Niekada nei as nei vyras nesame savo mazosios muse dirzu. Negaliu nei prisiversti saves isivaizduoti maniske klykiancia is skausmo ir mane ar vyra talzancius ja dirzu

Esu su ranka sudavusi kelis kartus per uzpakaliuka, ne kiek skaudziai, kiek skambiai. Bet po to gailedavausi tikriausiai kokia savaite. Vyras is viso nera, net ranka jai sudaves, nors kartais tikrai isdykusi budavo. Bet pastebejau, kad kuo toliau, tuo labiau kitokios bausmes (ne fizines) buna efektyvios. Pvz. nesitvarkysi zaisliuku, tada jie keliaus i siuksliu deze, arba pas kitus vaikus. Kelsi triuksma parduotuveje, nepirksim tau tos bandeles, saldainio ar knygutes, kuria pirkti jau seniai buvom susitare.
Dar pastebejau, kad as panaseju i savo mama - kai atsiranda koks nors konfliktas su vaiku, prikuriu visokiu istoriju, dukra net prasiziojusi klauso, rimtai isitikinusi, kad visa tai, ka as cia posrtingauju yra gryniausia teisybe, ir galu gale daro, taip kaip as sakau. Nezinau gerai tai, ar blogai. Po truputi pradedu prisiminti, kad mano mama su manim panasia taktika naudojo. Pvz. bunant lauke uzsimano dukra ko nors, ir is pradziu tik zirzia, o paskui pradeda jau visai oziuotis,o zmones aplink, geda. Ir tada as rimciausiu veidu parodau jai i artimiausia kruma ir pasakau, kad jau tuoj oziukai is to krumo islis ir pasiims ja su savim, nes pagalvos, kad ta besioziuojanti mergauite, tikriausiai viena is ju esanti. Ir padeda. Dar kai kur kartu su dukra pamatom besioziuojanti vaika, tai is karto tarpusavy susizvalgom, atseit, tuoj pas ta vaika oziukai prisistatys. Arba, mazoji siaubingai klykdavo plaunant jai galvyte. Papasakojau jai apie Baltprausi, susiradau ta sena rusiska filmuka, paziurejom abi. Pasakiau: matai, kas buna su vaikuciais, kurie nenori praustis. Suveike

Dar pvz. maze visada kur nors eidama prisirenka medziu saku, tempia jas i kiema. Visas mano prieskoniu darzelis is po ziemos, dukros parsitemptomis sakomis uzverstas. As ir vienaip ir kitaip galvojau kaip cia tomis sakomis atsikracius, nes zinau, kad be triuksmo as ju neismesiu. Pries kelias dienas, parsivedant maze namo is darzelio, papasakojau, kad siandien griztant namo is darbo as sutikau vilka, kuris labai noretu miske nameli pasistatyti ir todel prase manes paklausti, ar negaletu jis tu saku paimti tam nameliui pasistatyti, nes labai salta jam be namelio ir miegoti nera kur

. Ir zinoma, sakos buvo atiduotos "vilkui", su didziausiu dziaugsmu. Ir taip be asaru ir pykciu atsisveikinom su taip kruopsciai surinktomis sakomis

Ir dar dukra papasakojo visiems savo draugams ir aukletojoms is darzelio, kad vilkas is jos saku nameli statysis
Daug dar ivairiu atveju buvo, dabar net neprisimenu visu, bet laki fantazija ne viena ir ne du kartus isgelbejo musu su vyru nervus ir kantrybe

Nezinau ar tai blogai ar gerai, bet kad mums visada suveikia, tai uztikrinu.