o gal kas zinote kur galima gauti raudonuju lesiu
, kiek apejau parduotuviu neradau
Ankščiau niekada nepavykdavo paruošti lęšių. Nes pagal instrukcijas - pamirkytus kelias valandas išvirdavau (kaip ir parašyta 20 min
) ir iš jų gaudavosi visiška košė.
Taigi, paskaičiusi šią tema ir savaitgali iš atminties ruošiau lęšių troškinį garnyrui.
Lęšius išviriau 20 min (nemirkytus, nuplautus). Tada pakepinau svogūną, pomidorą, sudėjau lęšius, įdėjau malto imbiero, kario prieskoniu, druskytės.
Gavosi praktiškai mixas kai kurių čia minėtų receptų
Taigi, paskaičiusi šią tema ir savaitgali iš atminties ruošiau lęšių troškinį garnyrui.
Lęšius išviriau 20 min (nemirkytus, nuplautus). Tada pakepinau svogūną, pomidorą, sudėjau lęšius, įdėjau malto imbiero, kario prieskoniu, druskytės.
Gavosi praktiškai mixas kai kurių čia minėtų receptų
idesiu receptuka, pagal kuri gaminau
4 porcijom reikia:
3 bulves
3 dl lesiu, zaliu arba rudu ( as turejau raudonas skaldytas,tai naudojau jas, bet man jos sukrito)
600 ml vandens
druskos
lauro lapo
4-5 svogunu laiskai
cesnako
1 morka (150 g)
50 g saliero saknies
2 astrios desreles pvz chorizo (as naudojau pieniskas desreles)
1 valg. s. alyvuogiu aliejaus
vistienos buljono
dziovinto ciobrelio ir sviezio (as neturejau tai nedejau,vietoj jo naudojau siek tiek baziliko)
sauleje dziovintu pomidoru marinuotu aliejuje
supjaustytas bulves paviriau su lesiais. idejau lauro lapo.
keptuveje ant alyvuogiu aliejaus pakepinau supjaustytus svoguno laiskus,cesnakus, morkas ir saliero sakni.
viska sudejau prie bulviu, dar imeciau baziliko ir buljono prie bulviu.
keptuveje pakepinau desreles ir sauleje dziovintus pomidorus ir vel sumeciau prie bulviu. dar patroskinau siek tiek ir viskas. mums skanu buvo
(nuotrauka ne mano, bet prie sio recepto buvo sita nuotrauka
)
Lesiai labai geras proteino saltinis!
4 porcijom reikia:
3 bulves
3 dl lesiu, zaliu arba rudu ( as turejau raudonas skaldytas,tai naudojau jas, bet man jos sukrito)
600 ml vandens
druskos
lauro lapo
4-5 svogunu laiskai
cesnako
1 morka (150 g)
50 g saliero saknies
2 astrios desreles pvz chorizo (as naudojau pieniskas desreles)
1 valg. s. alyvuogiu aliejaus
vistienos buljono
dziovinto ciobrelio ir sviezio (as neturejau tai nedejau,vietoj jo naudojau siek tiek baziliko)
sauleje dziovintu pomidoru marinuotu aliejuje
supjaustytas bulves paviriau su lesiais. idejau lauro lapo.
keptuveje ant alyvuogiu aliejaus pakepinau supjaustytus svoguno laiskus,cesnakus, morkas ir saliero sakni.
viska sudejau prie bulviu, dar imeciau baziliko ir buljono prie bulviu.
keptuveje pakepinau desreles ir sauleje dziovintus pomidorus ir vel sumeciau prie bulviu. dar patroskinau siek tiek ir viskas. mums skanu buvo
(nuotrauka ne mano, bet prie sio recepto buvo sita nuotrauka
Lesiai labai geras proteino saltinis!
