Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

Nuo uzvirimo apie5-10minuciu,bet tik butinai maisyti reikia
Atsakyti
Reikes isbandyt Bea receptuka smile.gif Labai skaniai pasirode rolleyes.gif
O as darau pati paprasciausia wink.gif
Stikline cukraus + 3 saukstai vandens, ant silpnos ugnies , kol istirps cukrus, tada 200 g sviesto, 3-5 saukstai kakavos (cia pagal skoni, man patinka kai daugiau tongue.gif )
Truputi atvesinus galima imusti kiausini, bet as darau be jo ir taip gerai "susirisa" , 2 pakeliai (normalus senoviniai laugh.gif ) sulauzytu sausainiu, sumaisau , sukreciu i celofanini maiseli, suspaudziu ir i saldytuv. Valgyti geriausia po paros, tada "permirksta " sausainiai, bet mes tiek neislaikom laugh.gif
Atsakyti
Nenorėjau naują temą užvest unsure.gif Mamos,gal kuri žinot kaip daroma"пироженое "картошка""Prismenu dar iš mokyklos laiku - tokie šokoladiniai kamuoliukai-rutuliukai,gaminimas man atrodo primena tinginuką,kažkas panašaus,kept nereikia.Nežinau ar paaiškinau,bet noriu laabai rolleyes.gif g.gif
Atsakyti
bulvė vadinasi, geras toks buvo, teatru kavinese daznai pardavinedavo.
Atsakyti
As tai bulvytes taip darau: Paimu du pakelius sausainiu ir sumalu i miltus, idedu pagal skoni cukraus, vanil cukraus ir uzpilu 100 g tirpinto sviesto (jei neis formuot dar ipilk wink.gif ) Darau kamuoliukus ir apvolioju cukraus ir kakavos misinyje. Virsu galima palaistyti lydytu sokoladu ir papuosti. Jei nori, kad vidus butu rudas idek kakavos. Skanaus! smile.gif
Atsakyti
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais g.gif Cia tokiu nera, kaip tie rusiski senoviniai, ar dabar selga irgi labai panasus i juos, cia pagrinde tik tie kur dega, jie nespeja papult i burna kai susileidzia. Tinginiui manau tokie netiks, is ju gi kose liks sad.gif Kazin kaip cia padarius g.gif O jus vis taip skaniai kalbat apie ta tingini essen.gif
Atsakyti
selga labai tinka ir tikrai nesutezta. pati dariau.
Atsakyti
Kiek aš pamenu, tas sovietines bulvikes tai darydavo iš pasenusių tortų. Mol baigiasi galiojimas ir sumaldavo tortą ir padarydavo tas bulbes.... Nu skanu, bet smile.gif
Atsakyti
QUOTE (sirduze @ 2004 10 22, 13:49)
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais g.gif Cia tokiu nera, kaip tie rusiski senoviniai, ar dabar selga irgi labai panasus i juos, cia pagrinde tik tie kur dega, jie nespeja papult i burna kai susileidzia. Tinginiui manau tokie netiks, is ju gi kose liks sad.gif Kazin kaip cia padarius g.gif O jus vis taip skaniai kalbat apie ta tingini essen.gif

Kazkur skaiciau, kad sausainius galima ir paciam issikept! wink.gif Tik tada tai jau gausis ne tinginys, o darbstuolis. laugh.gif
Atsakyti
Tokie paprastuciai paprastuciai, kaip tik i tingini wink.gif
1 stikline rugpienio isplakti su 1/4 stiklines cukraus (galima ir daugiau) ir 1 saukstu aliejaus. Ideti puse saukstelio kepimo milteliu ir 250 g miltu. Teslos labai kietos nepadaryk, nes gausis kieti. Tesla iskociok ir supjaustyk rombais. Kepti apie 10 min 200`C orkaiteje. Sekmes gaminant tingini! smile.gif
Atsakyti
Siaip jau 100 metu buvau negaminusi tinginio, bet irgi prisiskaiciusi taip uzsimaniau! Man gavosi toks. smile.gif (buvo ir daugiau, bet brangiausias neleido jam fotosesijos sulaukti... laugh.gif )

Atsakyti
vakar dariau tinginį su sausainiais, tai kad nereikėtų garsiai barškinti smulkinant tuos sausainius su plaktuku (na mėsos muštuku kitaip), subėriau į kombainą, ir, aišku, per daug susmulkinau. Nu bet žinokit visai skonio tai nepagadino, buvo thumbup.gif tarpkitko, dariau su Rududu, nes kondensovkės neturėjau.
Atsakyti