Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gimdytumėt trečia vaikelį?

QUOTE(IngaStas @ 2008 02 15, 15:53)
Tikrai pastociau nors ir dabar jai zinociau kad bus mergaite wub.gif

o as jai zinociau kd bus berniukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miliuke @ 2008 02 17, 21:31)
o as  jai zinociau kd bus berniukas  smile.gif

Nu tai kas nerizikuoja tas negeria sampano biggrin.gif
Atsakyti
Hmmm....
Aš tai norėčiau trečio. Vyras labai ne prieš. Bet matom - namai per maži dar vienam vaikui. Butas mūsų - tik tik 4 žmonėms.

Bet aš tikrai žinau, kad nenorėtų mano egoistė vyresnioji. Vyresnioji - pavydi dėmesio, ji moka išsireikalauti, kad būtų pati svarbiausia.
Kai brolio vaikas (3metė dukra) pas mus ateina, tai neleidžia su ja net pabendrauti. Užsilipa ant kelių, suima rankomis mano galvą atsuka į save piktai ir pareiškia: "Ko Tu į ją žiūri? Ko ten su ja kalbi? Aš esu Tavo vaikas, mane turi mylėti!!!"

Sesė jau įpratusi, kad ją nuolat nustumia, tai labai nesijaudina. Bando dėmesį į save atkreipti kitais metodais: jei ilgai "neglostai" (o per tą buitį kartais ir užmiršti), ragus užsiaugina (visokeriopai ima atbulai daryti viską: nevalgo, nesišneka, atsikalbinėja ir panašiai). Jei nepamiršti paglostyti - švelni kaip šilkas... Ir nelabai jaudinasi, kiek yra vaikų ir ar aš jais domiuosi.
Svarbu ją laiku pastebėti. smile.gif
Atsakyti
O as kartais pamastau kaip sunku islaikyti ta pusiaisvyra gyvenime, pvz. as noreciau trecio bet tik tam tikrom salygom susikloscius - kad butu uztektinai pinigu, kad ateityje visa savo laika galeciau skirti vaikams, tureciau galimybe mokytis, taciau dirbti schmoll.gif manau su trim vaikais veiklos uztektinai gaunasi...bet pabreziu butina salyga- uztektinai pinigu, tiek kad iki gyvenimo pabaigos nereiktu galvoti kur ju gauti. Taciau is kitos puses pamastau, kad jau noreciau to laiko kai vaikai bus uzauge, galesiu kaip vaikysteje skaityti knygas, megzti ir lepinti save wub.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2008 02 19, 18:40)
O as kartais pamastau kaip sunku islaikyti ta pusiaisvyra gyvenime, pvz. as noreciau trecio bet tik tam tikrom salygom susikloscius - kad butu uztektinai pinigu, kad ateityje visa savo laika galeciau skirti vaikams, tureciau galimybe mokytis, taciau dirbti schmoll.gif manau su trim vaikais veiklos uztektinai gaunasi...bet pabreziu butina salyga- uztektinai pinigu, tiek kad iki gyvenimo pabaigos nereiktu galvoti kur ju gauti. Taciau is kitos puses pamastau, kad jau noreciau to laiko kai vaikai bus uzauge, galesiu kaip vaikysteje skaityti knygas, megzti ir lepinti save wub.gif

Jei labai galvosi,kad butinai reikia tureti daug pinigu,daug vietos ,tai taip niekada ir nesirysi gimdyti trecio,nes to arba kito gali visada trukti ,tam tikros salygos gali ir nesusiklostiti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 19 vasario 2008 - 17:32
QUOTE(perfekta @ 2008 02 19, 17:40)

Čia tokias salygas iškėlei, taip būna tik pasakoje.Manau, labai retai kuriai tokios salygos susiklosto. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2008 02 19, 16:40)

Kol vaikai maži, su jais visada daug problemų susidaro. Ir veiklos užtektinai.
Bet vaikai visada užauga ir tada apsidairai, kad visą gyvenimą tik aplink juos tūpčiojai.
Ir tada vistiek reikia SAVIREALIZACIJOS.

Net jei būtų 3 ar 4 vaikas, vis tiek eičiau dirbti. Nors pusę etato, kol maži (nuo 3 metų).
Nenorėčiau vien tik su vaikais sėdėti, jau vieną kartą pasėdėjau... rolleyes.gif
Atsakyti
Taip, gimdyčiau, bet po 5 - 6 metų, dabar reik pirmas dvi praaugint, padirbėt ir pan.
Atsakyti
QUOTE(dilidin @ 2008 02 20, 11:54)
Kol vaikai maži, su jais visada daug problemų susidaro. Ir veiklos užtektinai.
Bet vaikai visada užauga ir tada apsidairai, kad visą gyvenimą tik aplink juos tūpčiojai.
Ir tada vistiek reikia SAVIREALIZACIJOS.