Na, man lęšiai- mmm... Bet paprastai pagaminti, vien išvirti man nelabai..., o vat su priedais! Sriubos swu lęšiais niekad nebandžiau. Lęšių košę gaminu taip: išverdu lęšius. Jie neturi būti suvirę, ištižę, bet galimi valgyti, nebekieti. Tada į lęšių košę įberiu pjaustyto svogūniuko ar česnakiuko, jei turiu- kumpelio ir su grietine.
tokios temos neradau, todėl užvedu
taigi, pasidalinkime receptais su lęšiais
taigi, pasidalinkime receptais su lęšiais
cituoju, ką radau
ačiū mamytėms už receptus
tęsiam toliau
QUOTE(airv @ 2008 06 09, 18:54)
skani sriubytė gavosi. Aštroka, bet norėjosi to aštrumo man šiandien. Gaminasi tai labai nesudėtingai ir produktų nedaug reikia: lęšiai, vištos krūtinėlė, pomidorų padažas, sweet čili padažas, morkos, svogūnas, citrina. Pakepinu svogūnus, morkas ir smulkiai papjaustytą krūtinėlę, įdedu pora šaukštų pomidorų padažo (dėl spalvos), visa tai supilu į verdančius lęšius, įdedu prieskonių ir to padažiuko, bei šiek tiek citrinos įpjaustau, paverdu viską. Ir baigta 
QUOTE(Koruklu @ 2007 09 13, 15:52)
Su lesiais galima daryti ta pati ka ir su pupelem ar zirneliais, tik jie greiciau isverda. Na pvz. sampinjonai idaryti lesiais:
10-12 vidutinio dydzio sampinjonu
1 v.s. margarino
Mazas smulkintas svogunas
Druska, pipirai
Puse stiklines virtu lesiu,
Siek tiek permazano surio, galima pakeisti Cheddar suriu arba koki megstate.
Keli saukstai dziuveseliu.
Nuvalyti grybus, nuimti kotelius ir sudeti i skarda. Tada pasiruosti idara. Supjaustyti svogunus, grybu kotelius, sudeti lesius, prieskonius, pakepinti. Pabaigoje sudeti suri ir dziuveselius. Siek tiek atvesinus sudeti i grybus, jei norite galite dar surio uzberti. Kepti orkaiteje 185C apie 10-15 min. Pateikti karstus! Skanaus!!!
Na cia jau mandresnis receptas!
Mano anyta dar daro lesiu kose, tai isverda juos, pakepina svoguna ir viska sumala su smulkintuvu, ipila siek tiek alyvu aliejaus ir prieskoniu. Valgo uzsitepdama ant duonos!
10-12 vidutinio dydzio sampinjonu
1 v.s. margarino
Mazas smulkintas svogunas
Druska, pipirai
Puse stiklines virtu lesiu,
Siek tiek permazano surio, galima pakeisti Cheddar suriu arba koki megstate.
Keli saukstai dziuveseliu.
Nuvalyti grybus, nuimti kotelius ir sudeti i skarda. Tada pasiruosti idara. Supjaustyti svogunus, grybu kotelius, sudeti lesius, prieskonius, pakepinti. Pabaigoje sudeti suri ir dziuveselius. Siek tiek atvesinus sudeti i grybus, jei norite galite dar surio uzberti. Kepti orkaiteje 185C apie 10-15 min. Pateikti karstus! Skanaus!!!
Na cia jau mandresnis receptas!
Mano anyta dar daro lesiu kose, tai isverda juos, pakepina svoguna ir viska sumala su smulkintuvu, ipila siek tiek alyvu aliejaus ir prieskoniu. Valgo uzsitepdama ant duonos!
QUOTE(neues @ 2007 09 13, 16:04)
Galima gaminti salotas:
Virti lęšiai,
keletas virtų morkyčių,
raudona paprika,
marinuoti agurkėliai,
poro balta dalis.
Daržoves susmulkinti, sumaišyti su lęšiais, įberti mėgiamų prieskonių ir užpilti padažu, ar majonezu. Aš padažą darau iš dižono garstyčių ir alyvų aliejaus.
