkumos, kario, druskos, pipirų, čili pipirų, užpyliau porą stiklinių vandens ir palikau ant mažos ugnies troškintis kokias 20 minučių.
Išjungiau ir palikau atvėsti, kad galėčiau supilti į kombainą ir pertrinti. Kai pravėso ir lęšiai dar labiau išbrinko, viską išsukau kombainu, kliustelėjau gal pusę stiklinaitės grietinėlės ir nedidelį kalnelį parmegiano reggiano. Pažiūrėjau, kad tirštoka, kliustelėjau dar vandenėlio, viską užkaitinau ir voila - sriubytė paruošta smile.gif skanaus!

user posted image
user posted image
Atsakyti
mano variantas

http://www.skaniai.l...oviu-troskinys/
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2009 02 04, 21:58)


Cia pats gaminai?.. smile.gif
O kur gauti asafoeidos prieskoniu?
Atsakyti
Ne. Nusipirkau Makdonalde smile.gif
asafoeida yra www.sveikiproduktai.lt
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2003 05 30, 01:54)
Teko man Prancuzijoj tu lesiu paragauti. Nu slykstyne neispasakyta. Jie ten buvo virti, su svogunais ir majonezu, tai man atrode, kad silkiu akis valgau. Slidus ir glitnus tokie, burnoj vartos. viena sauksta tesuvalgiau [smiley=000064.gif]


jak... kaip nupasakota biggrin.gif pas mane jie lentynoj stovi jau kelias savaites. Niekad jų nesu vartojus... bet noriu to pirmojo karto biggrin.gif gal patiks.... biggrin.gif
Atsakyti
lesiu sriuba -niam niam.myliu raudonuosius lesius.morka, poras , cesnakas, saukstas tarkuoto sviezio imbiero,sviezias cili pipiras.viskas pakepinama keptuveje.veliau sudedu i puoda kur verda lesiai su kubeliu darzoviu sultinio.pertrinu su trintuve.saukstas grietines i lekste +karstas prancuziskas batonas=skanaus mirksiukas.gif lesiai labai sveika sirdziai.
Atsakyti
as kiek maciau parduotuvese tai tok tokius tamsiai zalius lesius. rusis neparasyta.viriau pagal instrukcija( pamirkiau dvi h, tada tame paciame vandeny viriau su druskyte ipylus kol suminkstejo - apie 40 min). taciau vistiek man jie turi sleikstu skoni. kai valgiau sveikuoliu kavineje, jie tokio skonio neturejo, buvo juodi, maiskiai kazkoki tamsiai zali su rudu...buvo super.. kiek anksciau ragavus lesius, tai irgi ivairiai..tai turi ta specifini skoni ,tai ne... finale gavos valgoma. kepinau/troskinau morkas, svogunus svieste, tada dejau juos, kiek veliau cesnaka, vegeta, petrazoles sviezias kapotas. nu gavos normaliai...bet kiek kartu pyliau i troskindama vandeni ir nupilinejau... kaip panaikint ar pasvelnint ta skoni specifini?gal reiketu rusi kita, arba pavirt ilgiau, arba kitaip virt, gal pabirt nupilt, nauja vandeni tada vel pavirt...atradineju naujus sveikus patiekalus, tai tie lesiai man sudetingai kazkaip
Atsakyti
[quote=Besikiskiakopusteliaudama,2010 01 17, 13:41]
Besikiskiakopūsteliauama 4u.gif
aš,tau,norėčiau patarti,kad oranžiniai lęšiai yra skanesni{savo skoniu.
O,taip sriuba,labai skanu,kai įdedama pomidorų,ir lęšiai dera su česnaku.

Atsakyti
nesu nieko ragavusi su lesiais.Bet savo receptukais tikrai suviliojote, smile.gif butinai isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Aš,dažnai vartoju lęšius.
Labai patiko lęšių bandelės,kurią kepiau pagal Lino knygą.
Atsakyti