Net jei būtų 3 ar 4 vaikas, vis tiek eičiau dirbti. Nors pusę etato, kol maži (nuo 3 metų).
Nenorėčiau vien tik su vaikais sėdėti, jau vieną kartą pasėdėjau... rolleyes.gif

Vat su ta SAVIREALIZACIJA reikalai man atrodo labai susipainioje...Kiekvienas ja supranta savaip. Stai man ji niekaip nesirisa su darbu biure, uzsikasus kazkokiais velniai zino kam reikalingais darbais doh.gif Taip, pritariu vaikai kazkada iseis bet iki tol kol jie iseis manau galiu suteikti visa tai del ko juos gimdziau.
Papildyta:
QUOTE(gagrate @ 2008 02 19, 19:30)
Jei labai galvosi,kad butinai reikia tureti daug pinigu,daug vietos ,tai taip niekada ir nesirysi gimdyti trecio,nes to arba kito gali visada trukti ,tam tikros salygos gali ir nesusiklostiti. smile.gif

Suprantu tai, todel ir negimdysiu trecio ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Super Gaga @ 2008 02 20, 10:59)
Čia tokias salygas iškėlei, taip būna tik pasakoje.Manau, labai retai kuriai tokios salygos susiklosto. wub.gif

O kas uzdraude svajoti? wub.gif
Atsakyti
O kas uzdraude svajoti? wub.gif
[/quote]
Tada butu teisingiau pasakyti,kad as svajoju apie trecia vaikeli :)bet man rodos,o gal klystu,tu dar nei vieno neturi o jau noretum trecio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 20 vasario 2008 - 15:41
QUOTE(perfekta @ 2008 02 20, 14:12)
Vat su ta SAVIREALIZACIJA reikalai man atrodo labai susipainioje...Kiekvienas ja supranta savaip. Stai man ji niekaip nesirisa su darbu biure, uzsikasus kazkokiais velniai zino kam reikalingais darbais doh.gif Taip, pritariu vaikai kazkada iseis bet iki tol kol jie iseis manau galiu suteikti visa tai del ko juos gimdziau.

Na, bet kai mamos sutelkia vien ties vaikų priežiūra nėra sveika patiems vaikams.
Nepykit, bet savarankiškumas išugdomas tada, kai niekas už tave patį nieko nepadaro.

Kas iš to, kad mano vaikų bendraklasę mama kasdien nuveža ir parveža iš mokyklos. Čia gražus motiniškas rūpestis. Aš gal ir ne kokia motina - maniškės pačios nueina - pareina ax.gif .
Mokykla toli, labai neparankus rajonas, autobusais nepavažinėsi - nepakeliui, pėsčiomis mina apie 20 minučių, o jei balas dar paspardo - 0,5 valandos, kol pareina. Yra klasiokų, kuriems pakeliui, tai visa kompanija ir traukia. rolleyes.gif

O šią vasarą buvo taip: visos mergaitės kartu su mano dukromis (ir su ta mergaite) parbėgo iš kiemo ir paprašė atsigerti. Ir tada pasigirdo per balkoną motinos balsas ją šaukiantis ir mergaitė pradėjo drebėti iš baimės: "manęs jau ieško..."
Žaidė žaidė po balkonu - ir dingo 3 minutėms... 9 metų vaikas - užėjo pas draugės mamą atsigerti... Negi tai skandalas?

Kaži ar sveika tokia globa... Mama niekur nedirba, vaikas vienas. Mergaitę tik į treniruotes vežioja, tik ja rūpinasi. Pas mokytoją kartą per savaitę lankosi, į tėvų susirinkimus vaikšto, komitete dalyvauja.
Su mergaite klasėje niekas nenori draugauti: labai valdinga ir pikta.

Kartais noriu pasakyti tai mamai: eik Tu dirbti, vaikui jau 10 metų, palik Tu jį ramybėje. Nereikia jai tokios perdėtos globos. Išsikrausi darbe, mažiau tą mergaitę šokdinsi. nesakau, kad reikia nesirūpinti, bet perdėtai rūpintis - tikrai nesveika...
Gal tada ir vaiko santykiai su aplinkiniais susitvarkys.
Atsakyti
Tai cia del to taip yra,kad mergaite auga viena,visas demesys i ja.Visada buvau uz tai ,kad seimoi butu daugiau nei vienas,tada visiems lengviau ir vaikai neislepinti buna ir turi su kuo zaisti smile.gif Atsiduoti vien vaikams yra gerai,bet reiketu nepamirsti saves ir tureti savo pomegiu,kad atitrukti ir atsipalaiduoti.Jei noresi visada laiko tam atrasi smile.gif
Atsakyti