Dar skanu ir l. sotu lęšių salotos su keptais sojų kubeliais (lęšiai + daržovės + soja + majonezas)
Virti lęšiai,
keletas virtų morkyčių,
raudona paprika,
marinuoti agurkėliai,
poro balta dalis.
Daržoves susmulkinti, sumaišyti su lęšiais, įberti mėgiamų prieskonių ir užpilti padažu, ar majonezu. Aš padažą darau iš dižono garstyčių ir alyvų aliejaus.
Dar skanu ir l. sotu lęšių salotos su keptais sojų kubeliais (lęšiai + daržovės + soja + majonezas)
ačiū mamytėms už receptus
tęsiam toliau
Man tai labai skani mišrainė kaip būna prekybos centruose:
Konservuoti lęšiai
Kumpis/ "daktariška" dešra
Konservuoti kukurūzai
Majonezas
Tiesa pvz Maximoj lygtais dar deda kiaušinio baltymą virtą, bet man nelabai
Dar bandžiau vietoj kukurūzų dėt žalią agurką- taip pat skanu
Konservuoti lęšiai
Kumpis/ "daktariška" dešra
Konservuoti kukurūzai
Majonezas
Tiesa pvz Maximoj lygtais dar deda kiaušinio baltymą virtą, bet man nelabai
Dar bandžiau vietoj kukurūzų dėt žalią agurką- taip pat skanu
Aš verdu tokią sriubą:
reikia raudonųjų lęšių,
lieso jautienos faršo,
trintų pomidorų,
poros morkų,
galima svogūno kas mėgsta,
druskos, pipirų.
pakepinu svogūną su tarkuotom morkom, sudedu į puodą, tada pakepinu faršą atskirai, vėl į puodą, užpilu vandeniu, sudedu lęšius ir verdu kol jie išvirs (maždaug 10-15 min.). Prieš pabaigą sudedu trintus pomidorus (perku tetrapakuose po 400 gr, tai vieną pakelį ir dedu). Labai skanu su šilta šviežia duona.
reikia raudonųjų lęšių,
lieso jautienos faršo,
trintų pomidorų,
poros morkų,
galima svogūno kas mėgsta,
druskos, pipirų.
pakepinu svogūną su tarkuotom morkom, sudedu į puodą, tada pakepinu faršą atskirai, vėl į puodą, užpilu vandeniu, sudedu lęšius ir verdu kol jie išvirs (maždaug 10-15 min.). Prieš pabaigą sudedu trintus pomidorus (perku tetrapakuose po 400 gr, tai vieną pakelį ir dedu). Labai skanu su šilta šviežia duona.
Man lęšiai - vienas skauniausių patiekalų
. Ypač žalieji.
Paprastai nieko ypatingo nedarau, tiesiog išverdu, patrinu ir įsidedu prieskonių (labai gardu su kuminais).
Paprastai nieko ypatingo nedarau, tiesiog išverdu, patrinu ir įsidedu prieskonių (labai gardu su kuminais).
Iš lęšių aš verdu košes sriubytes.
Labai patinka lęšių sriuba su lasisa{jos sriubai reikia visiskai nedaug}
Kartais jeigu lieka nuo jos kauliku{ta prasme lasisos} isverdu buljona su petrazolemis,poru,pipiriuku truputuka muskato.
Siai sriubai lęšius išsiverdu atskirai,o po to viską supilu.
Skaninu,jeigu turiu natūraliu jogurtu,krapais.arba grietinę sumaisau su garstyčiomis arba pomidorų pasta.
Labai patinka lęšių sriuba su lasisa{jos sriubai reikia visiskai nedaug}
Kartais jeigu lieka nuo jos kauliku{ta prasme lasisos} isverdu buljona su petrazolemis,poru,pipiriuku truputuka muskato.
Siai sriubai lęšius išsiverdu atskirai,o po to viską supilu.
Skaninu,jeigu turiu natūraliu jogurtu,krapais.arba grietinę sumaisau su garstyčiomis arba pomidorų pasta.